OK, pokud je to tak, respektuji tvé rozhodnutí. IMHO jsem na tom podobně, taktéž preferuji DK. Přesto se chystám na doplnění o kvalitní stereo komponenty a bedny (KEF Q1) se chystám taktéž vyměnit za lepší.Původně odeslal jarin
Takže, předpokládám, že tě ty sloupy stály v nějaké akci tak cca 10K:
Regály, které je za tyhle prachy (cca 10K) přehrají kvalitou, přesností a detaily:
Focal Chorus 706S (mimochodem Chorus řada dobře zvukově sedí k Yamaha)
KEF Q1
Mordaunt Short MS912
V ceně do 20tis. potom třeba XAVIAN XN125II, jeté Concertina Home, EPOS E5, Dynaudio Audience 42 z těch co jsem osobně slyšel a řada dalších.
Levné sloupy jsou prostě na draka. Levná ozvučnice, která kazí veškeré "zvučení" bedny. Vzhledem k množství i levné měniče. Počet repráků na tom nic nezmění. V tom to není.
Co dokážeš vymáčknout z beden a hlavně z CD se dozvíš právě až poté, když použiješ klasický stereozesík (třeba NAD320, Cambridge 640, vše do 10K nové) a opravdu kultivované repráky.
Něco o základní stereosestavě si počti třeba zde: http://hifi.nazory.cz/stranky/nejlevnejsihifi.php
P.S. neber to prosím nijak osobně, pouze jsem se rozepsal o něčem, co mě zajímá a trochu to sem zapadá.

Odpověď s citací