Tak s tím si taky dovolím nesouhlasit. To je tak když to kritizuje člověk kterej ten foťák držel jednou v ruce. Náhledy po vyfocení jsou tam defaultně zapnutý a dají se nastavit 2s, 4s, nebo vypnout, takže předpokládám že u toho foťáku co držel russianblue v ruce to měl majitel vypnutý kvůli menší spotřebě.Původně odeslal russianblue
"mechanická nespolehlivost" - to snad nemyslíš vážněa ani nevím co si pod tím mám představit. Mám na své 350D cca 10.000 fotek a jakékoliv nespolehlivosti jsem si teda nevšiml. Nejnáchylnější je snad uzávěrka která má životnost cca 70.000 cyklů a pak se prostě vymění.
Menší prachotěsnost - o tomto se dá polemizovat a udělat dobrej flame, ale taky si myslím že to je blbost. Mám ten foťák přes půl roku a pořád je to celkem OK a to měním často objektivy. Stejně je riziko znečištění čipu největší při výměně objektivů v terénu.
Co se týče mechanické odolnosti tzv. "plasťáku" ... dle mýho je to úplně jedno, protože s tím stejně nemůžeš třísknout. A jestli třískneš s plastem nebo s kovovým tělem je uplně jedno protože ten vnitřek je prostě stejnej a na náraz a poškození je mnohem citlivější než samotný pitomý tělo. Takže netřískat s foťákem![]()
Co se týče úchopu - je jasný že 350D je menší a hůř se drží než 20D. To je potřeba vyzkoušet a osahat. K té 350D doporučuju Battery grip ... s ním se drží super a ještě má člověk možnost volby -> buď malej a skladnej foťák a nebo foťák s gripem, dobrým držením a dlouhou výdrží.
Já osobně bych koupil 350D s gripem a ušetřený peníze proti 20D (30D) bych vrazil radši do objektivů - ty jsou na výslednou podobu fotky mnohem a mnohem důležitější než tělo foťáku. 20D bych ti já doporučil v případě že by ses hodně soustředil na focení sportu -> 350D dává 3sn/s a 20D 5 sn/s (při dobrým světle samozřejmě).
Fotku totiž dělá v prvé řadě fotograf, pak dlouho nic, pak objektiv a po ještě větším dlouho nic samotný tělo foťáku.
Jaký skla bych já bral jsem ti už psal v jiným threadu ....