Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Philips 8631 - Pomalu cte i pali

Standardní Philips 8631 - Pomalu cte i pali

Byl jsem obdarovan DVD pekarnou, ktera mi vskutku nasadila brouka do hlavy, zepredu je na tom napsano HP, vzadu na stitku BenQ, v BIOSu se hlasi jako Philips a podle netu ji vetsina lidi resi jako Dell. To jen takova mala perlicka na zacatek, ted k memu problemu

Podle vseho ma tahle mechanika cip Philips, na vyse uvedenem webu pisou, ze by mela byt s to cist i zapisovat na DVD+R media 16x, nicmene ani jedno se mi nedari. Vypalovat se mi povedlo nejvice 8x (pres TCburner), cist pak pouze 4x (tady nevim, cim ovlivnit). Koukal jsem se do nastaveni radice (deska viz podpis, driver od Nvidia), kde je u tehle pekarny nastaveno UDMA3 (vyse nastavit ani nejde, 80zilove kabely samozrejme pouzivam), coz by podle wiki mela byt dostacujici rychlost i pro paleni (cteni) 16x.

Koukal jsem se po novem firmware, ale nezdalo se, ze by resil muj stavajici problem. V problematice DVD mechanik jsem uplnej novacek, protoze jsem dosud nemel ani DVD ctecku (nepotreboval jsem), takze by asi byly prihodny nejaky diagnosticky programy na media ci mechaniky. Nejaka obecna rada, jak tohle vyresit? Treba pomoci primych zmen v nastaveni firmware. (FAQ mi bohuzel nepomohlo )

Jo a media pouzivam Verbatim DataLifePlus (nejaky ty Super Azo), samozrejme DVD+R.

Predem diky za rady
    War. War never changes.

Standardní Re: Philips 8631 - Pomalu cte i pali

Citace Původně odeslal WereWiking
    Byl jsem obdarovan DVD pekarnou, ktera mi vskutku nasadila brouka do hlavy, zepredu je na tom napsano HP, vzadu na stitku BenQ, v BIOSu se hlasi jako Philips a podle netu ji vetsina lidi resi jako Dell. To jen takova mala perlicka na zacatek, ted k memu problemu

Podle vseho ma tahle mechanika cip Philips, na vyse uvedenem webu pisou, ze by mela byt s to cist i zapisovat na DVD+R media 16x, nicmene ani jedno se mi nedari. Vypalovat se mi povedlo nejvice 8x (pres TCburner), cist pak pouze 4x (tady nevim, cim ovlivnit). Koukal jsem se do nastaveni radice (deska viz podpis, driver od Nvidia), kde je u tehle pekarny nastaveno UDMA3 (vyse nastavit ani nejde, 80zilove kabely samozrejme pouzivam), coz by podle wiki mela byt dostacujici rychlost i pro paleni (cteni) 16x.

Koukal jsem se po novem firmware, ale nezdalo se, ze by resil muj stavajici problem. V problematice DVD mechanik jsem uplnej novacek, protoze jsem dosud nemel ani DVD ctecku (nepotreboval jsem), takze by asi byly prihodny nejaky diagnosticky programy na media ci mechaniky. Nejaka obecna rada, jak tohle vyresit? Treba pomoci primych zmen v nastaveni firmware. (FAQ mi bohuzel nepomohlo )

Jo a media pouzivam Verbatim DataLifePlus (nejaky ty Super Azo), samozrejme DVD+R 16x.

Predem diky za rady
    PS: Tahle mechanika mi byla darovana tatou na zaklade dobre zkusenosti jeho kolegy z prace, ktery na ni (na firemnim IBMku, P4) pali 16x bezproblemove.
    War. War never changes.

Chmpf, omylem jsem dal quote misto edit, maznete mi to prosim. Omlouvam se a dekuji.
    War. War never changes.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

16x číst podle mě bude jen DVD-ROM, DVD+/-R bude číst nejspíš 2-6x nebo 4-8x... Praxe u mechanik obvyklá - 16x vypálit lze, ale kolik mechanik umí 16x i (a myslím skutečně) číst?

NECy 3500 a výše, odblokované Toshiby, Plex 716, nové BenQy a LG...to je myslím všechno...

Co se týče toho pálení - zkusil jsi novější verzi svého vypalovacího SW, nainstalovat případně ASPI, vyhodit InCD, apod.?
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Citace Původně odeslal peta303
    16x číst podle mě bude jen DVD-ROM, DVD+/-R bude číst nejspíš 2-6x nebo 4-8x... Praxe u mechanik obvyklá - 16x vypálit lze, ale kolik mechanik umí 16x i (a myslím skutečně) číst?

NECy 3500 a výše, odblokované Toshiby, Plex 716, nové BenQy a LG...to je myslím všechno...

Co se týče toho pálení - zkusil jsi novější verzi svého vypalovacího SW, nainstalovat případně ASPI, vyhodit InCD, apod.?
    Uf, ted to bude trosku hloupe.
    K tomu paleni, 8x bych jeste prekousl, neni to tak hrozny cas, kdyz chci ale nakopirovat 8 DVDcek na disk, tak je to zabava skoro na dve hodiny a to uz je otrava; chtelo by to aspon tech 8x; proc to jede 4x, je mi zahadou.

Ad paleni2 - vypalovaci softy jsem zkousel 3 - TCburner nejnovejsi verze, nero 6009 a 7012. A co se tyce instalace ASPI, vyhozeni InCD, tak tady prave narazim na problem sve neznalosti; ohledne InCD, ani nevim, ze bych tu neco takoveho mel; o co se jedna? a co je pripadne "apod"? Omlouvam se, ale opravdu je to poprve
    War. War never changes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. LiteOn 165P6S pali nejak pomalu
    Založil Glottis v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 19.01.2006, 09:57
  2. matshita dvd-ram uj-831s pali pomalu a obcas mrvi
    Založil roverider v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 03.08.2005, 00:06

Pravidla přispívání