Citace Původně odeslal P3TR
Nj, tech 36 stupnu je u me taky nejbeznejsi teplota - chlazeni zadny, jenom vzduch (otevrena case). Pokud zapnu pod disk (Hitachi 7k250 160GB) proudeni vzduchu tak teplota chodi i pri kopirovani a vetsi zatezi disku max ke 30ti stupnum. teplota mistnosi max 25, case EC Q3. Pri uzavreni rozdil teplot max +2 az 3 stupne.
Jeden disk i v uzavřeném casu nikdy moc netopí, takže není problém ho mít bez ofukování. Já tam mám ty disky ale 3 nad sebou a ještě k tomu dost topivý Maxtory. Kdybych na ně nefoukal vůbec, tak jdou minimálně o 10st. nahoru.

Perfect_ : Ta tvoje teplota disků se mi taky opravdu nezdá, to opravdu není skoro možný. Když si sáhneš na disk, který má teplotu 30st. (naměřenou správně fungujícím vnitřním čidlem), tak na povrchu bude mít o pár st. méně a bude se ti zdát úplně ledovej na dotek.
Když si sáhnu na moje disky, který maj v zátěži kolem těch 36st., tak jsou na omak rukou taky studený (na povrchu odhaduju tak 30st. a protože je to kov a teplota těla je o dost víc, tak se to zdá studený).
Teď tu mám jeden nezapojený disk na stole (tzn. má pokojovou teplotu cca 23st.) a ten je na omak úplně ledový.
Schválně si někdy zkus pro porovnání šáhnout na něco kovového (co samo nehřeje) mimo počítač a hned na ted disk a podle tvojich udávaných hodnot musí být pocitově cca stejně studený.