Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: "Vykrádání"? cizích CSS stylů

Post "Vykrádání"? cizích CSS stylů

Mám takový filozofický dotaz:
    Stránky mozilla.org používají CSS, na jejichž obsahu bych možná rád postavil své stránky. Zajímalo by mě jaký máte názor na to, když si takto někdo propůjčí cizí CSS styly k tvorbě nekomerčních (osobních) stránek, s tím že na každé stránce (např. v patičce) bude jasně a viditelně uvedeno, odkud tyto styly pochází a navíc například malinkatý banner na jejich produkt (konkrétně třeba Firefox).
    Podle mého názoru je to svým způsobem (pokud se dodrží výše řečená pravidla) pochvala jejich práce a nezdá se mi, že by to nějak porušovalo etický kodex. Ostatně ty CSS jsou volně dostupné všem.

Jakého jste názoru vy? Podělte se prosím

Příklad patičky:
    Naposledy upravil xjohny; 07.02.2006 v 18:01.
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Standardní Re: "Vykrádání" cizích CSS stylů?

muj nazor zcela koresponduje se tvym

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski
    muj nazor zcela koresponduje se tvym
    No jde mi hlavně o to, že při položení podobného dotazu na fóru Czilly jsem se setkal spíš s negativním názorem. Ale asi jsem ten počátešní dotaz položil poněkud hůř než tady

Citace Původně odeslal NightKing
    No jde mi hlavně o to, že při položení podobného dotazu na fóru Czilly jsem se setkal spíš s negativním názorem. Ale asi jsem ten počátešní dotaz položil poněkud hůř než tady

tak ja ti to reknu takto: kdybys chtel pouzit css z mych stranek, tak mi to vadit nebude, a uz vubec ne pokud mi na ne linknes. to vsak nic nemeni na faktu, ze css na mych strankach je atrapa na cokoliv s oznacenim css, stejne jako atrapa na oznaceni "web" kvuli par nespokojencum na czille si nenech kazit prijemne uterni odpoledne

Standardní Re: "Vykrádání"? cizích CSS stylů

Myslim ze jsi moralnejsi nez vetsinou weobovych autoru

Svym zpusobem se to neda dokazat, pokud nepouzijes kompletne stejny. V nejake knizce o www jsem cetl neco jako opisujte od velkych webu . Kdyz uz to chces mit ale jo legalni, tak bys mel mit svoleni od tvurce webu . Jinak v praktickym zivote, kdyz pises nejakou studii, tak na konci uvadis pouzite zdroje a diky tomu je vse OK .

EDIT: Zda se mi to jako zajimave tema, proc neni v sekci PROGRAMOVANI? -> Navrh na presunuti
    Naposledy upravil Camillek; 07.02.2006 v 20:55.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

no, shodou okolnosti to muzu videt z druhe strany - kdysi davno jsem napsal nicmoc navod na betryal at krondor. uplynulo tak 5 let a koukam, ze ten navod je na nekolika cizich webech. je tam sice u toho muj nick a muj stary email, ale dost me irituje, ze mi nikdo nerekl, ze si bere muj navod.
    takze - fakticky mi to nevadi - zadny prospech bych z toho navodu stejne nemel a takhle mi to prijemne lechta ego , ale na druhou stranu me irituje ta neomalenost to publikovat bez meho svoleni (ktere bych samozrejme dal)
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

2Camillek: Mozna jsem to dal spis do misy, protoze mi jde v podstate o nazorove vyjadreni a ne primo o programatorsky problem, i kdyz presunout se to klidne muze

Prave nejaky ten pohled z druhe strany, jak ho popsal Riksa, mi chybel. Cili urcite by bylo nejlepsi reseni zeptat se na svoleni autora - coz ho potesi jiste 2x vic, nez kdyz narazi jiz na hotovou "okopirovanou" vec.

Presto si myslim ze lide v Mozille maji dost jine prace, nez vyrizovani takove korespondence (pokud se nejedna o komercni projekty), takze bych spis volil tu tichou snad taky ferovou variantu. Samozrejme ze ty styly by nebyly jen copy&paste, zase bych nerad aby moje stranky pusobily jako klon mozilla.org

Tak na Czille si nedaji a nedaji rict a porad haji Mozillu jako by to bylo jejich dite
    Dostal jsem od nich odkaz na stranky mozilly, kde se neco o webu pise, ale nebylo to moc konkretni, tak jsem zabrousil hloubeji a hle co jsem nasel
    You may use the HTML and CSS files on www.mozilla.org or other mozilla.org websites for your web site - as long as you don't use the visual design or style (the colors, gradients, fonts, etc.). In other words, you can use the HTML and/or CSS code, but it should not look like you took our page and dropped in your logo.
    Zdroj: http://www.mozilla.org/foundation/li...te-markup.html
    Puvodni zdroj: http://www.mozilla.org/foundation/li...e-content.html

