Ahoj Rad bych se dozvedel jestli mate nasleduji chyby s nVidia Firewallem.
Kdy se chyby projevuji:
Pouze kdyz je nainstalovany Nvidia Hardwarovy firewall s Active Armor.
Chyby se projevuji vice ci mene zjevne vzdy, nezalezi na verzi ovladacu.
Nejdrive bych napsal jake jsem mel problemy s normalne nainstalovanymi drivery.
1. Sem tam CRC error pri tahani z netu. Jak uz jednou hodi error, tak ze
stejneho situ ho pak hazi stale dokola.
2. Sem tam THH inconsistency v DC++
3. Opravdu vyjimecne error na web strankach (misto str. se my vyjede cast
kodu)
4. Pri prohlizeni web stranek dost casto dochazi k chybe javascriptu.
5. Nekdy dochazi k brutalnimu zpomaleni site
6. Pri hromadnem otevirani web stranek (open all favorites v maxtonu) dojde
pri otevirani cca. 10 webu k tomu, ze se tak 5 stranek otevre korektne, ale
zbytek je v ruzne fazy dotahani (chybi obrazky, nebo se stranka neotevre
vubec). Nekdy pad prohlizece.
Jak zjistim, ze mam problem?
1. Bud jsem si vsiml, ze mi dochazi pri praci se siti k vyse uvedenym chybam.
2. Mohu zkusit pouzit nejaky webovy prohlizec, ktery umi otevrit vice stranek najednou. Napriklad nastavbu iexploreru maxton (www.maxton.com). Nahrat do oblibenych vice adres (alespon 10) a pak zvolit open all favourites. Chyba by se mohla poznat tak, ze se vsechny stranky neotevrou kompletni. Zkontrolovat to lze tak, ze vypnete nvidia firewall a zapnete windows firewall a zkusite totez. Pokud se otevrou vsechny stranky korektne, hned vite, ze mate problem. Kazda stranka jednotlive vsek jde otevrit i se zapnutym nVidiaFirewallem (nejedna se tedy o nejake omezeni zpusobene chybnym nastavenim)
Jak se da problem vyresit:
Problem se mi podarilo vyresit tak, ze jsem nainstaloval driver sitovky, ktery je kompatabilni s nVidiafirewallem, ale neni kompatabilni s ActiveArmor.
Takto sice prijdete o Active Armor, ale HW firewall vam zustane. Chyba zrejme nastava pri komunikaci mezi temito zarizenimy.
Na otazku jestli tedy nestaci ActiveArmor zakazat v nastaveni musim bohuzel odpovedet, ze ne.
Co mam tedy nainstalovat?
Muze te pokracovat nasledovne:
1. Nainstalovat ovladace verze 6.70 z internetu. Pri dotazu jestli nainstalovat NAM zvolit, ze ne. Timto zpusobem se nainstaluje vse mimo nVidia Firewallu.
2. Stahnout ovladace pro nForce4 x16 (napr. v.6.82) a otevrit je ve Winraru (pokud mate nainstalovany winrar, kliknete pravym tlacitkem na stazenem souboru a zvolite otevrit v programu Winrar (open with winrar). Pak ze slozky \Ethernet\Nam zkupirujete napr. na plochu NAMsetup.exe, ktery posleze spustite. Tim jste nainstalovali nVidia Firewall.
Jak zjistim, ze jsem vse nainstaloval podle navodu?
Ve webowem konfiguratoru ve slozce Active Armor v connection tables je napsano: There is a problem with your nForce Ethernet Driver. ActiveArmor will not function properly. Please reinstall Network Access Manager from your nForce setup package.
Ve slozce Administration\Software version vidite:
Build Version: 4.65
Description: Networking driver
Path: C:\WINDOWS\system32\drivers
Component Version: 4.82
Description: Network Access Manager
Path: C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\
Component Version: 50.09
Timto jsme sice prisli o ActiveArmor, ale Hardwarovej firewall ted funguje korektne.
Co bych se od Vas rad dozvedel:
1. Mate stejne problemy jako ja?
2. Jakou mate desku?
3. Pokud mate desku Gigabyte K8N Ultra9 a funguje Vam vsechno korektne jakou mate revizi desky? (Toto me obzvlaste zajima).
Proc to chci vedet?
Pokud by se jednalo o chybu, ktera je zpusobena revizi desky, rad bych desku reklamoval.
S pozdravem Tomas