Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Instalace XP z HDD

Member
    Vliv
    279

Standardní Instalace XP z HDD

Zdravim,
    nevite nekdo jak naistalovat XP z HDD? Mam vypalovacku na SCSI a nejak mi to z toho nechce bootovat. Pak mam druhej komp kde neni CDROM. Kdyz jsem to zkousel nahrat na hdd a pak spustit instalaci tak po par minutach nejakyho kopirovani souboru to zarvalo neco o licencnim souboru a neslo to dal.
    Dik za info

Standardní

K te chybove hlasce - nemas verzi XP, pri jejiz instalaci se muselo nastavit starsi datum (zkus treba leden t.r.)?
    Jinak k instalaci nepotrebujes nabootovat se systemem XP, ale staci ti systemovka napr. Win 98 s ovladaci CD...

Member
    Vliv
    279

Standardní

ne mam verzi CZ corp + SP1, z CD se to instaluje normalne ale z toho hdd to hlasi tuhle chybu. Instaloval jsem to tak ze jsem jen soubory nakopiroval na hdd a pak nabootoval z diskety co mam od w98

Standardní

Tak nabootuj z diskety pro Win98 a instaluj z CD.

Member
    Vliv
    280

Standardní

Nejjednodušší je, jak píše dorf, nabootovat z diskety W98 a spustit instalaci voláním winnt.exe z adresáře I386 na CD.
    Můžeš mít ale potíže se jmény souborů, které neodpovídají normě ISO 9660 (např. CYCLAD-Z.IN_ ap.), pokud jsi při pálení specifikoval Character Set jako ISO9660. V DOS režimu se totiž neuplatňuje případný sekundární descriptor Joliet a tak vše závisí na formátu povoleném pro ISO. Podle ISO 9660 jsou přípustné znaky pro jména souborů jenom znaky A až Z, číslice 0 až 9 a znak "_" podtržítko. Jiné znaky se při záznamu na CD převádí na "_" (podle ISO 9660) a tak např. zmiňovaný soubor CYCLAD-Z.IN_ se přenese pod DOS-em jako CYCLAD_Z.IN_. Dále to bude marně hledat originální instalační soubory obsahující tildu "~" (převedena na "_").
    Bohužel tahle chyba pronikla do všech návodů na pálení instalačního CD WinXP, které jsem viděl...
    Až nabootuješ z diskety, zkus příkazem DIR vypsat z adresáře I386 na CD soubor CYCLAD*.* a uvidíš, zda bude mít správné jméno...

Správné parametry pro vypalování instalačního CD WinXP jsou (pro Nero) následující:
    Záložka ISO:

File/Directory name length - ISO Level 2
    Format - Mode 1
    Character Set - ASCII
    Joliet - ne
    Relax ISO Restrictions - zaškrtnout všechny 3 volby

Takto vypadá i originální CD od Microsoftu...

Jinou možností je zkopírovat adresář I386 z CD na disk (xcopy na disketě) a pak spustit instalaci (winnt.exe) z adresáře I386 na disku. Ten problém s ISO 9660 ale zůstává...

Můj komp (Windows 7 Ultimate x64 / Windows 8.1 Pro):
    case CM 690 Advanced + TT ToughPower W0116R 750W, Intel Core i7 3820 + Noctua NH-D14 SE2011, 16GB Corsair Vengeance Low Profile Black 1866MHz, deska ASUS P9X79, graf. ASUS GTX680-DC2O-2GD5, 2x 320GB SATA2 + 2x 1TB SATA3, ASUS DRW-24B5ST

Standardní

Zmenils sis to datum jak rikal dorf nebo ne? Pokud to delas z hdd tak si nezpomen zavest SMARTDRV !!!!! Jinak se kurna nacekas...

Standardní

no nevim .. ja bych videl problemek mozna nekde jinde nez s datumem. Kam mas pripojeny disky .. co je to za radic a co je to za disk ?? neni to nejaky HPT370 tam to jasne nepoebzi .. co je to za board? .. vypada to ze v jednu chvili kotroluje radic disku a v jednu chvili vyzaduje data, zastavi se a probehne time out chyba cteni z disku. Zkus ho pripojit na jiny radic (pokud mas HPT tak na integrovany ATA) . ... no za pokus to stoji .. pak jedine zkusit instalovaat z jinyho fyzickyho disku

Member
    Vliv
    280

Standardní

Zkusil jsem dnes dopoledne instalovat WinXP v práci na starší notebook a chovalo se to úplně přesně stejně jako tobě (šlo o originální WinXP Pro CD s Volume Licence = Corporate od MS): Boot nešel, po spuštění instalace z CD-ROM po bootu z diskety Win98 se to kouslo a zůstala svítit LEDka disku... Potom samovolný reboot a nenalezena EULA... Musel jsem zkopírovat adresář I386 na disk (boot a xcopy z diskety Win9 a rozjet instalaci z něj. Pak už to prošlo OK.
    Jo, fakt ale nezapomeň na ten SMARTDRV, nebo je ta kopie na půl dne!!!

Můj komp (Windows 7 Ultimate x64 / Windows 8.1 Pro):
    case CM 690 Advanced + TT ToughPower W0116R 750W, Intel Core i7 3820 + Noctua NH-D14 SE2011, 16GB Corsair Vengeance Low Profile Black 1866MHz, deska ASUS P9X79, graf. ASUS GTX680-DC2O-2GD5, 2x 320GB SATA2 + 2x 1TB SATA3, ASUS DRW-24B5ST

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Win Xp profesional a hdd
    Založil Janosik v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 22.08.2005, 14:55
  2. [b]Instalace win XP?[/b]
    Založil PTF v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 06.05.2004, 20:40
  3. WIN XP boot.ini change
    Založil Tomas Ruzicka v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 11