Takze dnes jsem se odhodlal a koupil Scythe S-FLEX™ 12cm Case Fan SFF21D (800rpm, 33.5CFM / 8.7dBA / DC12V / 0.10A)... budu to davat na chladic Noctua NH-U12, takze z toho duvodu jsem nesel do AC FAN 12, protoze AC FAN 12 na to nejak rozumne nedam
Nejdriv jsem chtel na to dat papst a stahnout trochu otacky, ale... cena je dost draha a nechal jsem se nakonec nejak zlakat na scytheZe v nejhorsim 4 stovky si otrepu o hlavu
Kedze v okoli je bezny hluk bytu, tak jsem natahnul kabel do koupelky, zavrel se a pustil vetrak (tzn povazuji to za tiche prostredi pro subjektivne porovnani). Prijmne mne prekvapila hlasitost... teda spis tichostNeni slyset... teda kdyz se snazite a date ucho 3cm od vetraku tak jo...
Motor nevibruje, zadne jine zvuky nevydava...
Nejak se mi to nezdalo, takze jsem to hned porovnal s vetrakem glacial, co se plantal kolem...
Vysledek -> glacial kurevsky rve, dokonce i pri stahnuti otacek... scythe v defaulte vs glacial stazeno = cca rovnaky pruvan, hlasitost se neda porovnat...
Takze bych to videl, ze se jedna o vyjmecny vetrak, ktory fakt stoji za pozornost i za cenu...a parametre odhadem z praxe odpovidaji co udava vyrobce
Prece jenom by tam nedali naprosto blbost kdyz jiz maji dobre jmeno na trhu
Jinak taky jsem zkusil stahnut otacky na scythe... rozdil v tichosti jsem nepoznal, v prutoku jiz ano.
Jeste premyslim, ze zitra zkusim AC FAN 12 nebo AF12025 + stahnout otacky, ale bojim, ze budu sklaman
EDIT: Abych nezapomnel... porovnavano s Glacialtech Silent Blade 120x120x25mm
Otáčky ventilátora: 950 ot./min
Prietok vzduchu: 37 CFM
Odber: 12 V, 0.14 Amp.
Úroveň hluku: 19 dB(A)
Váha: 154 g
Konektor: 3 pin + 4 pin Molex
Ložiská: 2 guličkové