Mám taky 6800GS, ale od Leadteka. Řeším dost zvláštní problém, který může mít podobnou příčinu jako tvůj, bohužel jsem ještě nepřišel na to, jak to pořešit.
Konkrétně jde o to, že pokud nastartuji počítač a spustím řekněme 3D Mark 06 nebo 05, proběhne bez problémů. Pokud ho spustím ještě jednou, pak v testech "firefly forrest" (u obou marků) mám téměř 0fps (běžně cca 15-20fps). U 3D Marků by mi to nevadilo, ale od té doby nefunguje korektně ani F.E.A.R., celá hra je brutálně zpomalená a v podstatě nehratelná. Po restartu jde vše opět tak jak má. Pokud 3D Mark nespustím a začnu F.E.A.R. jde bez problémů a to i dost svižně, ale při 3-4 kapitole tu mám ono známé zpomalení zpět a je nutný restart.
Teď, co už mám za sebou. Kompletní uninstall ovladačů grafiky včetně Driver Cleaneru a to i v nouzovém režimu, tímto způsobem jsem testoval poslední 3 oficiální ovladače včetně Z-Tweaked ovladačů. V ovladačích jsem testoval jak maximální výkon včetně všech featurek, které ho podporují, tak i maximální kvalitu. Vše bez nejmenšího dopadu na výše zmíněný problém. Systém není zaneřáděný, jde o cca 2 měsíce starou instalaci, včetně vyčištěných spouštěcích souborů.
Jediné, co jsem nezkoušel je reinstalace nForce4 ovladačů, používám namixované 8.22 z Guru3D. Nicméně, pokud by někdo poradil další věci, případně věděl o podobném problému s 6800GS i na jiných konfiguracích, tak to ocením...
EDIT: O zahřívání karty zcela určitě nejde, resp. ne při 45°C na full.