Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: poradte pls DSLR (nejspise Canon 350D, 20D,...)

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: poradte pls DSLR (nejspise Canon 350D, 20D,...)

Citace Původně odeslal russianblue
    na D350ku rovnou zapomeň, hodně mě vadilo že neumí náhledy hned po vyfocení (nenašel sem to), mechanická nespolehlivost + špatná prachotěsnost.
    Tak s tím si taky dovolím nesouhlasit. To je tak když to kritizuje člověk kterej ten foťák držel jednou v ruce. Náhledy po vyfocení jsou tam defaultně zapnutý a dají se nastavit 2s, 4s, nebo vypnout, takže předpokládám že u toho foťáku co držel russianblue v ruce to měl majitel vypnutý kvůli menší spotřebě.
    "mechanická nespolehlivost" - to snad nemyslíš vážně a ani nevím co si pod tím mám představit. Mám na své 350D cca 10.000 fotek a jakékoliv nespolehlivosti jsem si teda nevšiml. Nejnáchylnější je snad uzávěrka která má životnost cca 70.000 cyklů a pak se prostě vymění.
    Menší prachotěsnost - o tomto se dá polemizovat a udělat dobrej flame, ale taky si myslím že to je blbost. Mám ten foťák přes půl roku a pořád je to celkem OK a to měním často objektivy. Stejně je riziko znečištění čipu největší při výměně objektivů v terénu.

Co se týče mechanické odolnosti tzv. "plasťáku" ... dle mýho je to úplně jedno, protože s tím stejně nemůžeš třísknout. A jestli třískneš s plastem nebo s kovovým tělem je uplně jedno protože ten vnitřek je prostě stejnej a na náraz a poškození je mnohem citlivější než samotný pitomý tělo. Takže netřískat s foťákem

Co se týče úchopu - je jasný že 350D je menší a hůř se drží než 20D. To je potřeba vyzkoušet a osahat. K té 350D doporučuju Battery grip ... s ním se drží super a ještě má člověk možnost volby -> buď malej a skladnej foťák a nebo foťák s gripem, dobrým držením a dlouhou výdrží.

Já osobně bych koupil 350D s gripem a ušetřený peníze proti 20D (30D) bych vrazil radši do objektivů - ty jsou na výslednou podobu fotky mnohem a mnohem důležitější než tělo foťáku. 20D bych ti já doporučil v případě že by ses hodně soustředil na focení sportu -> 350D dává 3sn/s a 20D 5 sn/s (při dobrým světle samozřejmě).
    Fotku totiž dělá v prvé řadě fotograf, pak dlouho nic, pak objektiv a po ještě větším dlouho nic samotný tělo foťáku.
    Jaký skla bych já bral jsem ti už psal v jiným threadu ....
    Naposledy upravil theedge; 02.03.2006 v 17:07.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Canon EOS 350D
    Založil e1 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 16.01.2007, 17:22
  2. Asus A8V-E vs. A8N-SLI !!! PLS Poradte
    Založil danikd v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 20.04.2005, 22:19
  3. Odhlučnění CASE + DOTAZ (poraďte pls)
    Založil Chocen v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 08.12.2002, 21:12
  4. Jaký detonátory poradte pls
    Založil JOHN v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 05.12.2002, 23:29

Pravidla přispívání