to mas pravdu, jen tenhle nazor zastavam uz asi 5 letPůvodně odeslal D_a_v_i_d
bavime se o trhu s internetem ne o trhu s DSL ...Nevím, jak konkrétně u kabelovek, tam je to možná docela OK, nicméně co se týče DSL služeb, to ti přijde jako skutečně tržní prostředí? Nenech se vysmát... Tomu, že ČTc měl xx let státem zaručený monopol (který mu jen tak na okraj nezaručili "socani") a v současnosti co se týče DSL služeb jde ČTÚ Telecomu docela výrazně "na ruku" a alternativici mohou jen paběrkovat... Tohle ty označuješ slovy "TO JE TRH"?To by možná bylo spíš do vtipů, tenhle tvůj post,nezlob se...
mas pravdu na vesnici nebo malym meste to neni az tak trzni (i kdyz tam zas funguje hodne malejch wifi ISP) ...
v praze ma velka vetsina lidi minimalne dve alternativy a spousta jeste vic.
pokud jim ten prostor prijde prilis uzkej, proc si nenatahnou vlastni kabely?Pokud jde o poměrně značnou část trhu s internetovými službami, tak ta je "centrálně plánována" dvojicí ČTc - ČTÚ a alternativní operátoři se jen mohou snažit manévrovat v docela uzoučkém prostoru...viz. muj edit s postovnima sluzbama.A nevím, co je "komunistického" na tom, že když nakoupíš víc zboží, dostáváš obvykle množstevní slevu... Je to celkem standardní jev téměř ve všech oborech.. Když jdu každý den do pekárny, a koupím si pět rohlíků, bude mě každý stát korunu padesát... Když ale mám hotel a zavážu se odebrat každý den rohlíků 200, s poměrně drtivou pravděpodobností bude jeden rohlík stát méně než korunu pade... Stejně tak mi přijde docela logická Jezevcova úvaha o datech...