Tak se taky přidám.Už jsme spolu psaly na pctuningu.
Takže ti napíšu svůj názor i sem:
Rozhodně Sattelite je výkonný a zahraješ na něm i nějakou tu hru,ale kvalitově to už bude horší.
Co se týče IBM ThinkPad T23,Toshiba Tecra 9000.
Tady ti můžu napsat jen to že T23 i Tecra 9000 jsou oba naprosto skvěle zpracované a kvalitní notebooky.
Sám jsem se před rokem rozhodoval zda IBM T2x nebo Tecra 9000.
Nakonec jsem vzal ToshibuTecru 9000 v nejvyšší konfiguraci a skvěle vybavenou.Vzal jsem ji protože měla nádherný design,byla tenká,ale hlavně výkonější a mnohem lépe vybavené než IBM T20serie.
Např:,měla v základu integrované wifi,bluetooth,čtečku pam.karet SD a já mám fotáky na SD karty.Dále měla FireWire.IBMko nemělo ani jednu z těchto věcí a musel bych je dokupovat,část dovnitř případně všechno ven jako wifi do PMCIA,Bluettoth přes USB apod.
Je pravdou že Toshiba byla tehdy drašší než IBM.
Jak říkám oba dva ty stroje jsou velmy kvalitní,oba mají velmy pevné šasi a magnezium u Toshiby je skvělé.
Ale IBM má zase příměs titanu asi tak.....
Těžko říct.Já to v té době měl jedndušší prtože IBM bylo pomalejší a hůře vybavené.
U těbe mají parametry defakto shodné,hlavní rozdíl je ve výbavě.
Pokuď se jako já připojuješ na internet,lan především přes wifi pak budeš muset u IBM koupit přečuhující PMCIA kartu.
Pokuď se mě ptáš zda Tecra nebo Thinkpad ,těžko říct.
Ostatní jak jsem to četl volily tedy IBM.
Ale jak už jsme ti psaly já i jiní dříve Toshiba dělá dobré notebooky a bát se jich nemusíš.
Rohodně Tecra 9000 i ThinkPad T23 byly dříve nejvyšší modely obouch značek a tam se elektronika ani zpracování -šasi nešidilo.
Dnes se u nejlevnějších notebooků šidí zvuk,-z repro se táhne slabý velmy zkreslený nepěkný zvuk,taktéž šasi je většinou málo pevné a hlavně kryt víka displeje který se dost prohýbá dovnitř.Taktéž hlučné chlazení apod.Mluvím o levných Acerech,Medion,Umaxy,Fujitsu-siemens a jiné a jiné značky všude je něco.Tím ale nechci tady vyvolat válku značek,protže drašší Acery už jsou mnoh kvalitněji udělané.A Acery jsou jedny z nejprodávanějších notebooků na trhu.
Takže abych se tady nebavil nekritizoval výhody a nevýhod yznaček půjdu raději dál.
Kdybych vedle postavil svoji starou Tecru-vůbec bych se za ní nemusel stydět.Je to rozdíl ano je to starý notebook.záruka mě taky skončila ale chlazení je i na maximální výkon notebooku když už hřeje-chlazení je i pak snesitelně hlasité.Šasi je velmy pevné a zvukz repro se táhne na notebook velmy čistý,pěkný a hlasitý.
Chci tím naznačit že na Tecra 9000 i na T23 se nešetřilo v kvalitě a provedení.Mimochodem a musím souhlasit s WONGem:
že lampička je u IBMka skvělá věc.
Osobně hlasuju pro: b) a d)
Compaq 600 je sice pevně zpracovaný a kvalitní ale Compaqy neměly nikdy moc dobrý biosy a hlavně od hodně lidí jsem slýchával že vyměníš nějaou komponetu,nebo něco přidáš u notebooku třeba Ram u stol pc třeba hardisk,ram,zvukovku a začne to zlobit jak blázen.
Takže ten bych asi moc nedoporučoval.