Výsledky 1 až 25 z 34

Téma: Kdy muzu chit penize a kdy ne...

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    327

Standardní Re: Kdy muzu chit penize a kdy ne...

Citace Původně odeslal tomase
    Ak mi vyreklamuju tovar po dvoch rokoch, s tym ze uz sa nevyraba, budem pozadovat vratenie penazi, dostanem dufam tolko kolko stal v dobe, ked som ho kupoval. T.j. tolko, kolko mam na fakture? ( len pre poriadok )
    samozrejme
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    45
    Vliv
    302

Citace Původně odeslal riksa
    samozrejme
    reklamoval jsem flashdisk (neopravitelna zavada) a v CzC mi tvrdili, ze kdybych chtel vratit penize, tak praktikuji zajimavou vec - aktualni cena minus deset procent...

podle me to ale neni dvakrat legalni... nebo se rikso pletu?
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

Věk
    44
    Vliv
    327

Citace Původně odeslal MikeD
    reklamoval jsem flashdisk (neopravitelna zavada) a v CzC mi tvrdili, ze kdybych chtel vratit penize, tak praktikuji zajimavou vec - aktualni cena minus deset procent...

podle me to ale neni dvakrat legalni... nebo se rikso pletu?
    to je samozrejme protizakonne: zakon v tomto ohledu rika, a je to minimum, ktere musi prodavajici dodrzet, ze v pripade neopravitelne zavady ma kupujici pravo od smlouvy odstoupit. a podle obcanskeho zakoniku se odstoupenim smlouva rusi od sameho pocatku. tim padem ti oni musi vratit vse, co jsi jim ty poskytl a ty jim take - takze vraceni 90% z ceny neprichazi v uvahu.

vychazim z toho, ze se jedna o vadu v 2lete zakonne lhute; behem prodlouzene zaruky je to veci dohody a pak si tam toto muzou pouzivat
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    45
    Vliv
    302

to je samozrejme protizakonne: zakon v tomto ohledu rika, a je to minimum, ktere musi prodavajici dodrzet, ze v pripade neopravitelne zavady ma kupujici pravo od smlouvy odstoupit. a podle obcanskeho zakoniku se odstoupenim smlouva rusi od sameho pocatku. tim padem ti oni musi vratit vse, co jsi jim ty poskytl a ty jim take - takze vraceni 90% z ceny neprichazi v uvahu.

vychazim z toho, ze se jedna o vadu v 2lete zakonne lhute; behem prodlouzene zaruky je to veci dohody a pak si tam toto muzou pouzivat
    diky... clovek je zase o neco chytrejsi... ja sice penize zpet nechtel, ale nekdy se tohle muze hodit...
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

Věk
    44
    Vliv
    327

Citace Původně odeslal MikeD
    diky... clovek je zase o neco chytrejsi... ja sice penize zpet nechtel, ale nekdy se tohle muze hodit...
    jo, jeste jsem to, koukam, nenapsal moc jasne - vraci se vzdy 100% puvodni ceny

Member Avatar uživatele Comby
    Věk
    48
    Vliv
    261

jo, jeste jsem to, koukam, nenapsal moc jasne - vraci se vzdy 100% puvodni ceny
    Este doplnim, ze ak peniaze po odstupeni od zmluvy nevratia bez zbytocneho odkladu, vznika narok na uroky z omeskania odo dna odstupenia od zmluvy zo sumy, ktora sa ma vratit.

Věk
    44
    Vliv
    327

Citace Původně odeslal Comby
    Este doplnim, ze ak peniaze po odstupeni od zmluvy nevratia bez zbytocneho odkladu, vznika narok na uroky z omeskania odo dna odstupenia od zmluvy zo sumy, ktora sa ma vratit.
    jo, to je dobra pripominka. v soucasne dobe se zmenil, alespon v cesku, zpusob pocitani uroku z prodleni jako
    2T Repo sazba (viz www.cnb.cz) + 7%, pricemz se zohlednuje zmena teto repo sazby tusim po 6 mesicich

kazdopadne, v soucasne dobe je urok z prodleni 9% p.a., coz je docela fajn uroceni

