Výsledky 1 až 25 z 318

Téma: Adaptateur Pentium M => Pentium 4

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Adaptateur Pentium M => Pentium 4

Tak info od LosDatlose je takove, ze mu zmena vcore jde, takze to potvrzuje teorii, ze retail procesory jdou, ale proc? Neumim si predstavit jak by to slo omezit a jak to rozpozna oem vs retail procesory.
    Jinak Pavel Kuncl rika, ze opravdu zmena vcore zlobi a on dela na pocitacich co stavi mod na patici na 1.55V.

Zitra jdu pro p4gpl-x tak napisu info.

MisoKGB: musis bootnout na 167, aby se ti aktivovala delicka. Jinak nepocitej s tim, ze se s fsb dostanes pres 170. Je to limit tveho procesoru. Vyssi fsb zvladaji jen rady m7x0(m730,m740 a vyssi s 0 v oznacenim na konci)
    Naposledy upravil Krimi 2000; 17.02.2006 v 09:02.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Mne sa tomu FSB obmedzeniu nejak moc nechce verit, to myslis ako, ze procak to ma "v sebe", ze proste nepusti urcite FSB alebo to zalezi od kusu? Ako to myslis?

A ohladom P4GPL-X = v single channeli nejde nastavit ani CERTIFIKOVANE casovania pamati! V dual channeli to slape v pohode zatial, akurat jeden modul je BLITZ, takze moc OC RAM teda hlavne casovania sa zatial nekona... Inak zatial FSB150 procak 2100MHz, RAM 150MHz 2.5-4-3-7 a SuperPI 1M = 41s a procak pojde vyssie dufam, Vcore mod funguje super, a pravdepodobne mi nereaguje zmena voltaze z BIOSu... Este chcem prerobit chladenie na northbridge, pretoze sa mi zda, ze dost pecie na default 1,5V na 1,6 to horko tazko chladim aktivne Ak nejak pokrocim dam vediet Dik za tu delicku
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Citace Původně odeslal misokgb
    Mne sa tomu FSB obmedzeniu nejak moc nechce verit, to myslis ako, ze procak to ma "v sebe", ze proste nepusti urcite FSB alebo to zalezi od kusu? Ako to myslis?

A ohladom P4GPL-X = v single channeli nejde nastavit ani CERTIFIKOVANE casovania pamati! V dual channeli to slape v pohode zatial, akurat jeden modul je BLITZ, takze moc OC RAM teda hlavne casovania sa zatial nekona... Inak zatial FSB150 procak 2100MHz, RAM 150MHz 2.5-4-3-7 a SuperPI 1M = 41s a procak pojde vyssie dufam, Vcore mod funguje super, a pravdepodobne mi nereaguje zmena voltaze z BIOSu... Este chcem prerobit chladenie na northbridge, pretoze sa mi zda, ze dost pecie na default 1,5V na 1,6 to horko tazko chladim aktivne Ak nejak pokrocim dam vediet Dik za tu delicku
    Ano ten procesor to ma v sobe. Starsi Pentium M, Celeron-M a Pentium M(M7x5) maji zed okolo fsb 170MHz. Nejsem si jisty jestli to nesouvisi s revizi jadra. A0 a B0 by meli mit tuto zed a C0(m7x0) ji nemaji.

Uznej sam, ze je blbost, aby deska nezvladala fsb 166, kdyz je certifikovana na fsb 200. Hodne lidi s ni lita na vysokych fsb 250+.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case

Mam reviziu C0 ked uz sme pri tom. Pri FSB 160+ mi pracuje PCIexpress slot na 110MHz nech nastavim v BIOSe akokolvek Na 166 alebo 167 ani nenabehne POST Nech nastavim pamate vselijako. Stale sa mi ale zda, ze si tato doska potrpi na lepsich pamatiach a hlavne rovnakych! To este skusim...
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Citace Původně odeslal misokgb
    Mam reviziu C0 ked uz sme pri tom. Pri FSB 160+ mi pracuje PCIexpress slot na 110MHz nech nastavim v BIOSe akokolvek Na 166 alebo 167 ani nenabehne POST Nech nastavim pamate vselijako. Stale sa mi ale zda, ze si tato doska potrpi na lepsich pamatiach a hlavne rovnakych! To este skusim...
    Psal jsem, ze si tema revizema nejsem jistej, ale vim, ze Celeron M a Dothan M7x5 ma proste tohle omezeni fsb a nic ti nepomuze.

btw. zkus odpojit disk, jestli ti to postne bez nej, protoze vsichni, kteri maji vyssi fsb pouzivaji disk pres radic na PCI, prave kvuli vysokym frekvencim na PCI-E.
    Case

Citace Původně odeslal Krimi 2000
    Psal jsem, ze si tema revizema nejsem jistej, ale vim, ze Celeron M a Dothan M7x5 ma proste tohle omezeni fsb a nic ti nepomuze.

btw. zkus odpojit disk, jestli ti to postne bez nej, protoze vsichni, kteri maji vyssi fsb pouzivaji disk pres radic na PCI, prave kvuli vysokym frekvencim na PCI-E.

Disk som odopjil, no viac ako 166 nedam, tusim ani na 167 to nebootne, nech natlacim do procaku kolko mozem. Dal som aj PCI grafiku, kedze PCIe bezi na vysokej frekevencii nic, majitel predomnou bezal aj na 170FSB, ale ja tu mam problem s ramkami, musim zohant dve take iste urcene do dualu... Ale niekedy ked nastavim dobre casovanie a nahodou mi to postne, tak nezacne bootovat, ale vyhodi nejaku chybu, ze nejaky subor nevie najst alebo take daco, ked dam casovanie spat tak windows nabehne. Na FSB166 mi tiez nabehne, ibaze akonahle spusim zatazovy test na CPU z pod Win tak sa komp resetne. Inak to resetovanie dosky, ze sa pri resete doska vypne a znova zapne - skusal som tam 24pin, ze ci to nie je kvoli tomu ale aj tak to neslo tak ako by malo. Holt tato doska to ma v sebe... Ak spravim upgrade pamate, grafiky, mozno pojdem do P-M, no mne zatial toto staci, ak bude GF6600 a 2x1GB RAM P-M je uz dost drahe, kym spravim upgrade GPU + RAM tak dovtedy snad pojde cena dole
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

jaaaj tak deska uz P4P800SE, redukce taky...vsechno je,ale na ten procesor M celeron M370J furt ne....boze uz chcti testovat...to se uz nedaj sehnat boco?mam ho ve velkoobchode objednanej uz tyden a furt nic

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání