Zpracování (a nejde jen o prachotěsnost) je u 350D imho horší, než u jakékoliv jiné DSLR. Už jen z toho důvodu doporučuji koupi 20D/30D (20D se mi zdá aktuálně jako lepší value for money, ale uvidí se). Myslím, že pokud ty peníze jsou, budeš při každém vzetí do ruky vědět, za co jsi je dal. A pokud ty peníze nejsou, vážně bych uvažoval o tom, jestli chci Canon a proč (budiž, některým se 350D údajně drží v ruce dobře) Samozřejmě je toho víc, předně nesrovnatelně lepší grip (velmi podstatná věc pro focení, navíc battery grip na 350D neřeší neergonomičnost vlastního gripu, jen přidává trochu místa dolů a dodává - na rozdíl od hlavního celkem slušný - vertical grip), ovládání a hledáček.
K vlastní prachotěsnosti asi toliko - podle uživatelských zkušeností na tom 350D není dobře (to se dá čekat, ale evidentně se to liší kus od kusu), na druhou stranu ani 20D/30D není rated jako dust- ani splash-proof. Ale to celkem není podstatné, imho je reálně dostatečně proof proti obojímu, vyjma sprchování ve vaně.
S čím souhlasím, je tohle:
Sebelepší tělo bez dobrého objektivu je horší než průměrné tělo s pořádným sklem. Bohužel, u Canonu to není otázka vlastností elektroniky (pak by byla 350D bez komentářů), ale fatálního rozdílu, v jakém body a s jakým ovládáním jsou podobné vnitřnosti vsazené. O tom, že fotku nedělá foťák, ale fotograf ani netřeba diskutovat.Původně odeslal theedge
Ad Microdrive - funny. Pokud je Microdrive (bavím se o brandu, tedy Hitachi) málo spolehlivý, tak mě o tom (konečně) bude muset někdo přesvědčit. Nikdy jsem neměl s Microdrivy problém a ani nikdo kolem. Pokud šlehneš se zapnutým foťákem a točícím se MD o zem, nemusí to přežít, to je pravda, ale to bude v rámci následků takového počínaní pravděpodobně finančně zanedbatelná ztráta. To, že Magicstore a původní Seagate ST5 jsou shity, je písnička jiná - to není Microdrive.

VIP

Odpověď s citací