Uz dlho sa mi tu valala doska ECS P6IPAT (i815EP pre Tualatin), ktora nejavila znamky zivota (FF na POST karte). Ma nejake skrabance zospodu, ale ziadny spoj nie je preruseny. Tak som skusil vyrobit takyto skusobny BIOS:
Fungovalo to - na POST karte sa zobrazilo AA. Tak som skusal zmenit povodny BIOS - pridavat "out 80" na rozne miesta - a vzdy sa mi to po nejakom skoku zastavilo. Vyzeralo to ako keby sa na niektore miesta nikdy nedostal -> podozrenie na problem s adresou. Tak som vyrobil dalsi BIOS, ktory poslal na port 80h nejake cislo a potom skocil o 80h "nizsie", kde bol zase kod, ktory poslal ine cislo atd. Tak som zistil, ze mi to skace nejako blbo -> ako keby bol adresny bit A7 stale 1.Kód:0003FFF0: B0AA mov al,0AA 0003FFF2: E680 out 080,al 0003FFF4: FA cli 0003FFF5: F4 hlt
Tak som skontroloval cestu A7# od procesor k north bridge - OK. Tak ostavala uz len 1 moznost - zly kontakt pod north bridge (alebo zly north bridge). Cesta bola zospodu dosky a koncila dierou pod north bridge. Tak som vytiahol spajkovacku, trochu oskrabal lak na diere, zohrial a pridaval cin, pokym sa diera nenaplnila cinom.
Nasledne som to zapol - a uz to skakalo dobreTak som naflashoval povodny BIOS a uz to POSTuje
![]()