Citace Původně odeslal russianblue
A k mechanické nespolehlivosti, pokud fotíš na horách (-30°c), na poušti (prach), či na lodi (voda). tak ti odejde tak do 1/2 roku. Kámik co mě ho pujčoval, oddělal jeden za dva dny na poušti(spoušť), a druhej nějak nerozdejchal letošní zimní výlet na "štubaj" (nějak tak to znělo, tuším, nějaká hora v alpách). přenocování venku nevím kolik může bejt v zimě na kopci 3000 m.n.m. Říkal, že byla taková kosa, že přemýšleli nad tím, by šli do střediska horské služby, že by je tam nechali přespat aby neumrzli(venku se samozřejmě stanovat nesmí). A tam nevím co bylo za závadu... prostě pro tohoto člověka to chce něco jinýho, nejlépe vodotěsnýho.
Tak to jo -> poušť to věřím že tam má foťák potíže, ale myslím si že by tam měla problémy i 20D. Poušť je svině a pokud jsi tam delší dobu, tak jemnej písek se ti prostě dostane všude a dělá děsnou paseku. Docela by mě zajímalo jak to snáší i profi stroje z řady 1D, který jsou pracho a vlhkotěsný. Jenomže písek není prach ale brusivo ...
To stejný focení na lodi na moři ... všude sůl -> na objektivu, na foťáku .. prostě na všem.
To jsou ale dost extrémní podmínky a na takový podmínky to chce kupovat opravdu minimálně pracho/vlhkotěsnej foťák. Ani 20/30D není zatěsněná a ten písek se ti dostane do tlačítek, do ovladačů ... do všeho. To si myslím není ani tak problém plastovýho těla.

Co se týče nízkejch teplot, tak jsem tuto zimu s tím foťákem fotil 2 dny v kuse pří cca -25°C a fungoval normálně. Při focení v zimě je potřeba hlavně dávat bacha na prudký změny teploty .. hlavně ze zimy do tepla kdy se foťák orosí. To znamená foťák nevytahovat z brašny (min několik hodin) a když už se orosí tak hlavně nezapínat. Ale i to orosení samotný může zanechat skvrny na čipu, na matnici ...