Mám takovej problém (vlastně dva) a docela mi se***.
Měl jsem PC, který měl dva disky.
disk č.1 (Hitachi 160GB PATA - sklad)
disk č.2 (Hitachi 160GB PATA - system)
přišel upgrade a měnil jsem desku, cpu, ram ....
Instaloval jsem nový OS na disk, který byl dříve systémový. Instalace winXP proběhla v pořádku (až na jeden nešvar, který popíšu v závěru). Nicméně instalace všech ovladačů a SW proběhla OK. Co se ale stalo, když tam chci přidat další disk (dříve sklad) ? ... Při startu biosu při detekci disků, mi to oba nadetekuje (ted uz jak kdy), s tím že o systémovém disku zahlásí něco jako "Pri master .. Ultra-DMA 6 ...Capable and statut OK", bohužel u toho disku, který přidávám jako sklad a který do upgradu šel bez problému, tam to zahlásí "statut BAD".
Co to znamená ? Chyba na disku, ale jaká ?
XPčka se rozjedou, ale disk nenačtou. .. naprosto nechápu.
Mohl by mi někdo poradit? (1-problém)
---
Další věc, s tou už jsem se v podobnym měřítku setkal. Kdysi jsem instaloval nové xp a nějak jsem měnil disky a přidával, až se mi stalo, že XP se nerozjely bez předchozího uplně prázdného disku. Tenkrát mi někdo něco říkal o jakých si boot souborech na disku v bootsektoru (tak nějak, už si to nepamatuju).
Teď mám podobný problém. Normálně mi ten systémový disk (který jde jinak OK) nenajede bez optických mechanik. Jakmile je vypojím a pokusím se PC rozjet jen na disku, systém hlási něco v tom smyslu, že není systém a že mám vložit disk (disketu) se systémem).
Když se mi to stalo kdysi, tak mi někdo radil něco skrz jakou si záchranu XP, abych překopíroval nějaké soubory, vim že to mi tohle moc nepomohlo (minule).
Mohli by jste mě do této oblasti (boot sektory-soubory) trošku zasvětit prosím ? Případně samozřejmě poradit, díky (problém č.2)