Čau, potřebuju poradit, protože čím víc informací zjišťuju, tím více jsem zmatený a tím míň tomu rozumím. Chci si doma udělat v obýváku domácí kino. Koupil jsem si reproduktory 5 satelitů (max. 70W), jeden woofer (max. 140W). Problém je v tom, že jsou pasivní, bez zesilovače. Jako zdroj zvuku a i obrazu pro to domácí kino chci použít počítač a zvukovou kartu Sound Blaster Audigy I. Kámen úrazu je ten, že samotná zvuková karta reproduktory samozřejmě výkonově neutáhne. Proto sháním zesilovač s šesti kanály, který bych připojil mezi zvukovou kartu a reproduktory. Je hrozně těžké takový zesilovač sehnat. Veškeré A/V recievery nebo jak se to jmenuje, které stojí i kolem 40 000kč, mají výkonové výstupy jen pro satelity. Na woofer je většinou sice taky výstup, ale asi jen filtrován a nezesílen, jakoby se všude počítalo s aktivním wooferem. Soudím tak podle toho, že výstupní svorky na satelity jsou dost masivní, pochopitelně, kvůli vyššímu proudu, ale výstupní zdířka pro woofer je vždy jen obyčejný cinch konektor, který se jako výkonový člen rozhodně nepoužívá..
Další věc je ta, že když už mi někdo radil, který reciever koupit, tak vždycky bylo: "tenhle neber, tenhle má jen dekodér Dolby Surround. Tento kodek už je starý a na prd...." Já vím, že kodek Dolby Surround je zastaralý, ale potřebuju já vůbec, aby to zařízení obsahovalo dekodér prostorového zvuku? Vždyť tohle už obstarává zvuková karta neNa co ještě dekodér Dolby ProLogic nebo kýhovýra jaký v zesilovači, když už tohle udělá zvuková karta?
Vím, že to je asi stupidní dotaz, ale fakt tomu moc nerozumím a chci porozumět. Děkuju za případné vysvětlení a rady kde sehnat to, co skutečně potřebuju.