Achjo, asi jsem se vydal trnitou cestou... Koupil jsem pasivní repro pro domácí kino. Zvuk chci brát ze zvukové karty. Už jsem se díval po recieveru, který by mi repráčky živil, ale žádný reciever, který se dá koupit nemá aktivní výstup pro Woofer. Pouze preout. Taky nepotřebuju žádné dekodéry, tunery nebo ekvalizéry, které ty recievery obsahují.
Proto jsem se rozhodl si postavit svůj zesilovač. Elektrotechnice trochu rozumím, teda měl bych rozumět, ale nikdy jsem žádné takové audio zařízení, jako je zesilovač a pod. nestavěl, prostě jsem to nepotřeboval. Uvažoval jsem, že dneska snad není takový problém koupit stavebnici zesilovače třeba v GME a zbastlit ji, na to snad ještě mám. Navíc mám doma 2 koncové zesilovače 2*40W, které jsem měl původně v autě a které potřebují onech 12V. Taky mám doma to trafo, o kterém tu celou dobu mluvím a které jsem chtěl půvoně použít. Nevím přesné specifikace toho trafa, ale dnes už nevěřím tomu, že je tak výkonné, jak jsem si původně myslel. Má to asi 2,5kg, plechy mají průřez 4,5cm, průžez drátu sekundárního vinutí je asi 0,8mm, pokud jsem se dostal k těm pravým.
Myslel jsem, že dokoupím dva mono zesilovače, jeden pro center (třeba 50W), jeden pro Woofer (třeba 80W) a popřípadě k nim nějaký zdroj (jiné trafo, spínaný zdroj) a dám to do nějaké pěkné plechové krabice s chladičema, třeba jsem se díval, že v GME něco prodávají...
Ale vidím, že mě od toho všichni odrazují, tak to udělám asi nakonec tak, že na zahradě rozdělám oheň, ty repráky hodím tam, to trafo odnesu do sběru a na domácí kino se budu chodit dívat ke kamošovi...