Citace Původně odeslal PiT
Co som sa na nete docital, tak vraj ani Olympusy na tom nie su bohvie ako super... Casom sa vraj ten nadzvukovy vlniaci sa filter tiez zanesie a bude ho treba ocistit/vymenit. Aspon to spominali v niekolkych diskusiach uzivatelia tychto fotakov.
To nemyslíš vážně, že na tom není "bohvie ako super". Za celou dobu, co Olyho mám jsem neměl nikdy (a nemám) na snímači ani ň a přehazuju skla dost často kdekoliv (a v prašném bytě se třeba při čištění skel rozhodně nezabývám hledáním krytky na tělo). Kámoši, kteří mají E-1čku mnohem déle a přehazují a fotí mnohem častěji, taky ne. Dovedu si teoreticky představit výjimku, např. přehazování objektivu v rozkvetlém poli za větru, nebo tak něco, kde s pylem by si nemuselo SSWF poradit, ale fakt nevím

Funguje to tak, že v těle dole je speciální páska, na kterou se prach zachytává. Oly tuším doporučuje jí nechat vyměnit jednou za 3 roky, ještě jsem neslyšel o nikom, kdo by to nechával dělat, asi tak.

btw: modlím se za Tebe, že ten prach, na který jsi přišel po 14 dnech bez sundání objektivu, tam byl už na novém těle (stává se překvapivě často). Jestli ne, tak je to zlé