Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Fortissimo 4 TOSLINK -> receiver = orezavani zacatku zvuku

Standardní Fortissimo 4 TOSLINK -> receiver = orezavani zacatku zvuku

Mam propojenou zvukovku pomoci optickeho kabelu (spdif/toslink) s receiverem a mam nasledujici problem. Pokud je ve zvuku priblizne dvouvterinova pauza, tak je nasledujici zvuk nepatrne oriznuty o zacatek (odhaduji tak o 0,2-0,3 vteriny).
    Prisel jsem na to, kdyz jsem poslouchal jazykovy kurz, kde reknou anglicke slovicko, potom je chvilku pauza a potom reknou ceske slovicko. Problem byl v tom, ze tomu ceskemu jsem dost casto nerozumel, protoze byl uriznuty zacatek (napr. "protoze" se oriznulo na "toze").
    Je to slysel take ve hrach, kdyz je uplne ticho a vystrelim, tak nekdy ani neslysim ten prvni vystrel.

Mate pro to nekdo nejake vysvetleni nebo reseni?
    Kdyz pripojim receiver analogove, tak se problem neprojevuje.

Komponenty: Fortissimo 4 -> TOSLINK kabel (6m) -> Harman/Kardon AVR 130

Chtel bych take poprosit nekoho kdo ma pripojeny pocitac receiver pomoci spdif o vyzkouseni prilozeneho WAVu. V souboru jsou dve vteriny ticha a potom 0,2 vteriny pipnuti (5x se opakuje). Kdyz si tenhle soubor prehraju pomoci TOSLINK, tak neslysim vubec nic Kdyz ho prehraju analogovou cestou, tak slysim zretelne pipnuti kazde dve vteriny.
    Přiložené soubory Přiložené soubory

Member
    Vliv
    247

Standardní Re: Fortissimo 4 TOSLINK -> receiver = orezavani zacatku zvuku

Neco podobnyho se mi stavalo, kdyz jsem mel propojenou zvukovku Creative Audigy 2 NX USB optickym kabelem do Logitech Z 5500. Analogem to jelo v pohode,ale u digitalu bylo na zacatku vzdycky maly zpozdeni. Tedka mam zvukovku M-Audio Transit USB a jak analog (JACKem do sluchatek), tak digital (TOSlink) jedou bez problemu. Myslim, ze tohle ovlivnis nastavenim latence. U ty Creative tam tohle vubec nebylo, u M-Audio to je, ale zatim jsem to nijak nenastavoval - nebyl duvod. Zkus teda projet nastaveni.

btw: U her je vzdycky lepsi analog - treba uz jen kvuli EAXu.
    Lenovo ThinkPad X301
    M-AUDIO Transit
    Logitech Z 5500 digital 505 W RMS THX

Audigy2 - SPDIF out - digital coax 5m - Yamaha RX-V450
    prehrava v pohode (5x pipnuti)

Senior Member
    Vliv
    290

karta vypina spdif transmitter po tech 2s ticha a nez se receiver lockne na novy stream, ztrati se ten zacatek.. doporucuju preflashovat kartu na Prodigy a pouzivat od nej ovladace, ktery to delat nebudou.. prijdes o analogove i/o ale digital out budes mit perfektni..

Diky, to prefleshovani+ovladace Prodigy opravdu pomohly, zvuk uz se neorezava, ale narazil jsem na problem s AC3 zvukem, je cca 2x rychlejsi.
    Flashoval jsem pouze tak, ze jsem spustil eeprwa.exe.
    Pujde s tim neco udelat? Mam spustit jeste eeprw.exe z te druhe slozky? Pokud ano, kterou volbu mam potom zvolit? At prohlizim zvukovku sebelepe, nemuzu tam nikde najit stejne soucatky, ktere jsou popsane v ReadMe.txt.
    Na te moji karte je:
    VIA ENVY24HT VT1724-0421CD
    1. krystal: SKC22.579M4
    2. krystal: SKC49.152L4
    WM8776
    WM8766

jj je to kryatalama...
    na vzorkovacku 44.1 mas krystal 512xFs a na 48 mas 1024xFs
    nevim presne tedka jaky ten Glassmaniv flashovac ma moznosti, ale budes muset tam flashnout bios pro 49.152 MHz krystal. Dalsi varianta samozrejme je krystal vymenit, maji ho myslim i v Gesu a je to easy.
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Senior Member
    Vliv
    290

zkus nejakou jinou kartu z baliku, revo nebo waveterminal.. staci prejmenovat prislusny soubor na eeprom.ini.. wt192x bude fungovat..

Dekuji za radu. Ted uz mam z Fortissima M-Audio Revolution 7.1, pouzivam M-Audio ovladace a hraje to tak jak ma.
    Analogove vstupy a vystupy ted nefunguji vubec (s prodigy biosem fungoval navic jeste analogovy vystup na predni bedny).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 18.03.2005, 12:19

Pravidla přispívání