Citace Původně odeslal Darth Maul
A to říkáš jen tak?
Jakto, že ještě nejsou v nabídce v bazaru?
no vzhledem k tomu, že už nejsou v ČR pořádně k sehnání, tak se stavím po Maulovi do fronty. takový kousek bych taky jeden neurazil děkuji.

ad subject: osobně si nemyslím, že by s939 měl mít nějak brzy odzvoníno. záleží, kdy se podaří na AM2 řádně odladit DDR2 paměti, aby se na tuto vůbec vyplatilo přecházet. vyšší propustnost stejně řadový uživatel nevyužije, takže bude podstatný spíš timing. a zde hrají prim stále DDR1. osobně ještě hodlám do s939 trochu zainvestovat a nechává mě to klidným. jediné, co by mohlo ze začátku zvýhodňovat AM2 by bylo možnost užití 4 modulů při T1, ale co jsem si udělal pár testů, nezaznamenal jsem nějaký výrazný rozdíl mezi T1 a T2, takže bych to opět neviděl jako veliké mínus pro s939. výkonostní nárůst AM2 vs s939 bude při stejné frekvenci CPU v řádech procent, takže ani zde se nebude konat revoluce. jde spíš pouze o vývojový přechod, ale nebude to znamenat, že by procesory v s939 patřily za 2 roky do starého železa. viz AXP s jádry barton. už je to taky nějaký pátek, co je AMD uvedla a jejich stále jsou mezi námi a lidé na nich dodnes fungují. jediné, co je limituje je slot AGP, který už má pomalu odzvoníno. u s939 tato starost odpadá, tak nemusíš mít strach, že by se v případě lehkého upgradu měnila půlka komponentů ,)