Výsledky 1 až 25 z 455

Téma: Vinc

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    44
    Vliv
    297

Standardní Re: Vinc

Citace Původně odeslal e1
    Len manipulacia? Toto je zmena pôvodného obsahu. Mal si človeka s prstom bez krvi, teraz tam máš krv a prst nikde. Keby to bolo spravene s kečupom, a tak vyfotené, tak nič nepoviem, ale takto to je ako keby som nafotil vtáka a spravil z neho lietadlo (trocha prehnané, ale v princípe to isté - už to nie je to čo si vyfotil).
    Ale vzyt tohle je prave to kouzelne na digitalni fotografii ne? Cvaknuti spouště je jen zacatek tvorby, fotografie jako takova potom vznika v PS.
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Citace Původně odeslal Hynchenzo
    Ale vzyt tohle je prave to kouzelne na digitalni fotografii ne? Cvaknuti spouště je jen zacatek tvorby, fotografie jako takova potom vznika v PS.
    Hmm tak s tímto já osobně teda moc nesouhlasím, ale je to na autorovi. To co říkáš ty není o fotografii ale o počítačové grafice. Je to počítačová grafika pro kterou je jako základ použitá nějaká fotka.
    Na fotografii se mi líbí to, že to je o myšlení a umění dívat se kolem sebe .. uvidět to a pak to tak vyfotit. Udělat omalovánky v PS je sice pěkný ale už to není o fotografii, už je to prostě něco jinýho.

Digitální technologie pro mne přináší tu výhodu že můžu vidět výsledky hned a nemusím dávat vyvolávat film, můžu mazat nepovedený snímky, můžu měnit ISO během focení, můžu vyvažovat bílou, můžu fotky mnohem snadněji a bez skenování publikovat na internetu ... Toto jsou důvody proč je pro mne digitál zajímavý.

Používám samozřejmě PS taky ale jen ke "standartnímu" zpracování fotky -> Levels, doostření, kontrasty, převody do BW, vyjimečně nějaké efekty ... ale neměním obsah.
    Berte to samozřejmě jako můj soukromý názor.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

to je otazka pohladu, ci beres fotografovanie ako zachycovanie reality alebo ako urcite umenie ... to je zhruba tak, ako keby si povedal ze toto je pocitacova grafika alebo "nefotografia" a pritom to je tvrdy analog (www.pohribny.cz), fotograf nemusi predsa zachycovat len to co vidi, ale kludne aj to, co chce vidiet. Ked svojim upravam (theedge) hovori zakladne, tak potom neviem jak vzniklo napriklad toto, nezda sa mi to ako "uvidět to a pak to tak vyfotit" ale je to kruta "omalovanka v PS"
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Citace Původně odeslal MadCap
    to je otazka pohladu, ci beres fotografovanie ako zachycovanie reality alebo ako urcite umenie ... to je zhruba tak, ako keby si povedal ze toto je pocitacova grafika alebo "nefotografia" a pritom to je tvrdy analog (www.pohribny.cz), fotograf nemusi predsa zachycovat len to co vidi, ale kludne aj to, co chce vidiet. Ked svojim upravam (theedge) hovori zakladne, tak potom neviem jak vzniklo napriklad toto, nezda sa mi to ako "uvidět to a pak to tak vyfotit" ale je to kruta "omalovanka v PS"
    U té první fotky nevím co tam bylo nebo nebylo dělaný za upravy. Ono i z analogu se dají dělat scany a pak upravovat v PS ...
    Ta druhá moje fotka je samozřejmě upravovaná ... ale jen kontrast a jas to jsou ty efekty o ktrých jsem mluvil. Takovej "přepal" uděláš s analogovou fotkou ve fotokomře taky. To šedý okolo je rámeček, kterej si vytvoříš do fyzickýho rámu z papíru paspartou. Není tam měněný obsah fotky.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    44
    Vliv
    297