Presunout to chci hlavne kvuli tomu, ze tady se to casem smaze

you can use the HTML and/or CSS code, but it should not look like you took our page and dropped in your logo
    Tak to vidis, rikaji abys udelal to, co jsi chtel udelat
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Member Avatar uživatele P3TR
    Vliv
    255

Citace Původně odeslal Camillek
    Presunout to chci hlavne kvuli tomu, ze tady se to casem smaze

Tak to vidis, rikaji abys udelal to, co jsi chtel udelat
    Nazorovy vyjadreni muze yt i takovy, proc delat veci, ktery uz nekdo udelal ze tebe?
    Ono se spis tohle tvrznei hodi na jiny priklady, ale neco na nem bude... Co kdyby sis to sam napsal a pak zjistil, ze stejne jako u mozilly ?

Takze podle me je reseni tohoto problemu vcelku jednoduchou zalezitosti, zvlast kdyz ti sami tvrdi, ze si to klidne muzes vit
    MSI KT3 Ultra-ARU | AMD Athlon XP Thoroughbred 1800+@2600+ (1.65V) prime stable | CoolerMaster XDream III | Kingstone DDR400 512MB CL2.5 | GeForce 4MX 440 64MB | HITACHI 7K250 160GB 8MB PATA | LG GSA 4163B DVDRW + Toshiba SD-M1612 16x | Logitech MX1000 | Edimax EW7206APg | Realtek RTL8139/810x Fast Ethernet | Leadtek WinFast 2000XP deLuxe | EC Q3 Logic - LC-B350W PFC | Creative P580 | AOC 7K+
    linux mandriva 2006 cz

je to boj
    shuttle SN95G5V3, XFX gf 6800 GS @ ? (zatim), 2x512 A-DATA, Athlon64 3200+, 300GB disk ....atd atd

dal ... epox 8rda+/barton 2500+@3200+*200/gf4ti4200/BRAND 2x256*200

Zvlastni je, ze jakmile jsem tyhle kousky textu primo z mozilly.org ukazal na foru Czilly, tak zatim panove nejak nereaguji, zatimco predtim odpovidali oba celkem rychle
    (http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?t=12704)

EDIT: Pokud s tim souhlasi i ostatni, tak bych rad poprosil moderatory o presunuti threadu do "Programovani"
    Naposledy upravil xjohny; 08.02.2006 v 16:47.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Je to otázka, podle mě je minimálně slušný poslat echo autorovi... Už jsem to takhle udělal asi 2x - potřeboval jsem nutně pár fines v CSS a jelikož jsem je nemohl vyřešit z časových důvodů sám, tak jsem si to zkopíroval z cizí stránky s tím, že jsem autorovi poslal mail, kde jsem mu věc oznámil s tím, že v případě jeho nesouhlasu to stáhnu... Ani jednou nebyl problém... a myslím, že drtivá většina autorů webů k tomu přistupuje stejně...

No ale jinak se to dá dělat i jinak, že ... Stáhnu si docela slušný CMS co je v GNU/GPL, dobastlím k němu pár funkcí, přihraju si pár pluginů odjinud, vymažu copyrighty, nahradím je vlastními a prodávám na "tisíce webů všude po světě"
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
    No ale jinak se to dá dělat i jinak, že ... Stáhnu si docela slušný CMS co je v GNU/GPL, dobastlím k němu pár funkcí, přihraju si pár pluginů odjinud, vymažu copyrighty, nahradím je vlastními a prodávám na "tisíce webů všude po světě"
    Ty jsi si to popichovani do nejmenovane osoby opravdu zamiloval co

No muzu teda zkusit napsat mail Mozille, ale podle me je to dost velke sdruzeni nebo nadace (nebo nevim co vlastne to je ), takze nevim za jak dlouho odpovi, ale jen tak ze zajimavosti to zkusim, dam vedet Ale aby mi nevynadali s tim ze to maji podrobne uvedeno na strankach, jejichz obsah je postnuty vyse
    Naposledy upravil xjohny; 08.02.2006 v 17:25.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Ani ne, ale v jednom threadu jsme na něj vzpomínali s vauxhallem a jelikož chodím i na Nucleus forum, kde se to taky probíralo , tak jsem si na to vzpomněl Je to docela typickej příklad a inspirace pro tvůj dotaz
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Citace Původně odeslal NightKing
    Zvlastni je, ze jakmile jsem tyhle kousky textu primo z mozilly.org ukazal na foru Czilly, tak zatim panove nejak nereaguji, zatimco predtim odpovidali oba celkem rychle
    (http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?t=12704)

EDIT: Pokud s tim souhlasi i ostatni, tak bych rad poprosil moderatory o presunuti threadu do "Programovani"
    No zase bacha Hoween je trosku uz postizen tamnejsim moderovanim(neco jako mISHA ) takze si jeho nazory trosku filtruj

Jinak MOVE

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Muj nazor na tohle je ten, ze pokud vylozene neokopirujete vzhled webu a nedate tam jen vlastni logo, tak neni co resit. Autor webu se vam bude vyjadrovat jen stezi (tyka se predevsim vetsich webu) a je preci naprosto prirozene, ze se clovek uci od odstatnich a ze nove veci vznikaji skladanim starsich.

To se jen nekolik nemakacenku snazi docilit opaku a o sve "pravde" presvedcuji i ostani, ale podivejte se do historie lidstva, kopirovalo se vzdy a kopirovat se bude.

Navic spoustu veci ani jinak napsat/udelat nelze, existuje proste optimalni reseni a je nesmysl vymyslet jine jen proto, aby bylo jine.

2riksa: A funguje ti ten starsi mail ? Totiz casto se stane, ze autor neceho proste nereaguje/maily se vraci jako nedorucitelne ... => zverejni se zname udaje a resi se to az kdyz se trebas ozve.
    I tak je ovsem muj nazor ze takoveto zverejneni (s uvedenim autora) je naprosto vporadku. Pokud to autor psal za $, jiste uz dostal zaplaceno (a fakt nevidim duvod, proc by mel dostavat znovu) a pokud to psal zadarmo, tak muze byt jedine rad ze se jeho dilko siri. Snad jedinou vyjimkou by mohlo byt zverejneni soukrome korespondence a pod, ktera se zverejnovatele vubec netyka.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Jezevec: v zasade souhlasim, snad jen...
    Citace Původně odeslal Jezevec
    Pokud to autor psal za $, jiste uz dostal zaplaceno (a fakt nevidim duvod, proc by mel dostavat znovu)
    obcas se ti proste penize nevrati pote, co to prodas jednou. kdyz budes na necem dlouho delat a doufas, ze si to koupi dost lidi na to, aby se ti vratilo vynalozeny usili, tak potom tenhle pristup prinejmensim nepotesi
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Eh, sorry, ale to je jako kdyby truhlar rek, ze tu zidli vyrabel fakt dlouho a ze ti ji teda proda za 100Kc, ale kdybys nahodou podle ni chtel vyrobit jinou nebo ji nekomu darovat, tak ze mu musis dat dalsich 100Kc.
    Zkratka bud delam neco, co je dostatecne vzacne a je tudiz dostatecny zajem za to platit. Nebo to nedelam, pripadne pocitam s tim, ze se mi vlozena investice (at uz penize nebo cas) nevrati.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Citace Původně odeslal Jezevec
    2riksa: A funguje ti ten starsi mail ? Totiz casto se stane, ze autor neceho proste nereaguje/maily se vraci jako nedorucitelne ... => zverejni se zname udaje a resi se to az kdyz se trebas ozve.
    I tak je ovsem muj nazor ze takoveto zverejneni (s uvedenim autora) je naprosto vporadku. Pokud to autor psal za $, jiste uz dostal zaplaceno (a fakt nevidim duvod, proc by mel dostavat znovu) a pokud to psal zadarmo, tak muze byt jedine rad ze se jeho dilko siri. Snad jedinou vyjimkou by mohlo byt zverejneni soukrome korespondence a pod, ktera se zverejnovatele vubec netyka.
    ano, funguje, vcera jsem ho jen tak ze zajmu prohlizel. s vyse uvedenym ale nemuzu z principu souhlasit: i kdyz jsem to psal zadarmo, tak jsem to psal proto, abych to mel na svych strankach, nikoliv na cizich. a, s dovolenim, protoze je to MUJ dusevni vyplod, tak je na ME, abych urcil kde to bude. a jestlize z toho nekdo chce tezit (ne jenom precist, ale treba i vydelat skrze reklamu), tak to nemuze udelat jen per se.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak na ochranu DVD CSS?
    Založil Aliencz v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 09.01.2006, 01:10
  2. Par dotazu k CSS pozicovani
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 26.08.2005, 23:02
  3. [Css] Css Layout (Graficky tvoreni CSS) WYSIWYG editory CSS
    Založil Martyr-M v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 1