Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: [ubuntu] dependency hell

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Angry [ubuntu] dependency hell

mam breezy badger a zkousel sem trochu experimentovat s daper drakem a mimojine sem upgradnul openoffice a s tim libcairo2. problem je, ze ted nemuzu nainstalovat nic novyho, pac mi to chce (zcela nesmyslne) odebrat pulku systemu. kdyz si nahrat starsi verzi tech konfliktnich balicku, tak mi to taky chce odebrat pulku systemu
    Kód:
    wong@zeta:~$ sudo apt-get install swftools
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree... Done
    swftools is already the newest version.
    You might want to run `apt-get -f install' to correct these:
    The following packages have unmet dependencies:
      gimp: Depends: libcairo2 (>= 1.0.2-2) but 1.0.2-0ubuntu1 is to be installed
      libpango1.0-0: Depends: libcairo2 (>= 1.0.2-2) but 1.0.2-0ubuntu1 is to be installed
      openoffice.org2-core: Depends: libcairo2 (>= 1.0.2-2) but 1.0.2-0ubuntu1 is to be installed
      swftools: Depends: lame but it is not going to be installed
                Depends: libavifile-0.7c102 but it is not installable
    E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).
    wong@zeta:~$ sudo apt-get -f install
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree... Done
    Correcting dependencies... Done
    The following extra packages will be installed:
      lame
    The following packages will be REMOVED:
      beep-media-player bluez-pin bug-buddy capplets-data contact-lookup-applet dbus-1-utils devilspie dia-common dia-gnome easytag eog epiphany-browser epiphany-extensions
      ethereal evince evolution evolution-data-server evolution-exchange evolution-plugins evolution-webcal file-roller firefox firefox-gnome-support gaim gaphor gcalctool
      gconf-editor gconf2 gdm gedit gftp gftp-gtk gimp gimp-python gksu gnome-about gnome-app-install gnome-applets gnome-applets-data gnome-btdownload gnome-control-center
      gnome-cups-manager gnome-games gnome-icon-theme-gartoon gnome-keyring gnome-media gnome-netstatus-applet gnome-nettool gnome-panel gnome-panel-data gnome-phone-manager
      gnome-pilot gnome-pilot-conduits gnome-power-manager gnome-session gnome-spell gnome-sudo gnome-sudoku gnome-system-monitor gnome-system-tools gnome-terminal
      gnome-themes gnome-utils gnome-volume-manager gnomemeeting goats gqview grisbi gstreamer0.8-gnomevfs gstreamer0.8-misc gstreamer0.8-vorbis gthumb
      gtk2-engines-clearlooks gtk2-engines-crux gtk2-engines-industrial gtk2-engines-lighthouseblue gtk2-engines-mist gtk2-engines-pixbuf gtk2-engines-redmond95
      gtk2-engines-smooth gtk2-engines-thinice gtkhtml3.8 gtodo gtodo-applet gucharmap hal-device-manager hotkeys hwdb-client j2re1.4-mozilla-plugin language-selector
      libbonoboui2-0 libcamel1.2-6 libdiacanvas2-0 libebook1.2-5 libecal1.2-3 libedata-book1.2-2 libedata-cal1.2-1 libedataserver1.2-4 libedataserverui1.2-6 libeel2-2
      libegroupwise1.2-8 libexchange-storage1.2-0 libexif-gtk5 libgail-common libgail17 libgconf2-4 libgimp2.0 libgksu1.2-0 libgksuui1.0-0 libglade2-0 libgnome-desktop-2
      libgnome-keyring0 libgnome2-0 libgnome2-canvas-perl libgnome2-common libgnome2-perl libgnome2-vfs-perl libgnomecanvas2-0 libgnomecupsui1.0-1 libgnomeprint2.2-0
      libgnomeprintui2.2-0 libgnomesu0 libgnomeui-0 libgnomevfs2-0 libgnomevfs2-common libgpod libgsf-1 libgstreamer-gconf0.8-0 libgtk2-perl libgtk2.0-0 libgtk2.0-bin
      libgtk2.0-common libgtkhtml2-0 libgtkhtml3.8-15 libgtkmm2.0-1c2 libgtksourceview1.0-0 libgtkspell0 libgucharmap4 liblaunchpad-integration0 liblpint-bonobo0 libmetacity0
      libmultisync-plugin-evolution libmultisync-plugin-syncml libnautilus-burn2 libnautilus-extension1 libpanel-applet2-0 libpango1.0-0 libpango1.0-common libpoppler0c2-glib
      librsvg2-2 librsvg2-common libtotem-plparser0 libvte4 libwnck18 listen mdbtools-gmdb metacity mozilla-browser mozilla-thunderbird multisync mysql-admin nautilus
      nautilus-cd-burner nautilus-sendto notification-daemon openoffice.org2 openoffice.org2-base openoffice.org2-calc openoffice.org2-common openoffice.org2-core
      openoffice.org2-draw openoffice.org2-evolution openoffice.org2-gnome openoffice.org2-impress openoffice.org2-l10n-cs openoffice.org2-math openoffice.org2-writer
      python-diacanvas2 python-glade2 python-gnome2 python-gnome2-extras python-gst python-gtk2 python-launchpad-integration python-uno python2.4-diacanvas2 python2.4-glade2
      python2.4-gnome2 python2.4-gnome2-extras python2.4-gtk2 rhythmbox rhythmbox-applet serpentine smeg sound-juicer ssh-askpass-gnome swftools synaptic teatime totem
      totem-xine tsclient ubuntu-artwork ubuntu-desktop update-manager update-notifier vino xchat xchat-common xsane xscreensaver xscreensaver-data xscreensaver-gl yelp
      zenity
    The following NEW packages will be installed:
      lame
    0 upgraded, 1 newly installed, 215 to remove and 0 not upgraded.
    6 not fully installed or removed.
    Need to get 228kB of archives.
    After unpacking 716MB disk space will be freed.
    Do you want to continue [Y/n]? n
    Abort.
    wong@zeta:~$
    takze ted mam system v polofunkcnim stavu a nemuzu nainstalovat nic starsiho, nic novejsiho ani nic upgradnout. co s tim? mate nekdo nejakou radu?