Jeste bych dodal, ze co je psano to je dano, tzn. pokavad v te dobe ktera je nad 24 mesicu nejsou dana pravidla, tzn. neni tam ke zpusobu reseni zadna zminka, treba v zrucaku, tak se uzivaji stejna pravidla jako v 24 mesicich... Tzn. musim to zakaznikovi dat pri koupi vedet, ze treba 30 mesic odemne dostane jen 50 % protoze jinak je to... pokavad mi nekdo v 30 mesici bude tvrdit ze mi da 50% tak nazdar, proto tam vyrobci pisi ze dostanes stejny nebo lepsi kus... ale po 30 mesicich vrati penize jen opravdu malokdo...

Mira
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Chtěl bych poprosit o radu. Reklamoval jsem disk. Reklamace byla ihned uznána, protože jsem přinesl výsledky testů, na kterých bylo jasně vidět, že disk je vadný. Bylo mi řečeno, že disk není na skladě, takže jestli nechci jiný. Já jsem řekl, že ne, že si klidně počkám. Disk přišel druhý den. Problém je v tom, že disk je nyní levnější o 250 Kč, a tak bych chtěl dostat slevu. Je to možné? Zítra si pro něj jdu, tak abych věděl co s tím...
    Laptop: HP 6735s - DualCore AMD Athlon X2 1900 MHz, 2048 MB 667 MHz, ATI Radeon HD 3200, 250 GB 5400rpm, 15,4" WXGA, Win XP SP3

Member Avatar uživatele Comby
    Věk
    48
    Vliv
    261

Citace Původně odeslal Gordon
    Chtěl bych poprosit o radu. Reklamoval jsem disk. Reklamace byla ihned uznána, protože jsem přinesl výsledky testů, na kterých bylo jasně vidět, že disk je vadný. Bylo mi řečeno, že disk není na skladě, takže jestli nechci jiný. Já jsem řekl, že ne, že si klidně počkám. Disk přišel druhý den. Problém je v tom, že disk je nyní levnější o 250 Kč, a tak bych chtěl dostat slevu. Je to možné? Zítra si pro něj jdu, tak abych věděl co s tím...
    To je teda spekulacia. Na zlavu nemas narok. Je nepodstatne kolko ten disk stoji teraz. Kedze bola vada povodneho disku neodstranitelna, mal si pravo vyberu: bud vymena veci alebo odstupenie od zmluvy, nasledne vratenie penazi a kupa noveho lacnejsieho disku. Zvolil si vymenu veci. Pozri k tomu rozsudok uverejneny v Zbierke sudnych rozhodnuti pod c. R 22/1983: Kupujuci ma pravo na vymenu vadnej veci len za taku vec, ktora bude znackou, typom prevedenia a pod. zhodna s povodne odovzdanou vecou. Vzhladom na to, ze k vymene vadnej veci dochadza v ramci existujucej zmluvy o predaji v obchode, predavajuci ani kupujuci pri zmene ceny tejto veci v case od jej predaja do vymeny nema pravo na zaplatenie rozdielu v cene. To znamena, ze ak je disk lacnejsi, nemas pravo na zlavu, a ak by bol disk drahsi, predavajuci od teba nemoze pozadovat doplatenie rozdielu.
    Ak ti vsak daju disk, ktory nie je totozny s povodnym, mozes odstupit od zmluvy, kedy ti musia vratit peniaze, za ktore si kupis novy lacnejsi disk a usetris. Ked tak nad tym rozmyslam, pravo na vymenu resp. odstupenie od zmluvy si mal uplatnit v case reklamacie. Kedze si vsak novy disk este neprevzal, mozno by si este mohol odstupit od zmluvy.
    Naposledy upravil Comby; 18.01.2006 v 09:28.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Bohuzel, odstoupit od zmlouvy nemuze, jelikoz jasne deklaroval ze chce resit reklamaci vymenou. Zpusob reseni totiz musis dohodnout pri uplatneni reklamace, ne az pri jejim vyreseni.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání