Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Nedoplatek daní...

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní Nedoplatek daní...

Zdravím,
    není to teda přímo souvislost s reklamacema, ale snad mi někdo právně fundovaný tady poradí a nezkamenujete mě za to...

Chybou mzdové účetní mi vznikl na gymnáziu kde učím informatiku nedoplatek za daně za minulý rok ve výši cca 5700, stalo se to tak, že mi mzdová účetní (a já blbec myslel, že účetní pracují na základě PODKLADŮ) chybně počítala slevu na poplatníka - studenta (růžový papír, který mám podepsaný jinde, tudíž jsem tam žádnou slevu mít neměl)... Teď budu muset ty daně doplatit, což sice nepotěší (uprgade asi nebude ), nicméně ty peníze bych stejně NEMĚL, kdyby se to danilo dobře....

Moje otázka je jediná - kdybych se zašprajcoval, kdo by to nakonec dle zákona musel doplatit? Já, nebo ta účetní, co tu minelu udělala? Selským rozumem mi vychází, že ona účetní, protože když jsem jako zaměstnanec a dostávám plat, tak je na zodpovědnosti zaměstnavatele, aby byl dobře "spočítán", ne?

EDIT: Dělal jsem tam na DPP...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Nedoplatek daní...

cui bono? ty. takze to platis ty

je rozdil mezi poplatnikem dane (tj. ten kdo dan ma platit) a platcem (ten, kdo ji odvadi). jestlize vznikne nedoplatek/preplatek, pak to jde vzdy za poplatnikem
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Věk
    44
    Vliv
    358

OK, dík... Já se tomu placení nějak nevzpírám, říkám ty prachy mi stejně NEPATŘÍ,kdyby se odvádělo řádně, tak jsem je neměl... Původně jsem si to myslel o tom že to jde za mnou taky, ale pak začal manažer školy plácat něco v tom smyslu, že kdybych se zasekl, tak by to musela doplatit ta účetní, takže mi v tom udělal trošku guláš. Dík za vysvětlení!
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Ucetni by za to mohla maximalne dostat pokutu - kdyby ji na to prisla kontrola. Ale nedoplatky/preplatky dani sou uplne bezny, pokud vim, promlcujou se po 10ti letech.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Jezevec
    Ucetni by za to mohla maximalne dostat pokutu - kdyby ji na to prisla kontrola. Ale nedoplatky/preplatky dani sou uplne bezny, pokud vim, promlcujou se po 10ti letech.
    No tak tohle bych pochopil, chybu udělá každej, ale po tom, co mi 7.1. poslala tenhle "liebesbrief", tak jsem následně zjistil, že mi pro změnu spočítala blbě mzdu za leden, protože od ledna kvůli příliš velkému počtu hodin dělám na DPČ a ne DPP ... Tak jsem si dělal srandu, že si snad ty daně budu počítat radši sám Každopádně dík za rady a názory, pánové!

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Z toho si nic nedelej, trebas to ruzovy prohlaseni ma bejt podepsany nejpozdejs do 15.2., no ac ho pravidelne podepisuju kazdej rok, tak musim kazdej rok vysvetlovat ucetni co ze to po ni chci , ze prej je casu dost.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jaky fotak do +- 15000 s dani?
    Založil Holda v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 19.11.2005, 14:28
  2. Privydelavani a odvod dani?
    Založil Skodik v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 12.10.2005, 15:46
  3. Jaký nový comp do 15000,- s daní??
    Založil Gomeznuno v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0