Já vážím málo (cca 70kg), ale v práci pár lidí kolem 100kg to křeslo taky má a zatím žádný problém. Ovšem jak už bylo řečeno jsou to teprve 2 měsíce.
Životnost by ale mohla být slušná, je k tomu několik předpokladů. Žádné zbytečné nastavování. Opěrná část a sedací jsou napevno spojeny, takže tady k žádnému problému dojít nemůže (nastavování opěrací části bývá nejčastěji se rozvrzávaným a rozkládaným místem levných židlí).
Jediná nastavovací část je výška a houpání a tento mechanismus se mi zdá poměrně robusní, to ale samozřejmě ještě nic nezaručuje. Mám doma jednu hodně levnou nekvalitní židli, která se rozvyklala po 1/2 roce při mojí ne moc velké váze. Tu židli máme už několik let a rozvyklané je opěradlo, sedací část drží s výškově nastavitelnou konstrukcí ok i u téhle levné nekvalitní židle (nemá ovšem žádné houpání).
Pak ještě detail k mechanismu houpání. Já a i většina lidí má houpání zapnuté a podle chuti nastavený odpor (ten má poměrně velký rozsah). Pokud bys to chtěl používat s vypnutým houpáním, tak úplná aretace houpání má nepatrnou vůli, která je trošičku cítit při pořádném opření nebo dosednutí (když jsem zkoušel bez houpání, tak mě přišlo příjemnější nastavit odpor houpání na max + aretaci vypnout). Tenhle detail mě absolutně nevadí, ale někomu by třeba mohl.
Mě ta židle hrozně dobře tvarově sedla, proto se mi tak líbí. Pokud budeš mít možnost, tak rozhodně vyzkoušet, protože při nemožnosti štelování opírací části nemusí úplně každému sednout.
V každém případě bych doporučil ať už koupíš cokoliv, vybírat bez štelování opěrací části, aby sedací a opírací část byly z jednoho kusu.