Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Snaha o takmer kompletne pasivne chladenie

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Snaha o takmer kompletne pasivne chladenie

Mám podobnou sestavu a dnes se mi povedlo dosáhnout TICHA.

Sestava:CPU- AMD Winchester 3000+
    GRA- Gainward 6600GT 500/1000
    HDD- Samsung Spinpoint 200GB
    MB -Gigabyte K8VT890-9
    Zdroj: Cyber CY-350 (manual. regulace otacek na zdroji)

Chladice
    Procesor: arctic freezer 64, pasivne, 0-otacek (450kc)
    Základní deska: pasivní od výrobce
    Graf. karta: Primecooler Heatpipe (450kc)
    HDD: zavěšeno na leteckých gumách. (30Kc)
    Zdroj:ventilator jsem nahradil timto: Arctic Fan 12.(170Kc)
    snížil jsem mu otáčky na 830 ot/min (13 otáček /sec)
    Nutno říci, že je to JEDINÝ ventilátor v mé PC skříni.

Výsledek_? :--)) nejhlucnejsi vec v mistnosti jsou ted me naramkove hodinky. miluju ticho !

(ještě přidám teplotní monitoring:
    IDLE: CPU-43°C
    GRA-55°C
    MB -51°C
    HDD-43°C

BURN: CPU-56°C
    GRA-97°C
    MB- 51°C
    HDD-45°C

v místnosti 22°C
    teplota u graf. karty je dost vysoká, ale měřil jsme ji při nejnižších otáčkách ventilátoru ve zdroji+ tj. 830ot/min.
    když zvýším otáčky na 1060 ot/min, klesne teplota GR na 85°C,
    ventilátor je pak ale slyšitelný.

kolem chladiče GR. a CPU mám plastový windtunel, vlastní výroba z plexi fólie 0,3mm.

Kdo se chce podívat, pošlu fotku počítače- icq: 68-111-718

Díky ACE a Frz - už vím jak na obrázky.. tuším!

První obrázek ukazuje jak chladný vzduch proudí kolem pasivu grafárny uvnitř plexi krabičky dál do case, je nasávan kolem žeber pasivu CPU do drouhé krabičky a je vytlačen ventilátorem přes zdroj z case.

http://img133.imageshack.us/my.php?i...irduct17fb.jpg

detail plexi krabiček

http://img468.imageshack.us/my.php?i...sc005736ha.jpg

jediný otvor pro nasávání (dole)
    a jediný pro výdech (nahoře) . zelená šipka ukazuje na měnič otáček ventilátoru:

http://img222.imageshack.us/my.php?i...ntbacdk5cf.jpg

ukotvení HDD na gumičkách
    http://img153.imageshack.us/my.php?i...sc005706qe.jpg
    Naposledy upravil chvostoskok; 11.02.2006 v 03:05.

Zaujimave... ak mozes hod foto sem http://www.imageshack.ws/
    Inak disk na gumickach nemam velmi rad, teplota grafiky by asi chcela poladit ako pises a cpu je podla mna na hrane, ak ma niekto tcasemax 57 apod. Ale vyzera to zatial pekne.

A nieco urob s tymi hodinkami

mozna kdyby si pouzil schoonera - ten ma este dve heatpipe mimo case, tak by byla teplota grafiky nizsi (minimalne 4°)
    jakou case pouzivas? - ocenil bych primo link
    jinak dost ti zavidim , o skoropasiv usiluju i ja, ale nemam na to komponenty, preci jenom stare jadro na 130nm a 1,55V dost hreje (sonic tower bez vetraku to neuchladi), na grafice mam voltmode a kdyz sem zkousel pasivni chlazeni tak sem se spalil o pameti
    alternativa zaveseni disku:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34939
    dost mi to pomohlo dvouplotnovy samsung ma 42°pri zatezi 40° v klidu, jeste na nej pridelam pasivy, nad diskem v pozicich nic neni
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Ještě jsenou chci poděkovat ACEmu a FRZovi, kteří mi pomohli sem vtlačit nějaké obrázky mého modingu. DÍK !
    --chvostoskok

no neviem.. spocital som si kolko asi tak stoja vsetky tie Hi-tech chladice ktore by mali byt v tom kompe,
    a vyslo mi, ze za tu sumu by sa dal kupit, alebo postavit velmi slusny vodnik
    s podstatne vyssim chladiacim potencialom.

jiste pokud nezapocitas praci, velikost, jistou minimalni davku nebezpeci, tak ti vodnik vyjde lepe, tizsi samozrejme bude v pripade ze cerpadlo bude to nej
    tady si vystacil s chladicema s dnesni cenou 1100+ 1 vetrak
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Poviem to takto:
    Do urcitej izbovej teploty to mozno je akotak realne, ale akonahle bude trochu vonku hic, tak pokial nie je v klimatizovanej miestnosti, tak to bude
    nestabilne.
    Aspon u mna to pri extremnych letnych teplotach nefungovalo, od pocitaca cakam ze jeho stabilita bude mat znacnu rezervu pred prudkymi zmenami teplot, co sa u cisto pasivneho chladenia jrdnoducho neda dosiahnut.

uvidime v lete

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání