Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Problémové ADSL?

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Problémové ADSL?

Zdravím,

měl bych dotaz, zda by mi nemohl někdo poradit. Prohledal jsem tento server ale nenašel jsem uspokojivou odpověď. Trochu se rozepíšu, ať vystihnu podstatu problému:

Na starším stolním PC jsem připojil ADSL modem D-Link DSL-362T (Ethernet a USB port). Ještě před ADSL jsem používal ISDN, která zůstala na PC zachována. Zpočátku bylo připojení v pořádku, internet běhal tak jak měl. Posléze se začali objevovat potíže s připojením, a to tak, že po puštění PC běžel internet rychle, chvíli na to se začal zpomalovat a pak se nešlo připojit vůbec. Přitom stav sítě byl stále aktivní. Zpočátku jsem vinu přičítal Telekomu, protože se nacházím v krajní oblasti a mohlo by dojít k poruše na jejich vedení nebo k nějakému jejich problému, což se někdy stane. Tak jsem v případě výpadku používal připojení přes ISDN, což běželo ok. Jenže časem se výpadky ADSL projevovali čím dál častěji anebo net nejel vůbec. No a kupodivu se obdobné potíže objevili i na připojení přes ISDN, tzn. zpomalování až k nezobrazení žádné stránky. Po celou dobu jsem k ADSL byl připojen přes Ethernet,a tak jsem vyzkoušel i USB, ale potíže pořád stejné.

Tak jsem v okamžik, kdy na stolním PC nebylo možné se připojit k internetu, přepojil ADSL modem k notebooku a svete div se, internet běžel tak jak má. Tak jsem zkusil ještě USB a taky bez problémů. Dám zpět ke stolnímu PC a net nic.

Netušíte, v čem by mohl být problém? Všechno nasvědčuje na nějaký vir, ale stolní počítač pravidelně kontroluji avastem, databáze je aktuální, tak viry jsou všechny odstraněny. Nemohlo by docházet k nějakému konfliktu mezi hardwarem? Ale je s podivem, že po restartu žádný problém, jen při delší práci spojení spadne. Všiml jsem si, že v tom okamžiku je i procesor hodně zaneprázdněn.

PC: duron 1.2GHz, 512MB SDRAM, deska ECS K7VZA, GeForce2 MMX 400, DVD rom/CD RW LG, 40GB HDD, 17" LG, modem 56KConexant, IDSN DIVA, ADSL D-Link 362-T, síť. karta Ovislink, MSI TV, scanner Mustek, HP 640C. Operační systém WXP+SP2.

Notebook: Compaq nx5000, Pentium 1.5GHz, 512MB RAM, DVD/CD RW, wifi a další nutné vybavení, WXP+SP2.

Budu vděčný za každou radu, která odstraní tuto otravnou potíž.

PTF

Standardní Re: Problémové ADSL?

Vyměnit v kompu sítovku si zkoušel?

Junior Member
    Vliv
    0

No, za pokus by to stálo. Je pravda, že dříve při používání jen ISDN jsem takové potíže neměl, pak jsem dokoupil síťovku kvůli ADSL a potíže se objevili.
    Zkusím.

Já bych se teda nejdřív podíval který proces mě zatěžuje nejvíc procesor a potom bych zkusil obnovení systému do data kdy vše jelo ok.

Jaky mas win? zjisti co Ti bezí pri startu, treba príkazem msconfig. Popripadne bych tvojí antivirou výbavu obohatil o NOD32 alespon trial verzi, nejaký odstranovac spyweru. Jako treba Ad-Aware, SpyBoot atd.. je treba mit vsechno aktualni. Ale tu sitovku bych asi taky pak zkusil jinou, kdyz to nepomuze. Mas tam nejaky Firewall? Ale me se to jevi na SW zalezitost. Chteloby lepe posat chovani systemu. To zviseni vyuziti CPU je i kdyz nic nedelas? Nenechavs zobrazovat stranky a vubec nic? Pak bych se podival, jestli neco prijima a odesilas.
    Pentium 4 2,0GHz
    ,FSB 111,1024MB RAM ,120GB,60GB HDD UATA100,Radeon 9800Pro 128MB/256Bit, SB LIVE5.1, DVD-RW LG 1467,DVD-Toshiba,Adsl 1024/256 Modem R+FW Asus TI4631, 8Port switch Edimax. 2x Microsoft sidewinder gamepad+ MS SW FF wheel.