Trochu si tedy protirecis, na jednu stranu rikas, ze fotka je cituji: "Umění dívat se kolem sebe .. uvidět to a pak to tak vyfotit." ale pak sam priznas, ze nasledne pouzijes PS k finalni uprave fotky. Ale copak to neni zasah do tebou cvaknuteho momentu? Prave v tomhle je rozdil mezi normalni fotografii a DF (alespon co jsem subjektivne vypozoroval z diskuzi). Samozrejme vim jak jsi svuj komentar myslel, jen jsem chtel reagovat na to, ze by se mel hodnotit vysledek, nikoliv metoda jak se k vysledku doslo.
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Citace Původně odeslal Hynchenzo
    Trochu si tedy protirecis, na jednu stranu rikas, ze fotka je cituji: "Umění dívat se kolem sebe .. uvidět to a pak to tak vyfotit." ale pak sam priznas, ze nasledne pouzijes PS k finalni uprave fotky. Ale copak to neni zasah do tebou cvaknuteho momentu? Prave v tomhle je rozdil mezi normalni fotografii a DF (alespon co jsem subjektivne vypozoroval z diskuzi). Samozrejme vim jak jsi svuj komentar myslel, jen jsem chtel reagovat na to, ze by se mel hodnotit vysledek, nikoliv metoda jak se k vysledku doslo.
    Bavím se o upravě obsahu fotky .. ne o upravách doostření, jasu, kontrastu, barevnost, ořezy atd ... to jsou věci který se s analogovejma fotkama bežně dělají a vždycky dělaly taky (jen na to musíš mít fotokomoru stejně jako k digitálu počítač).
    Jasně .. hodnotí se výsledek, ale jinak hodnotíš výsledek u fotografie, jinak u malovanýho obrazu a jinak u vytesané sochy (obrazně řečeno).
    Dál už tuto debatu ze své starny končím, protože kdo chtěl pochopit co tím chci říct tak ten to pochopil a navíc jsem napsal že to je jen můj soukromý názor. PEACE

Neni to spatne, osobne proti manipulacim nemam nic, ale chce to si s tim vic pohrat a udelat to kvalitneji. Tyto debaty kde konci fotografie a zacina neco jineho jsou nekonecne a zbytecne. Proste bud se mi vysledek libi nebo ne a hotovo a nebudu psat "tohle uz neni o fotografii atd.", ale vypisu chyby ktere vidim a to jak by to slo zlepsit a pokud mam averzi k nejake technice, tak nepisu nic.

Citace Původně odeslal Asahi
    Neni to spatne, osobne proti manipulacim nemam nic, ale chce to si s tim vic pohrat a udelat to kvalitneji. Tyto debaty kde konci fotografie a zacina neco jineho jsou nekonecne a zbytecne. Proste bud se mi vysledek libi nebo ne a hotovo a nebudu psat "tohle uz neni o fotografii atd.", ale vypisu chyby ktere vidim a to jak by to slo zlepsit a pokud mam averzi k nejake technice, tak nepisu nic.
    Nereagoval jsem na fotku samotnou ... k té jsem nenapsal ani řádek.
    Reagoval jsem na tento názor:
    "Ale vzyt tohle je prave to kouzelne na digitalni fotografii ne? Cvaknuti spouště je jen zacatek tvorby, fotografie jako takova potom vznika v PS."
    Tímto se Vincovi omlouvám za v podstatě OT.

Ja to nepsal na tebe, ale obecne a kdyz uz by to na sebe nekdo chtel vztahnout tak nejspis e1, ale nic proti.

Tez se omlouvam za ot.

Ad krev: zkus oboji a pak pouzivej vysledek, se kterym budes nejvic spokojeny. Zkus treba konzervy s praseci nebo husi krvi nebo kecup a pak to vsechno jeste treba muzes doupravit v psku, decentne.

uf, jsem vyvolal trosku OT debatu

asi jste si vsimli ze mam k fotografice kladny vztah , je mi jedno jestli je to fotka nebo fotografika...beru to jako obraz...

no a ted teda nevim co mi radite odstranit krev? vytvorit realnou ?
    5D;550D; 17-40/4;50/1,8 II;100/2;Tamron 28-75/2,8; Biometar 85/2,8; Flektogon 50/4; Speedligt 430EX; Metz 30BCT4; Olympus OM4T,50/1.4,28/2.8; Minolta Himatic-F; Praktica MTL 5; Smena 8M Lubitel2; Belfoca 6x9 :) (to v avataru je bajkovej poezing matrix, jen kdyby nekdo nepoznal;))
    http://vincblack.deviantart.com/

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání