Mam nekolik dobrych duvodu proc zasadne neverit SW RAIDu ve Win. Na zaludnosti a problemy s dynamickymi disky jsem byl vyslovne varovan od MCP a profika na M$ systemy. Tyhle veci jsou mirne receno nedotazene a obcas si ziji vlasnim zivotem. Primo M$ tohle vyslovene nedoporucuje do ostreho provozu, navic to dlouhodobe testovali u nich ve firme a delalo to obcas psi kusy. Ne dekuji, nechci. (Presto ze nekomu to muze fungovat dlouho a spolehlive)
Jeste je samozrejme jedna moznost a to nakup levneho radice za cca 800,- a za usetreny peniz koupit dalsi disk na ktery cas od casu presypat zalohu. To mi ale prijde uz trochu jako skrabani se levou nohou za pravym uchemNavic podobne reseni jsem praktikoval a vime jak jsem dopadl
![]()
Pokud SW RAID, pak stabilni Linux distro a nejaky zurnalovaci FS, ale na tohle se zatim rozhodne necitim. Widle administruju uz nejaky ten rok, tak vim ze pri dobrem nastaveni budou slapat.
Ohledne poctu kanalu - tady nejde o vykon, ale momentalne mam "navic" 2x 120GB, mozna ze po dalsim upgradu budu mit v supliku 2x 200GB a dalsi dva konektory se budou hodit. Nic vic v tom neni.
Delam s fotkama a videem, takze mam celkem naroky na prostor.
Skoda ze se neda nikde docist, jak si radic poradi pri selhani jednoho disku, to me zajima nejvic..
Zablokuje cely RAID ? / posle jenom hlasku do LOGu ? / zoufale se zpomali ? /...
Predstava, ze se nedostanu na diskove pole, kde mam 120GB dat, ktere mam zitra odevzdat je dost depresivni![]()
Idealne dostanu hlasku, tak proste objednam novy disk a jedu dal![]()