Byl jsem obdarovan DVD pekarnou, ktera mi vskutku nasadila brouka do hlavy, zepredu je na tom napsano HP, vzadu na stitku BenQ, v BIOSu se hlasi jako Philips a podle netu ji vetsina lidi resi jako Dell. To jen takova mala perlicka na zacatek, ted k memu problemu

Podle vseho ma tahle mechanika cip Philips, na vyse uvedenem webu pisou, ze by mela byt s to cist i zapisovat na DVD+R media 16x, nicmene ani jedno se mi nedari. Vypalovat se mi povedlo nejvice 8x (pres TCburner), cist pak pouze 4x (tady nevim, cim ovlivnit). Koukal jsem se do nastaveni radice (deska viz podpis, driver od Nvidia), kde je u tehle pekarny nastaveno UDMA3 (vyse nastavit ani nejde, 80zilove kabely samozrejme pouzivam), coz by podle wiki mela byt dostacujici rychlost i pro paleni (cteni) 16x.

Koukal jsem se po novem firmware, ale nezdalo se, ze by resil muj stavajici problem. V problematice DVD mechanik jsem uplnej novacek, protoze jsem dosud nemel ani DVD ctecku (nepotreboval jsem), takze by asi byly prihodny nejaky diagnosticky programy na media ci mechaniky. Nejaka obecna rada, jak tohle vyresit? Treba pomoci primych zmen v nastaveni firmware. (FAQ mi bohuzel nepomohlo )

Jo a media pouzivam Verbatim DataLifePlus (nejaky ty Super Azo), samozrejme DVD+R.

Predem diky za rady