napadlo mne jedine udelat celkove dist-upgrade na daper drake, ale s dist-upgradem mam spatny zkusenosti (2krat ze dvou pokusu mne dokurvil celej system)

EDIT: jo, aby mne aspon neco fungovalo, tak sem mu vnutil pres dpkg starsi verzi libcairo2

Member
    Věk
    41
    Vliv
    244

Standardní Re: [ubuntu] dependency hell

Citace Původně odeslal wong
    napadlo mne jedine udelat celkove dist-upgrade na daper drake, ale s dist-upgradem mam spatny zkusenosti (2krat ze dvou pokusu mne dokurvil celej system)
    Jedu na Dapperu a až na dvě chybky a jednu vlastnost* je aktuálně v klidu. Např. OOo2 2.0.1-0ubuntu4 nepadají, Epiphany jede s FF 1.5 apod, od jádra 2.6.15 mi jede suspend do RAM, X 7.0 umí konečně vypnout podsvícení LCD a podobné radosti.

Jakýkoliv zásahy do balíčků dělám přes aptitude - má mnohem vychytanější správu závislostí než samotný apt-get a dají se v něm vychytat porušené balíčky a chyby v závislostech, co by udělal dist-upgrade, ještě před vlastním upgradem.

* Chce jádro <= 2.6.15 kvůli novýmu udevu a po přihlášení do Gnome se musí zabít update-notifier, protože jinak X žerou 100 % CPU a je nějaká rozbitá lokalizace.

Ten nový udev už nepotřebuje hotplug (nahrazuje ho) a něco ze základu gnome na něm může záviset, takže bych začal tam.
    A bus station is where a bus stops.
    A train station is where a train stops.
    On my desk... I have a work station.

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

to bude mozna ten , problem, protoze jadro 2.6.15 mam taky

ve standarnich Xkach mi nefungovala regulace jasu podsvetleni, po upgradu OK
    STR mi ted funguje taky, ale nevim jestli nefungovalo i predtim

kazdopadne mam problem s wifinou - kdyz jeji modul nactu hned po startu PC, zatuhne to bud hned nebo do jedne minuty. kdyz pockam tak 10 minut a pak az nahodim ten modul, jede to stabilne treba 12 hodin v kuse
    na Xorg 7.0 se tesim, hodlam vyzkouset tohle
    http://megahurts.dk/rune/tv_output.html

PS: ja vetsinou na slozitejsi operace pouzivam synaptics a jenom na jednodussi kdy vim presne nazev baliku apt-get, kazdopadne tohle bylo kvuli vypisu, abych vam mel co ukazat

EDIT: jeste k tomu STR, zatim sem to jenom nahodou prubnul a vim, ze mi to funguje, takze to urcite jde nejak elegatneji, kazdopadne kdyz zkusim
    Kód:
    wong@zeta:~$ sudo echo 3 > /proc/acpi/sleep
    bash: /proc/acpi/sleep: Permission denied
    tak mi to nejde, ale kdyz spustim
    Kód:
    sudo mc
    echo 3 > /proc/acpi/sleep
    tak se mi to krasne uspi
    Naposledy upravil wong; 26.01.2006 v 00:59.

Member
    Věk
    41
    Vliv
    244

K tomu str - podívej se od /etc/default/acpi-support a povol si tam to usínání - pak by mělo být automaticky na tlačítku s měsíčkem.

[flame]Synaptic je proti aptitude mrcha pomalá, nenažraná a nepohodlná. Než nastartuje, přechroustá databázi s 20k balíčky a najde, co potřebuju, tak to mám v aptitude hotový. [/flame]

A ještě k těm X - s 7.0 RC4 a jádrem 2.6.15-rc6 mi jela krásně 3D akcelerace na mé Savage. Teď zase blbne. Doufám, že se to do vydání Dappera zase spraví.
    A bus station is where a bus stops.
    A train station is where a train stops.
    On my desk... I have a work station.

Citace Původně odeslal wong
    Kód:
    wong@zeta:~$ sudo echo 3 > /proc/acpi/sleep
    bash: /proc/acpi/sleep: Permission denied
    Toto ti spusti echo 3 ako root ale to presmerovanie nie je pod rootom - robi ho bash, v ktorom to spustas, takze to nemoze fungovat.
    A k dependency hellu: pouzivaj Slackware
    Naposledy upravil Rainbow; 26.01.2006 v 19:10.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. a_WerOOn´s mod nr. 2 - DARK HELL
    Založil a_WerOOn v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 17.03.2005, 17:20

Pravidla přispívání