na začátku rovnou říkám, že nemám nvidii rád, ale po tom, co odešlo 3dfx mi skončila v počítači gf3 ti 200 od INNa. Strčil jsem jí do počítače, testy vyběhly nahoru, ale celkove to ve hrách moc neoslnilo, hlavně kvalita obrazu na prd. A i výkon jsem čekal lepší. Tak jsem si s ní hrál. Rozřezat chladič na pamětě a přilepil na jednotlivé čipy, sundal tu směšnost z gpu a dal tam pořádnej chladič. Přetaktovat to šlo líp, ale jen 235/472. Kvalita obrazu samozřejmě pořád shit. Protože už od dob 3dfx mám velmi dobré zkušenosti s ovladačema od omegy, tak jsem si jeho upravený 4072 nahrál. Kvalita obrazu se zlepšila o 200%, podle mne minimálně na úroveň radeona 8500. Kvalitu ve 2D moc nezkoumám, stačí mi, když je v 1024/768 všechno čitelný a čistý. Ve hrách ten rozdíl s detonatarama bije do očí, krásně prokreslený textury do detailů, čistota, u IL2 jsem myslel, že mám novou hru. No a když jsem si později zas hrál s přetaktováním, dostal jsem jí tentokrát na 255/472, ty paměti fakt víc nesnesou. Editoval jsem to přímo v biosu a je to rock stabil.
v 3d marku 2001 sice spadl výkon z 6200 na 5800 (CPU coppermine celeron 950 @ 1320) , ale ten rodzíl nepoznám nikde jinde než v 3dmarku, zato zlepšenou kvalitu obrazu všude.
Co jsem tim chtěl říct? Že hodně záleží, jak se budete snažit. Z gf3 ti200 i od inna se dá vydupat dost vysokej výkon, kterej stačí na dnešní hry a s kvalitou obrazu se dá taky pohrát. Ovšem stojí-li vám to za to.
U radeonu si to budete moct odpustit, i když i tam je co zlepšovat.