Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Vmod Radeon X550.

Standardní Vmod Radeon X550.

Nasiel som tento link: http://www.vrforums.com/showthread.php?t=44375

Je to presne moja karta, na ktoru chcem tento Vmod spravit, akurat neviem co je to tretie napatie VDDQ. Napatie GPU a DDR viem co je. Kamos mi vravel, ze to napatie VDDQ je signaling napatie - prepojenie medzi GPU a RAM na karte. To je potreba zvysit ak chcem pridat napatie aj do RAM aj do GPU -> je to naozaj tak? A dalej nejak neviem najst na tej stranke kontakt, na ktorych odmeriam aktualne napatia na DDR a GPU, jedno z nich je na tych kondikoch ale je to pre jadro, alebo RAMky? A napriklad na tomto obrazku je uz nahodeny potenciomter. Mam postupovat tak, ze tie dva kontakty, na ktore je ten potak pripojeny odmeriam medzi nimi odpor, pripajkujem tam potak a nastavim taku istu hodnotu ako som nameral medzi tymi dvoma kontaktami a potom pomaly znizujem odpor, takze vlastne zvysujem napatie? Opravte ma ak sa mylim, nie som v tom uplny amater, no to VDDQ som nejak jasne nepochopil. Na mojej Ti4600 ked som robil Vmod som na stranke nasiel odoftene vsetko detailne aj s hodnotami, len som pripajkoval potak + meral napatia a slo to... Dik za info
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Senior Member
    Vliv
    279

Standardní Re: Vmod Radeon X550.

Na Slovensku vam nejde google, co?

Hned prvni odkaz po zadani slova VDDQ ti vyplivne vysvetleni rady pojmu z teto problematiky. http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/45

Co se tyka Vmodu jadra, tak napeti je rizeno tim kontrolerem od Intersilu. Takze si najdi jeho datasheet, v nem si najdi pin se zpetnou vazbou (feedback) a ten pak pres trimr spoj se zemi. Dal si tam najdi doporuceny zapojeni a na vystupu z celeho regulacniho obvodu (Vout) byva elyt pripojeny pres zem. Na nem odmeris vysledne napeti. Obdobne budes postupovat u pameti, s tim, ze velikost VDDQ je dana pomerem k VDD a najdes ji v dokumentaci k pametim.

pozn. Pokud nevis co delas a potrebujes podrobny navod jako kucharku, tak se do toho radeji nepoustej. Sice cena x550 se blizi castce odpovidajici jejimu zpracovani jako elektroodpadu, ale to neznamena, ze ji musis poslat do kytek.
    ()__()
    (<'.'>)
    (")_(")

Standardní Re: Vmod Radeon X550.

Ako vravim, nie som v tom uplny zaciatocnik A odpiect tu kartu neodpecem, a keby nahodou ano, tak je v zaruke :P
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Gentoo 2005.0 Ati fglrx
    Založil ..::Ozzy::.. v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 15.10.2006, 12:46
  2. Srovnani 60 grafik v 16 testech - 3D hitparada (PCtuning)
    Založil Mirek v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.04.2004, 21:50
  3. XGI Volari V8 Ultra (Club3D) na 2 dny na test !NEW vysledky
    Založil Mirek v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.02.2004, 15:04
  4. co si mam kupit? radeon9100 alebo FX 5200
    Založil Macko v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 56
    Poslední příspěvek: 20.06.2003, 21:13

Pravidla přispívání