Tak mam p4gpl-x a musim rict, ze to neni uplne spatna deska, cekal jsem to horsi.
Max fsb mam nekde kolem 230MHz, ale menit vcore mi nejde. Respektive jde, ale nema to zadny efekt, budu muset zadratovat patici.
Tak mam p4gpl-x a musim rict, ze to neni uplne spatna deska, cekal jsem to horsi.
Max fsb mam nekde kolem 230MHz, ale menit vcore mi nejde. Respektive jde, ale nema to zadny efekt, budu muset zadratovat patici.
CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
Case Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w
Původně odeslal Krimi 2000
Tiez sa Ti pri resete doska vypne a znova zapneTo by ma strasne zaujimalo...
EDIT: a skus prosim vyskusat, ze vyberies jednu RAMku, aby to bezalo single channel, pretoze mne single channel nejde RAMka ani na certifikovanych casovaniach! Skus to pls![]()
Naposledy upravil misokgb; 22.02.2006 v 08:57.
empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
porsche transaxle sytem
6L/100km 8)
...connected
Ano, dela mi to taky. Akorat ta deska meri dost zajimave teploty, rekl bych tak 10-15 stupnu nahoru oproti p4p800-se a nerekl bych, ze takhle je to spravne. Jinak na default cca 1.35V dam 2670, coz je prijemna zmena k lepsimu.Původně odeslal misokgb
Vyzkousim ti to, az budu doma.
CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
Me to pri resetu dela taky.Vypne -zapne,prodleva tak cca. 1s.
ASUS i55 Sabertoth i5-750@(kolik turbo da staci)2x2G DDR3 Kingstone Palit GeForce 460 GTX HDD SATA 160G Maxtor+320G Seagate LG-GSA4163B Corsair HX520 W X-Fi Fatal1ty Genius SW-HF 5.1 5000 iiyama ProLite 24" E2409HDS.
"Vytvářením sloupů z tryskové injektáže,nad obrysem kaloty výrubu,zlepšujeme technicke parametry horniny v nadloží a tím urychlujeme a usnadňujeme,razícím organizacím jejich práci."
Mne by to az tak nevadilo ako som pisal vyssie, len keby sa nedrbal stale HDD, vypinat zapniat to nie je moc ono... Ad treploty jasne, strasne vela to ukazuje, na procaku 50 stupnov a pritom tam mam celomedeny TT s bielou pastou, ktory tam fakt dost dobre dosada, alebo chipset - 45 stupnov, chytim a ma tak 30![]()
109kW 148bhp 186Nm
porsche transaxle sytem
6L/100km 8)
...connected
tak jsem vyzkousel SP2 a porad nic.ten NxBit v tom nehraje roli.mam verzi biosu 1009.005 a nevim jestli to zrovna neni nepovedenej kus.v 1010 odstranili nejaky chyby pameti.ja mam ale pameti v poradku.na flash si porad netroufam,nikdy sem to nedelal.hlavne nevim jak otestovat stabilitu Pc kdyz nemam nainst OS
Původně odeslal Roen
Otestovat stabilitu mozes napriklad programom Memtest - stiahni si ho na disketu, ale predtym z nej sprav bootovacku do dosu. Alebo mozes aj napriklad nabootovat BART PE a pustit cez neho Prime95. Skus pripadne nainstalovat W98 ci to pojde. BTW toho flashu sa neboj, ak to budes robit cez AFUDOS - origo program od ASUSU pripojeny ku kazdemu BIOSu v zipku tak sa nemas coho bat - nic sa neposaha![]()
109kW 148bhp 186Nm
porsche transaxle sytem
6L/100km 8)
...connected
Tohle sem musim dat. Rozhovor s Asus support o zmene vcore na p4gpl-x. To je parada.
Hi!
Ok I see, but you can adjust it in high values, so its not so flexible to be more solid.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
---------- Original Message ----------
From : mr_x
Sent : 2006-02-17 02:02:24
To : "tsd@asus.com.tw"
Subject : Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re: Motherboard P4GPL-X
I have that feature in my bios. And it is from your download site..
From:ASUS TSD
To:mr_x
Date:2006-02-17 00:06:33
Hi!
On these low end motherboards you cant change the core voltage. Its the more advanced card that
have these features in bios.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
Sent : 2006-02-16 21:17:33
Subject : Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re: Motherboard P4GPL-X
Hi,
How do I increase my vcore ?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
In the bios there is a overclock profil to set at 30% overclock. It don't work. because the cpucore
voltage cant rise as high as it must.
