ahojte! mam problemo! menil jsem desku (DFI NF3 lanparty ut za tuto nf4-4x) a grafiku (gf 6800gt > x800gto fb), tedy agp >> pci-ex.
no, k problemu. Uz po nainstalovani winxp sp2 cz(to slo OK) a nainstalovani driveru se mi zacaly bjevovat vicemene nahodne (ale pri praci s diskem) BSODy (MACHINE CHECK EXCEPTION....0x0009c...atd)..nekdy se to zasekne uz pri bootovani..zjistil jsem, ze je to zpusobeno nForce IDE drivery (zkousel jsem 6.66, 8.22 unified remix z guru3d/od iGora, i z orig.cd - vzdy stejny vysledek!)
Mno, to by mi tak nevadilo, jenze ! kdyz je v safe modu odinstaluju, a necham tam defaultni z windows, tak mi widle bootuji treba 10min, celkove je to STRASNE zpomaleny, v biosu mam nastaveny vse dobre, nicmene disk pracuje pouze v rezimu PIO, a v HDTachu mam potom vysledky : average read 2,7MB/s, sequential read 4,1MB/s, vyuziti cpu: 100%!!!!!!, random access time: 18ms. Mimo to, to teda nehaze ty BSODy uz, ale zase to jede naprosto OTRESNE, i prehravani filmu se seka, a to sekani je jakoby ve stejnym intervalu (jakasi oscilujici sekanapr. plynule-sek-plynule-sek (po 1vterine), vzdycky pritom zasviti kontrolka disku..semtam to pak dela, ze se tak na 10-20sekund pc "zasekne", sviti kontrolka disku, neco susti jakoby, a potom se to zas rozjede. Z DVD nesly zkopirovat nektery soubory na HDD (chyba cteni, crc chyba a nebo zadna chyba ale nektery nesly), v jinym PC ok. Disk: Maxtor 200GB PATA DM10 serie, smart OK, v jinem PC ok..
cili mam podezreni na radic v desce, ale jeste nez to budu posilat, chci se ujistit, ze je to 100% tim..takze kdo by k tomu neco mohl rici, byl bych vdecnej..
diky moc
P.S.: Semtam se mi stane, ze po tom BSODu po resetu mi pise BOOT DISK FAILURE, a az po nekoikeru vypnuti a zapnuti PC to zas bootuje..