ale sakra vy porad nechapete, ze je to proste dalsi parametr ty linky. ze rychlost neni jedinej. proste stejne jako auto nema jen maximalni rychlost, ale treba jeste spotrebu. a kdyz si za 20000 koupis auto, ktery bude jezdit 260km/h a bude mit spotrebu 500l/100km, zkus mi prijit tvrdit, ze te prodejce oskubal, kdyz auto jezdi 260km/h ale ma spotrebu 500l/100km a ty ho nemuzes vyuzit naplno, protoze, na ten benzni nemas. (pokud znas vsechny parametry, je jen na tobe, se rozhodnout, jestli tu sluzbu chces, nebo ne - viz. cca 4. odstavec)
a ono opravdu ma takovahle linka smysl napriklad v tom ze na 256kbit ale bez fupu toho sice stahnes stejne, ale na tu live televizi v dvd kvalite se nepodivas vubec. takhle se proste nepodivas na 30 filmu, ale treba jen na 4 ... pokud chces mit doma 'kino po internetu' budes muset zaplatit vic.
jezevec: heh, a jak myslis ze by to vypadalo kdyby ty lidi, ktery ted sice dososavaj, aby vycerpali limit(a stejne jich je par), nechavali non-stop pusteny dc, proste proto, ze jim je to jedno (a vlastne jim to ani nic neprinese)? (to jen tak pro srovnani ty druhy moznosti)
Co uznavam je, ze fup by mel bejt v nabidkach velmi dobre popsanej a mel by bejt uvedenej hned vedle rychlosti a ceny. a nemelo by se tomu rikat neomezenej internet. ale to uz je na tom, aby jim to nekdo zrusil jako klamavou reklamu ... a je skoda ze malokdo nabizi moznost dokoupit dalsi data plnou rychlosti.
a co se ceny tyce, je to trzni cena, vy jste spotrebitele, je zavisla i na vas. kdyz se na to vsichni vykaslou, tak pujdou s cenama dolu. ale protoze je o sluzbu zajem a jim prijde, ze se jim to takhle vyplati, ma takovouhle cenu.
btw. proc nikdo nereje do telefonnich operatoru s tim, ze kdyz uz platite pausal, chcete volat furt, nonstop a nic navic za to neplatit. (totez plati pro elektrinu, vodu, plyn a vsechny ostatni sluzby u kterejch platite pausal).
ja bych si ji poridil, protoze 100l nafty neprojezdim. nekdo, kdo potrebuje 1000l, si priplati za lepsi.EDIT:
prirovnani k tem autum:
kdyz budu mit moznost provozovat vlastni benzinku, kvuli tomu, ze jsem dopravce a hodne projezdim - tim padem vlastni stanice usetri penize, ale je v tom problem: muzu natankovat jen 100l nafty mesicne.... Budu si ji pozirovat??

Odpověď s citací