Is my MB defectiv ?
Can I change it at your resseller ?
Or..
Can you escalate this vcore matter to a proper department?
Date:2006-02-08 17:12:47
Hi!
Sorry, we dont have that information to send out.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
Sent : 2006-02-08 04:17:59
Subject : Re:Re:Re:Re:Re:Re: Motherboard P4GPL-X
I have tryed all of the bios that you have relesed to this MB with all different settings that I can think
off.......
Don´t you have any documentation of the bios development over time that you can refer to aboute in
this matter?
Or is it to mutch to ask.......
// LG
Date:2006-02-07 23:22:51
Hi!
Please try diffrent bios from support.asus.com. Adjust settings can wary from version to version.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
Sent : 2006-02-07 20:10:12
Subject : Re:Re:Re:Re: Motherboard P4GPL-X
So you mean that you can´t help me ?
Date:2006-02-07 18:12:51
Hi!
Thanks for the feedback. We try to make a bios as stabile as possible but also friendly to
overclockers.
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
Sent : 2006-02-07 05:40:18
Subject : Re:Re: Motherboard P4GPL-X
Hi David,
Do you as Asus support think that you can help me?
I don´t Want to have bougt a "overclock" MB that can not bee overclocked more then this.. only
22%.. when My cpu can upto 30%
I need the extra to make the grafic card to work well....
I´ve flasched my bios 4 times now with all relesed bios and adjust the bios settings in all the ways I
can think of.
Even when I use the "overclock profil" settings the CPU current fluctuates from 1.42 -1.32 V when I
start a single applikation.
Do you pleese have a chance to checkout if there is a bios to this MB who doesent have a auto
adjusting cpu core voltage (powersaving) built in ??
Or if there is´nt any, maby you have plans to relese a new one anyway soon in whitch you can adjust
this "feature"
Date:2006-02-06 18:43:05
Hi!
Some bios have this kind of fixes. You can try download older bioses from support.asus.com
Best Regards
David Hammer
Asus TSD Support
From :
Sent : 2006-02-06 15:49:55
Subject : Motherboard P4GPL-X
*Operating System : WinXP
[Problem Description]
Hi, I have a problem with cpucore voltage
I can´t get the cpu core voltage over 1.42V it dosent mater how hi I put it in the bios screen (I´ve
been at 1.5V) . When I measure it it never comes over 1.42V..
and when I start a cpu stress program (or a game) the cpucore volt lover it self (just like a built in
powersaver or some thing like that) to 1.32 -1.33 V and when I close the program it´s upp at 1.42V
again. The raise takes approx 3-5 sec (down adjustment takes approx 5-10 sec) The cpu heat never
goes over 45C. I´ve tried to shut of and turn on every bios feature that I can think of but it´s allways
the same.
Is it some "power or heat" funktion who makes this?
The only hardware I´ve change is my motherboard.
Before I didn´t have any problems to get upp to 4.0Ghz at 1.47V
ok,uz sem si nechal ztahnout UltimateBoot CD,tak tam snad nejaky testy budou.hlavne bych chtel procesor podrobit nejakemu testu abych vyloucil jeho polofunkcnost.
Lidiiii,tak to je mazeeeecKnecne mi prisla ta M370ka
ze zakladniho taktu1,5GHz bezi na 2,5GHz pri Vcore 1,3V.Na desce Asus P4P800 SE.A na vykon vlivu ma fakt spis casovani pameti nez jejich frekvence,ikdyz ta taky neni k zahozeni
FSB mam na 167 a obyc400MHZA-DATA ted bezej na 167-2-3-3-7
))no proste spokojenost dokonala...a pri instalaci Woken sem nemel sebemensi problem...hledal bych zavadu nekde jinde...
Gratuju slusnej kousek. Hod sem cas SuperPi 1M.Původně odeslal Grek1
Původně odeslal Grek1
Hlavne si to otestuj cez Prime95 aj mne sa to niekedy zda stabilne, komp nabehne normalne, ked som na nete a pocuvam vsetko ide ok, akonahle pustim hru/Prime tak sa komp resetne. Inak ked uz sme pri tych celeroch a obmedzeniach FSB, tak potom radsej brat vyssie taktovaneho celerona - M370 alebo M380, kedze FSB je v podstate take iste a vyssi nasobic = vyssia frekvencia. Vela penazni nie je momentalne - hlavne na P-M nie, spravim ten upgrade GPU + DDR a sksuim zohnat nejakeho Celerona 1500/1600MHz. Predsa len tych 2300MHz je to dost, ale dalsich 200MHz na zahodenie nie je.
