Malej problemek. Mel jsem TITAN TTC-W5TB(TC) ve svem PC vsechno bylo OK a teplota CPU (PRIME95) byla cca 58-61C. Vymenil jsem desku (EPOX za ASUS)a naskytla se moznost vymenit TITAN za Coolermaster DI4-8KD3B-0L. Tak sem tak ucinil a jake bylo moje prekvapeni kdyz teplota CPU (PRIME95) je 66-68C pri otevrene bedne. Pri zavrene bedne to jde uz pres 70C!!! a to jsem uz nezkousnul a zase tu bednu otevrel. Ten CoolerMaster ma vetsi ventilator a vetsi pasiv. Nema vylestenej spodek jako TITAN a byla tam takova ta zvejkacka(nahradil jsem ji za stribrnou pastu z TITAN chladice). Jeste me napada ze sem tam napatlal moc pasty (to jeste testnu az dorazim domu), ale jinak fakt velike zklamani. Myslite, ze je takovej rozdil v senzorech desek nebo to je opravdu v tech chladicich? Dalsi pozoruhodna vec byla, ze TITANU windtunel (mam ho zahnutej vyrobenej z flasky 2l) vylozene prospel (-8-10C) tak u Coolermasteru to byl pravej opak (+8-10C). Sem z toho celkem balzen. Jeste dneska se pokusim doladit trochu ten windtunel pro ten Coolermaster (nejspis malej prumer otvoru u ventilatoru jinak nevim). Jako dalsi varianta me uz napada jen ten CoolerMaster vylestit a nebo koupit celomedenej Coolermaster IHC-L71 (ale tech $ za nej!!!). Narazili jste v tom popisu na nejakej zasadni prohresek kterej by tak radikalne mohl ovlivnit teplotu mezi tema chladici nebo je to opravdu tak ze ma TITAN o DOST lepsi pasiv/fan.
PS: Coolermaster ma tizsi chod, ale nema regulaci - jeste me napadnul Q-Fan od ASUS v BIOS musim na to mrknout jestli to nahodou neni nejaky nastelovany ASUSem(myslim ze sem to vypinal)