Výsledky 1 až 25 z 95

Téma: Jakou zvukovku na kvalitni stereo system

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jakou zvukovku na kvalitni stereo system

Citace Původně odeslal Glassman
    jack ani cinch nikdy nebude mit spravnou impedanci, s tim se neda nic delat.. galvanickou izolaci taky neudelas, takze aspon jit po 75Ohm char. imp. kabelu samotneho a nesnazit se ho delat prilis kratky, je to horsi nez delsi, protoze se odrazy vrati prilis brzy a zasahnou akorat jeste do hrany signalu a vznika zbytecne jitter..
    Jestli tomu dobre rozumim preferoval by si klasickou coax koncovku kdyby melo byt stineni idealni . Jinak da se rici, ze napr. 3m dlouhy 75Ohm kabel bude bez vypoctu pro vetsinu pripadu postacujici At se muzeme obecne neceho chytit.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Senior Member
    Vliv
    293

rychlost propagace signalu v beznym RG59 coaxu je 2/3 rychlosti svetla, tedy 2E6 ms^-1, SPDIF signal ma hrany 128*Fs, cili pro 44k1 je frekvence 5.6448MHz, perioda tedy 1.7715E-7 s, signal v coaxu urazi 1m za 1/2E6 = 5E-7 s a nase snaha je, aby zpetna reflexe nedostala do blizkosti hrany signalu.. pri delce kabelu 1m se tedy zpetna reflexe dostavi za 1E-6 s, pritom n+6ta hrana zacina o 1.063E-6 s po puvodni n-te, tedy docela nebezpecne blizko.. a to nemluvim o 48k samplovacce, ktera po tom kabelu bude behat take, cili je to treba uvazit pro obe najednou.. uvedene vypocty samozrejme do znacne miry stoji a padaji na presne definovanych koncich vedeni, coz v praxi neni - impedancni bariery jsou na konektorech, pcb, terminacnich rezistorech.. o tech cancourech couhajicich z desky radsi nemluvit, to uz je v radu nekolika centimetru a je naprosto nevhodne..

Tak teď úplně jednoduše:

Jak připojit zvukovku (k čemu přesně - dle označení na kartě, a jakým kabelem) ke sluchátkovému zesilovači, který má vzadu 2 cinche. Jedná se o tyto zv.karty:
    Terratec Aureon 7.1. (http://4um.ocguru.cz/attachment.php?...1&d=1137751152)
    a M-Audio Revolution 7.1 ( http://4um.ocguru.cz/attachment.php?...1&d=1137751152) Díky hoši.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Potom co si cetl tak vis ze je treba pouzit co nejmene mechanickych spojeni tzn. 3,5jack/2cinch kabel delka a provedeni dle tvych moznosti(vyroba,delka atd.) a financi(nakup hotoveho). Kam ji pripojit zrejme nemuzes myslet moc vazne, kdyz to primo vyrobce pise na vystupech. U obou karet je to vystup na predni repro
    Naposledy upravil uberguru; 20.01.2006 v 11:28.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

Tak jak jarine, uz mas doma tu Prodigy 7.1 LP ? urcite nejen me by zajimala kvalita jejiho analogoveho vystupu. muze to byt slusny meziclanek pred prechodem na kvalitni (a taky drahy) CD player pro lidi co vlastni slusny repro i stereozesik.
    ASUS A6T-AP017

Junior Member
    Vliv
    0

Citace Původně odeslal Fraj#r
    Tak jak jarine, uz mas doma tu Prodigy 7.1 LP ? urcite nejen me by zajimala kvalita jejiho analogoveho vystupu. muze to byt slusny meziclanek pred prechodem na kvalitni (a taky drahy) CD player pro lidi co vlastni slusny repro i stereozesik.
    Zdar,
    tak jsem sehnal snad posledni kousek v CR. Z Disku mi poslali posledni kus, který se jim vrátil z testu. Hned po instalaci jsem narazil na problem. Karta ma dva mody ovladacu a to Prodigy 7.1 Lt pro digitálni nahravani a audio vystup a QVE96-24 pro 3D, multi sound a hry.

QVE96-24 mi funguje pouze na verzi ovladace 1006 ( jinak jsou dostupne čtyři verze ovladačů, z nich je slyšet zvuk pouze na zmíněné 1006 ) a pri hrani her i pri sledování filmu ve zvuku obcas lupne. Takze provar. Jak uz jsem zminil s ostatnimi ovladici to nevyda ani hlasku. Kdyby mel nekdo napad jak to odstranit, budu mu vdecny. Frekvence PCI je standartni, procesor je Atlhon XP 1700@2600. VIA KT333. OS WINXP SP2.
    Vzhledem k tomu, ze posledni ovladac je z 6.2.2005, neocekavam dalsi verzi.
    Premyslim nad reklamaci.

Prodigy 7.1 LT ovladač je OK. Zapojeny k AV receiveru to mám pres digi coax Profigold PDG 481 a analogove pres noname( na kolene delany) s kterym jsem nadmiru spokojen. Rozdil mezi anolog. a digi vystupem nerozpoznam. Co jsem schopny posoudit je rozdil mezi Audigy a Prodigy pri poslouchani mp3 44.1 khz.
    Hudba mi prijde vyraznejsi a cisci.

Karta ma prijemny Directwire umoznujici velice prijemny audio recording.
    Naposledy upravil jarin; 29.01.2006 v 20:32.

Senior Member
    Vliv
    308

Citace Původně odeslal jarin
    Vzhledem k tomu, ze posledni ovladac je z 6.2.2005, neocekavam dalsi verzi.
    Posledni ovladace najdes tady: http://www.audiotrak.co.kr/zeroboard...id=prodigy71lt

Dalsi info se dozvis v diskusnim foru audiotraku: http://www.audiotrak.net/support_qa.htm

Citace Původně odeslal jarin
    Zdar,
    ... a pri hrani her i pri sledování filmu ve zvuku obcas lupne.
    bohuzel mam stejny problem i s Audiotrack Maya 5.1 MK2, nezjistil jsem jak problem odstranit
    ASUS A6T-AP017

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NVIDIA - Biosy a flashovani
    Založil Masster v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 491
    Poslední příspěvek: 22.03.2013, 02:05
  2. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  3. 06/05 - Zvukovka na kvalitni stereo?
    Založil Hardman v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 13