Krimi 2000: pls otestuj ci Ti komp slape s jednou RAMkou v pohode - s nastavenim nic nerob, proste len vyber RAMku jednu, ci to pojde... Dik![]()
109kW 148bhp 186Nm
porsche transaxle sytem
6L/100km 8)
...connected
No tak Super Pi na 1M za 37s...A jin nad 1,3V u Vcore uz mi ani nepomuze proste me to nepusti pres FSB 170MHz ..a na 167 je to stabilni...zatim jenom test na hrach pak i kostnu Prime95,no ale sem spokojenej..sem ani necekal ze pujde tak krasne![]()
Původně odeslal Grek1
HiJa mam 37s na 2.3GHz a RAMky na 164MHz casovanie 2.5-3-3-7 alebo 4-4-7? Teraz neviem. Ale nieco tam mas bud pustene v pozadi, alebo to na 2.5GHz nie je stable. Na 2500 totiz musis dat pod 35s a nie tolko co dam ja na 2300
![]()
109kW 148bhp 186Nm
porsche transaxle sytem
6L/100km 8)
...connected
v Bazaru prodavam ASUS P4C800 Deluxe (vidim ze tady ma stale nekolik lidi zajem o P-M, tak to sem pisu)-s poslednim BIOSem 1021.005 (BETA BIOS) ma na ni fungovat redukce + P-M bez problemu.
To Grek1-> Jakej mas na desce bios?
Naposledy upravil Roen; 24.02.2006 v 07:35.
misokgb : NO ti nevim,mam nove naistalovanej system a zatim tam moc vei neni,takze nevim co by ho mohlo brzdit...akorat mam pocit ze blbe doseda chladic...sundal sem ten jejich teplovodivej ctverecek,tu tvrdou pastu, a dal tam jinou stribrnou,a ma 40-45stupnu,ale kdy zna nej rukou trochu pritlacim ta ka najednou klesne na pod40...trochu sem priprusil ty spony,ale asi tam vymyslim celkove jiny chlazeni...
Roen : No origo tam byl 1009.5 ale nahral sem tam ted 1011.1 a na obou uplna pohoda...ikdyz bych rek ze ten 1009,5byl mozna trochu stabilnejsi.
ja mam 1009.005.po vikendu se uvidi.snad se mi konecne postesti.provedu posledni testy a to by v tom byl bill gates aby to neslo.
jinak ten chladic se mi zamlouval pouze na obrazku.dal sem taky novou pastu.procak chodi na 38°C ale jeste sem ho poradne nezatizil.
co se tyce chlazeni,mam v planu si vyrobit generator studenyho vzduchu kterej budu vhanet dovnit.mam peltiery a postavim si regulator podle teploty.peltiry budu mit dva v serii a budu je napajet 5V.projde jima 1A,takze spotreba nebude nijak zavratna.teplotu bych videl tak neco mezi 12 a 15 stupni.ty pak budu vhanet z komory do poce.na vsechny ostatni vetraky si vyrobim regulatory otacek podle teploty.pak uslysim jen seek raptora a to bude lahodny zvuk pro moje usi.
Původně odeslal Roen
No povedal by som, ze Peltier moc nepomoze, kedze C-M maju zjavne FSB barieru, ktoru peltier nespasi, mozno tak dusikProste tuto musi stacit Aircooling a bohate.
Grek1: nemyslim tak, ze Ta brzdi nejaky zaneseny system, ale skor HW zavada - nekompatibilita. Nezda sa Ti divne, ze ja na FSB164 pri 2.3GHz dam 37s? Inak k tomu chladeniu, Baron vravel, ze ten stvorcek co je na BOX chladici k CT-479 ked dal dole tak mu klesla teplota asi o 4stupne! Ja tam mam teraz ThermalTake na socket 478 ked si kliknes v podpise nan tak tam je fotka, je tam on a klasicka spona z BOX chladica na Northwood. Chladi to uplne super, okolo 30 stupno, v zatazi 35, este to sice nemam nahodene v bedni, ale aj tak COOL ale doslova![]()
109kW 148bhp 186Nm
porsche transaxle sytem
6L/100km 8)
...connected
To misokgb -> Ten peltier nebude kvuli dosazeni co nejvyssiho taktu na procaku.bude mit za ucel poskytnout studenej vzduch skrini,aby vsechny ventilatory co jsou ve skrini meli co nejnizsi otacky.jde o to dosahnout ucinejsiho chlazeni cele skrine.preci jenom je lepsi kdyz si heatsink meni teplo s okolnim vzduchem kterej ma teplotu 12°C nez se vzduchem kterej ma 22°C.
