Magictune je opravdu divnej soft, na Samsungu 193P mě zlobil taky. Já ho po startu nepouštim, mám ho na ploše a spustím jen když je třeba (což je vyjímečně, LCD jsem na začátku poladil a protože udržuju v pokoji stále cca stejné světelné podmínky, tak už nepotřebuju nic nastavovat).
Další problém je linux, tam jste nahraný úplně.
970P je velmi dobrý LCD, ale uvažoval bych i o Eizu S1910, ten cenový rozdíl už není moc velký (cca necelý 3k) a S1910 je lepší a podle mojeho subjektivního srovnání výrazně. Především lepší podsvícení, kontrast je také lepší i přesto, že má být na obou stejný a větší možnosti nastavení + 10bit zpracování barev. Konečně jsem měl možnost testnout 970P na chvíli doma, kde používám S1910 (a měl jsem je zapojený současně a mohl porovnávat). Neměl jsem ho na moc dlouho, takže jsem nestihl více srovnat odezvu, ale zdále se mi cca na stejný úrovni (i přes nižší odezvu udávanou u 970P).
Sám jsem se předtím rozhodoval mezi 970P a S1910 bez přímého srovnání, takže jsem si nebyl jistý, zda ten cenový rozdíl za to stojí. Teď můžu říct, že určitě ano.