Mam nekolik dobrych duvodu proc zasadne neverit SW RAIDu ve Win. Na zaludnosti a problemy s dynamickymi disky jsem byl vyslovne varovan od MCP a profika na M$ systemy. Tyhle veci jsou mirne receno nedotazene a obcas si ziji vlasnim zivotem. Primo M$ tohle vyslovene nedoporucuje do ostreho provozu, navic to dlouhodobe testovali u nich ve firme a delalo to obcas psi kusy. Ne dekuji, nechci. (Presto ze nekomu to muze fungovat dlouho a spolehlive)

Jeste je samozrejme jedna moznost a to nakup levneho radice za cca 800,- a za usetreny peniz koupit dalsi disk na ktery cas od casu presypat zalohu. To mi ale prijde uz trochu jako skrabani se levou nohou za pravym uchem Navic podobne reseni jsem praktikoval a vime jak jsem dopadl

Pokud SW RAID, pak stabilni Linux distro a nejaky zurnalovaci FS, ale na tohle se zatim rozhodne necitim. Widle administruju uz nejaky ten rok, tak vim ze pri dobrem nastaveni budou slapat.

Ohledne poctu kanalu - tady nejde o vykon, ale momentalne mam "navic" 2x 120GB, mozna ze po dalsim upgradu budu mit v supliku 2x 200GB a dalsi dva konektory se budou hodit. Nic vic v tom neni.
Delam s fotkama a videem, takze mam celkem naroky na prostor.

Skoda ze se neda nikde docist, jak si radic poradi pri selhani jednoho disku, to me zajima nejvic..
Zablokuje cely RAID ? / posle jenom hlasku do LOGu ? / zoufale se zpomali ? /...

Predstava, ze se nedostanu na diskove pole, kde mam 120GB dat, ktere mam zitra odevzdat je dost depresivni
Idealne dostanu hlasku, tak proste objednam novy disk a jedu dal