mym oblibenym vyrobcem chladicu je AC.V druhem poci mam AC Silnet Ultra TC a toci mi 800 az 1300 otacek a púokud otevru okno a udelam v mistnosti pruvan,tak se dokonce zastavi.je opravdu nehlucnej.mozna si upravim tenhle model i na tu 479ku a neuslysim vubec nic.
jinak jsem vyresil problem s instalaci WinXP.pouzil sem UltimateBootCD a vyzkousel sem nekolik testu a svy nelibosti jsem zjistil,ze proceroj je tak nejak
polovadny.takze moje 370ka je na vyhozeni.dal jsem zalohu PentiumM 1,4Ghz Banias a vse slape jak ma.zkusim nejakej takt,ale vzhledem k 130nm to asi slavny nebude.
Původně odeslal Roen
Ta M370ka nejde ani na defaultTo sa mi zda dost divne, nema olamane jadro nahodou? Ad Banias, nie je to zas najhorsie, mozes menit nasobic, ja som Banias Pentium pouzival na 10x200MHz ale 2GHz je fakt limit a pridavanie napatia Ti nic nepomoze, ved skus a kukni ten Celer ci nema olamane jadro
![]()
109kW 148bhp 186Nm
porsche transaxle sytem
6L/100km 8)
...connected
Ta 370ka nejede ani na default.jadro vypada fyzicky v poradku,procesor jak z vyroby,zadna spina,zadna pasta nic.majitel ho vyndal udajne z notebooku.
kdyz sem spustil test z ceda,po par vterinach to napsalo crc error.
zkousel sem i jiny testy a nekde v tom procaku je chyba.Banias nabehl uplne bez problemu a vsechny testy prosly bezvadne.holt jsem mel smulu pri nakupu z druhy ruky.
taky sem si myslel,ze kolem tech 2ghz bude limit.vic ze 130nm asi nevymacknu.proto jsem chtel Dothana.Puvodne jsem koupil toho Baniase a pak se mi naskytl dobrej kup M370.Nakonec Banias facha a Dothan ne.Uvidim,treba se s puvodnim majitelem nejak dohodnu a nebo budu schanet dal.
Moje motto zni."Za malo penez hodne muziky"
Naposledy upravil Roen; 25.02.2006 v 12:08.
misokgb : tak fakt nevim cim to je,snizil sem takt na 2,4GHz a byl sem na 38s...pameti mam dokonce lip casovany nez ty,ikdyz jenom v single chanel...dual bude zase az tak za mesicale tim to nebude.No a kolik mas bodu v CPUmark99
Me to vylezlo na 297 bodiku
jinak sem celkove spokojenej
jenom pak casem vymenit tu 6600ku za 6800
Roen : Tak to je sila...bych mu ho sel omlatit o hlavu...proto nerad kupuju pouzity veci...a kdyz, tak je chci nejdriv videt ze behaj...
Původně odeslal Grek1
Povedal by som, ze je to najskor v duali. Mne single vs dual ch. spravil tusim 2s alebo tak nejak okolo 2s, takze to bude asi v tomInak s Celeronom D sa mi tato doska na FSB100 a 133 resetuje UPLNE normalne, takze to zjavne robi len pri vyssich FSB :/
109kW 148bhp 186Nm
porsche transaxle sytem
6L/100km 8)
...connected
nakonec se chlapik ukazal jako slusnej biznismen.mel procesoru vic a tenhle unikl testu.komunikace probehla bez nejmensich problemu.posila novej,testovanej a starej mi nechava jako suvenyr.takze musim rict,ze pozitivni zkusenosti s nakupem pouzitych veci prevladaji nad temi negativnimy.Původně odeslal Grek1
mimochodem,ten procesor me stal 1200Kc
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)