OK, beru, moje chyba - ale at to vezmu tak nebo tak, porad se jedna o karty s prakticky stejnym cipem, maji stejne schopnosti (tj. 32bit/48kHz DSP, podpora EAX4-HD, modovane ovladace z jedne karty funguji na druhe).
Sam mam Audigy2ZS a sem s ni hrube nespokojenej, at delam co delam, signal prochazi DSP kde nevim co se s nim deje (napr. se mi nedari vyradit korekce basu a vysek - a pouzitim kX driveru zase prijdu o to, kvuli cemu sem tu kartu kupoval - EAX a kompatibilita). Vsechny karty rodiny Audigy trpi spatnym resamplingem na 48kHz, i pres pouziti kvalitniho multichannel DAC maji nevhodne zapojene vystupni obvody (viz. Glassmanova alternativni sekce pro A2ZS) - zkratka se jedna spotrebni elektroniku, pouze Creative v reklamnich letacich proklamuje jeji "high-end kvality". Na hry, filmy urcite vyhovi perfektne, k lepsim sluchatkam nebo stereo soustave se uz moc nehodi.
Proc se o tom tak dlouho-sahle rozepisuju? Protoze mezi A2 az A4 jsou minimalni rozdily, koncepce karet je stejne spatna. Spis nez A2ZS vs A4 bych se rozhodoval mezi Audigy a X-Fi. X-Fi ma kompletne prepracovany DSP, podporuje mod, kdy se DSP snazi signalu nejmin ublizit, do budoucna prinese podporu EAX5, umi specialni mod pro hrani na sluchatkach a mnoho dalsiho.
Mne osobne uz tyhle Creative karty lezou krkem, neustale experimentovani s ovladacema a vystupnima formatama ve foobaru ... casem koupim sekundarni zvukovku pouze na hudbu, Creative si necham na hry a filmy.