Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
Takže pokud by někdo ještě i v koutku duše uvažoval o Nextře... Tak před ni DŮRAZNĚ varuji... Začíná to pěkně kulhat... včera večer mi trochu blbl upload (zjistil jsem to při uploadování fotek na web), pak se to "trošku" umoudřilo a naměřil jsem na www.rychlost.cz 117kbps (podotýkám, že to donedávna jelo stabilně 260)... Download vypadá stále celkem v pohodě...

No a teď ten bonbonek, za tu hodinku co jsem teď vstal a párkrát zkusil test na www.rychlost.cz, se mi ještě nepodařilo test ani jednou dokončit...Proč? Protože to skončilo stahování na test downloadu a nahodilo test uploadu (upík 640 kB souboru)... A ten to neudělalo ani za cca 5 minut...

Takže to vypadá, že po "nadějném roce", kdy Nextra jela fajn a práce s jejími službami byla opravdu "FUN" nám teď asi trošku ztuhne úsměv na rtech... VARUJU všechny, nelezte k Nextře! Kam šlápne GTS, tam dvacet let tráva neroste
Nechci rozhodne obahjovat Nextru (nemam s ni zadnou zkusenost a vubec nemam moc zkusesti s "kabelovymi ci WiFi providery, mam skoro odjakziva GSM/GPRS/EDGE/UMTS), nicmene rychlost.cz neni zas tak moc relevantni test a obcas tez "vypadava", na objetivni zjisteni rychlosti a dalsich parametru osobne zkousim nekolik testu rychlosti na ruznejch serverech.
A rovnez mi jednou za pul roku vleze do PC nejakej sajrajt, kterej nejsem schopne odhalit zadnym Antivirem, Anti Spy softwarem ani diagnostikou a pak se mi chova interenet tak, ze upload i download je mi "davkovan" v cca. 3 s dakach s cca. 1s mezerou, tedy realne mi spojeni reaguje priserne pomalu, souvislej download neni moznej, http protokoly mi vyhazujou ze stranka neexistuje, idkyz se na ni za 5 vterin opet pripojim atd atd. Vzd musim pak preinstalovat PC zalohou z Acronis, abch to vylecil. Stava se mi to kjak rikam, cca. jednou za pul roku a to u mejch dvou notebooku i stolniho PC, neni to ani telefonem, ani providerem ani nicim jinym, to mam overeny. Je to lehce mimo tema, ale jen upozornuju, ze to nemusi bejt vzdy providerem. Paklize mas objektiven zjisteny, ze je to tvym pripojenim, pak samozrejme potes koste a adios Nextra