Jo to máš recht -> problem je ten, že ten chladič pôvodný nie je zlý ak sa dodržia nasledovné podmienky (v prípade NF4 UT ULTRA-D):

1. Dobre vetraná skrinka
2. Grafická karta NESMIE prechádzať cez vetrák (to jest musí byť taká ako mám ja)
3. Do oblasti kde je vetrák na čipsete fúka pomalobežná 120 ka ventilátor

V týchto podmienkach v pohode nastavíte vetrák na 2900/3000 ot. min kde je fakt nehlučný (porovnal by som to s uplne zaťaženým CHILL zdrojom). Ten vetrák je magnetický typ takže síce na maximum naozaj reve (7000 ot./min proste tiché nie je ) ale na nízkych sa správa čo sa týka hluku úplne ináč ako tie bežné male vetráky (Evercooll a pod. guličkové etc.)

Najhoršie na tých DFI je napr. to ak človek nahodí 7800GTX s pôvodným chladením a z otvorov chladiča na GTX vychádza hodne teplý vzduch priamo na čipset chladič (to už ukazuje aj na plných otáčkach 56/60C).

Škoda, že niekto nerobí takéto komerčné riešenia, ale problém je -> Kompatibilita...pretoze na ABIT/ASUS je ten Pipe rieseny inac a vlastne vobec neprechadza cez ziadnu komponentu dosky. Aj tak si vsak myslim ze tak specialne navrhnuty Pipe pre DFI UT NF4 ULTRA D v pocte napr 100/200ks by sa rozpredal hodne rychlo...