No ono asi záleží ta pomalost jak pro koho. Mě subjektivně přijde S1910 rychlá dost a je to pro mě etalon dostatečné rychlosti, vše co je rychlejší nebo stejný je ok. Někomu to možná stačit nebude ta rychlost, pokud někdo nedělá nic jiného než hraje.
Mě přijde rychlostně ok i FSC P19-2, nejsem prostě žádný pařan, hraju málo.
Mám ještě starší Samsung 193P (bez plus), ten je už opravdu pomalý i na mě. Ale podsvícení má ok a i když jsem viděl si lidi stěžovat na podsvícení u 970P, tak co jsem viděl u levnějších LCD (převážně TN), tak tam je skoro vždy podsvícení mnohem horší.
Ono podsvícení je problém téměř všech LCD, zatím úplně perfektní jsem viděl pouze na panelech od Eiza. To ale neznamená, že u těch ostatních je to až tak tragické (vidět je to většinou jen na černém pozadí).
A k S1910, v testech je opravdu pomalé (oproti konkurenčním PVA/MVA panelům), ovšem v praxi bych řekl podle subjektivních pozorování, že vůbec tak pomalé není jak píšou v recenzích (pro muj subjektivní pocit když jsem zkoušel doom3, quake 3 arenu a pár dalších her, tak nemůžu k rychlosti říct žádnou výtku). Kvalita obrazu je o třídu lepší když srovnám se všemi o něco levnějšími konkurenty (především lepší podsvícení, barvy včetně nastavení barevných profilů a kontrast - ten když vezmu u S1910 že je 1:1000, tak mě přijde u ostatních konkuretnů , že 1:1000 není ani náhodou). A o moc dražší taky neni.
Obecně k rychlosti, doporučuju neřídit se recenzemi a někde si panel vyzkoušet. Je to hodně o subjektivním pocitu u té rychlosti.
Všechny ty modely, kromě Belinei jsem viděl v reálu, FSC P19-2 a S1910 jsem měl alespoň měsíc na stole dlouhodobě, Samsungy jsem viděl jen chvíli.
Takže u všech mám dobrou představu, jak na tom jsou, akorát tu Belineu jsem neviděl zatim vůbec, proto mě zajímalo srovnání od více lidí a názory lidí, kteří mají zkušenosti s těmi dražšími modely, především S1910 (co je tady v diskuzi jsem četl, ale moc toho tu k té Beline není)