David Jaša: diky takhle uz jsem to nejak chtel objasnit, diky moc. Ted uz vim, ze jsem si to predstavoval skoro jako Hurvinek valku

Tedy ted bych chtel vedet jakej v tom ma XP system, abych podle toho dal ty DNS. Podle toho co tu napsal HAVTOM to vypada, ze pri kazdem pozadavku o preklad to zkousi primary DNS, ackoliv uz treba predtim zjistil ze primary DNS nejde. V tom pripade to dost zdrzuje, kdyz se pta pokazde i na primary a ne treba jen 1x za 30min pokud predtim primary DNS neslo.Chapu to tedy dobre, ze se vzdycky zepta i na primary DNS?

Jeste na ujasneni, dale tedy bere secondary a potom ty dalsi, co si clovek nastavi v zalozce DNS.. a az potom zkusi DNS jinych sitovych karet, jak tu nekdo psal, ze?

No a k tomu cachovacimu DNS, jak to nejak zhruba funguje? Odkud on preklada ty nazvy? Musim mu take zvolit nejake DNS?

Jeste jsem konkretni reseni nehledal, takze pokud nekdo mate dobre zkusenosti s nejakym programem, tak budu rad kdyz pisnete. Dulezite jsou nizke systemove prostredky, vytizeni pripojeni k internetu je snad zanedbatelne, ne? Ja jsem slysel akorat o Simple DNS Plus, ani nevim zda cachuje, to bych si kdyztak jeste zjistil.