Senior Member Avatar uživatele Tantalos
    Věk
    50
    Vliv
    279

Taky přidám radu. Mrkni se do Prohlížeče událostí (ovl. panely - nástroje pro správu) jestli se ti tam nekosí nějaké síťové ovladače. Případně je přeinstaluj a nepotřebné vyhoď ze systému.
    CPU: AMD Opteron DualCore, AC Freezer64 Pro, MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D, modded bios N4D704-2BTA, RAM: 2x1GB 400DDR 2.6V, Graphic: Leadtek PX6800GS TD 256MB, PCI-E (425/1000), CASE: Chieftec 410W Silent DX-01SL-D, DVD: DVD-ROM Plextor 116A, DVD-RW LG GSA-4163B, fw:A105, HDD: 1x Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB cache, 1x Seagate Barracuda 7200.8 250GB 8MB cache.
    3DM01: xxx 3DM03: xxx 3DM05: xxx 3DM06: xxx Aquamark: xxx Sandra2005: xxx SuperPI: xxx

Junior Member Avatar uživatele dushan
    Věk
    43
    Vliv
    0

skus pingnut D-link ked ti to nejde. tak zistis ci je navine ADSL alebo hardware.

Citace Původně odeslal dushan
    skus pingnut D-link ked ti to nejde. tak zistis ci je navine ADSL alebo hardware.
    D-Link si bohuzel nepingnes, jelikoz tenhle funguje tak, ze pokud je prihlasenej na ISP, tak klientovi prideli rovnou verejnou IP.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Junior Member Avatar uživatele dushan
    Věk
    43
    Vliv
    0

Citace Původně odeslal HAVTOM
    D-Link si bohuzel nepingnes, jelikoz tenhle funguje tak, ze pokud je prihlasenej na ISP, tak klientovi prideli rovnou verejnou IP.
    Ak je to tak ako hovoris, tak ked sa spojis s ISP cize prideli D-linku dynamicku verejnu IP (nevedno aku) tak nemas sancu zmenit nastavenia v D-linku ked tu adresu nepoznas.
    Ja mam router D-com, je to tiez externa krabicka (pristup eth aj usb). Mne ISP tiez prideli IP ale vnutorna IP je stale taka ista (LAN), meni sa iba vonkajsia (??WAN??).
    Cize ak by mi nesiel inet, a neslo by pingnut router, tak chyba bude najskor v nom.

Junior Member
    Vliv
    0

Díky všem za radu, nakonec jsem to vyřešil jinak. Zkoušel jsem hodně věcí, ale nic, tak jsem se nas*** a přeinstaloval systém a vyčistil disk. Už jsem to dlouho stejně nedělal a asi se tam někde něco dostalo do kolize.

Zatím to běží, nespadlo, tak uvidíme.

Každopádně dík za rady.

PTF

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ADSL router v bridge modu
    Založil VOiD v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 28.11.2006, 21:53
  2. ADSL a DC++
    Založil SOUL v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 25.04.2005, 18:03
  3. ADSL modem pro Linux+Internet Express
    Založil dekon v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.01.2005, 11:23
  4. ADSL & WIFI
    Založil Fido v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 23:19
  5. ADSL pro 5 uzivatelu ?1024/256..... Ma to cenu ?
    Založil Zizi v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 19.01.2004, 16:21

Pravidla přispívání