Jen pár postřehů ke Creative Labs MegaWorks 250D. Chtěl jsem něco k počítači na čem by se solidně dala poslouchat i hudba a trošku se to blížilo kvalitativně pořádným sloupovým repro v obýváku.

Pořádný repro + zesilovač už vycházelo poměrně draho a navíc bych na hry měl problémy při nižších hlasitostech s basy (bez subw.).
Takže jsem pořídil ty 250D s tím, že jsem měl vyzkoušeno, že maj nejlepší subf. z prodávaných počítačových repro a k tomu mají digitální vstup, což se mi líbilo (i když samozřejmě jsem nečekal žádný super převodníky).
Satelity u nich za moc nestojí a samotná sestava 250D není žádný zázrak a pravděpodobně se na hudbu najdou lepší.

K tomu jsem pořídil z bazaru celkem slušný 3-pásmový repro, který byly za 1500, ale chyběly jim nejhlubší basy. No a kombinace subw. ze 250D s nima je velmi slušná. No a za cenu 5000 (co mě to vyšlo komplet) se zvukově už aspoň trošku blíží výrazně dražším sloupům v obýváku. S impedancí nebyl problém, jak ty původní satelity, tak ty 3-pásmovky jsou 8ohm.

Jeden nedostatek 250D, všechny šumí poměrně hlasitě (nezávislý šum na hlasitosti). Když mám repro na zemi cca 2m od sebe, tak to neni slyšet ani trošku i když je úplné ticho, ale při použití originálních satelitů na stole ve vzdálenosti cca 1m to bylo slyšet.

Takovéto řešení je zvukově úplně někde jinde, než jakýkoliv komplet počítačových repro co jsem měl možnost slyšet a cenově stále o dost nižší než pořádné řešení repro + zesilovač.