Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Dve zvukovky (Fortissimo IV + AC97)

Standardní Dve zvukovky (Fortissimo IV + AC97)

Chtel bych bych pouzivat tu AC97 pro hlasovou komunikaci, ale nejak nemuzu zvukovky donutit k tomu, aby se mi ve windows ukazovaly obe dve najednou.
    Kdyz jsem pridal do sveho pocitace Fortissimo 4, tak mi uplne zmizela vestavena onboard zvukovka (v biosu je pochopitelne povolena). Kdyz vyndam Fortissimo, tak se ta oboard AC97 opet ve windows objevi.
    Mam za sebou uz prehazovani zvukovky do ruznych slotu, reinstalaci windows a update biosu zakladni desky. AC97 mizi bez ohledu na to, jestli je Fortissimo flashnute na Prodigy nebo Revo.

Nevite nekdo prosim jak na to?

Board: MSI K8T Neo2 (K8T800 Chipset)
    System: WinXP SP2 Pro CZ

Standardní Re: Dve zvukovky (Fortissimo IV + AC97)

aspon u nekterych ASUS desek (nevim s jakym cipsetem) provoz externi zvukovky s interni neni moznej. ta interni se proste vypne. koukni do manulau k desce jestli to tam nepisou, ale rek bych ze je to tvuj pripad.
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

JJ, nektere desky to maji jaksi "auto"..kdyz je tam jina zvukovka, interni se vypne. Nektere desky to umi natvrdo zapnout (napr. ja muzu nastavit Auto, Enabled, Disabled). S tim asi nic neudelas..
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Ta moje deska ma v biosu auto a disable. V manualu nepisou o zvukovce pro jistotu radsi vubec nic.
    Stejnou zvukovku jsem zkousel i na jinem pocitaci (stejny chipset, vyrobce ASUS) a tam v biosu bylo enable/disable a ta onboard zvukovka tam mizela taky. Achjo, to by mne vazne zajimalo, jak se to da dopredu odhadnout.

Pokud uz nikoho nic nenapadne, dovolil moji otazku preformulovat.
    Ktera deska se socketem 939 a AGP umi najednou onboard zvukovku + Fortissimo IV?

Ten postizenej Asus byl ASUS A8V DELUXE a hadej jakej mel cipset .... K8T800(Pro)
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Věk
    42
    Vliv
    322

Citace Původně odeslal PROTiE
    Pokud uz nikoho nic nenapadne, dovolil moji otazku preformulovat.
    Ktera deska se socketem 939 a AGP umi najednou onboard zvukovku + Fortissimo IV?
    A nemas jednodussi koupit nejakou PCI zvucku za 150?
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

To neni spatny napad! Jen se bojim, ze ta moje deska bude protestovat s jakoukoliv dalsi zvukovkou. Zkusim si nejakou nejdriv pujcit, abych predesel dalsimu neprijemnemu prekvapeni.

Věk
    42
    Vliv
    322

To neni spatny napad! Jen se bojim, ze ta moje deska bude protestovat s jakoukoliv dalsi zvukovkou. Zkusim si nejakou nejdriv pujcit, abych predesel dalsimu neprijemnemu prekvapeni.
    To si nemyslim..V jednom kompu mam desku s i815, kde taky integr zvucka jede, jen kdyz tam neni jina zvukovka. Ale druha PCI zvukovka jde normalne.

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Presne tak, neni duvod, proc by mela protestovat ... to ze se vypina integrovana je normalni vec, pokud jeste v BIOSU ma volbu AUTO, tak to je jasny ...
    Dlouha leta jsem provozoval dve a vice zvukovek a nikdy nebyl problem ... obcas nejaky program jen nevyuzije informaci OS, ktera ze to je primarni a posila vystup/vstup na vami nechtenou, to je jediny problem, co se muze vyskytnout.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

A nepomuze zaskrtnuti "Pouzit pouze vychozi zarizeni" ? Nevim k cemu to je v XP konkretne, ve windows 9x to bylo k tomu, ze malo zvukovek umelo HW/SW mixovani, takze kdyz byla jedna zvukovka obsazena, hralo se pres druhou (a tato volba tomu zamezila)
    Ja osobne mam v segrinym kompu zvukovky taky 2 (SB128 a Live@kX), vsechno hraje pres primarni, na Live mam presmerovanej pouze vystup z Foobaru. A kdyz si sestra pripoji Logitech Headset do USB, tak sou v systemu zvukovky dokonce 3
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Me se taky sakra integrovana zvukovka na desce ASUS A7V880 sama vypla kdyz jsem tam prsk SBLive 5.1 a asi s tim nejde nic udelat... Vyresil jsem to tak, ze jsem mel doma starej modem s vystupem zelenym a ruzovym a tam mam headset a bedny pichly do SB Live5.1 a na zvuk na boardu dlabu!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 18.03.2005, 12:19
  2. Dve zvukovky v jednom PC
    Založil dudekt v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 03.04.2004, 12:25
  3. Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 13.01.2004, 22:33
  4. Dve zvukovky na jedne desce???
    Založil Arg v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 3