Stránka 36 z 36 PrvníPrvní ... 263233343536
Výsledky 876 až 897 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní Re: Postavte si vlastný LCD projektor

Prosím všechny kdo už mají postaveno nebo mají k dispozici informace k tématu, chci si po novém roce koupit lcd a rozhoduju se mezi samsungem 510t a 540b rozdil je v době odezvy ,jinak jsou vícemeně stejné problém je že nevím jestli 540b má ffc problém nebo ne. Locke zde před delší dobou uvedl seznam lcd které jsou v pohode ale v něm nejsou tyto uvedeny ale jiný uživatel už úspěšně 510t rozebral o 540b se nikdo nezmiňoval a já nevím kde se dá zjistit jestli má 540b ffc problém bez toho aniž bych riskoval ho koupit, rozebrat a zjišťovat jak to je. Takže prosím jestli ho někdo rozebral nebo víte kde se to dá zjistit napište. Děkuji

takže balotina funguje.

http://translate.google.com/translat...Fneopsycho.htm

http://www.allinbox.com/neovision/neovision.htm

jde to vidět i při denním světle, svítí to jako prase. jako nevýhodu uvádí zrnitost (rozmazává pixely) a vypadávání zrnek (vypadá to jako ded pixels na tft), ale dá se sehnat i balotina prášková (50 mikrometrů, mám ve sklepě). normálně to rozprášil sítkem na plátno natřené nějakou akrylátovou barvou zamokra, taky jsem to tak chtěl udělat. až dorazí autoplachta jdu do toho, už se těším
    Naposledy upravil Haniz; 05.01.2006 v 23:57.

Mam jeden dotaz. Sice som precital cele forum ale stale si neviem odpovedat na niekolko otazok. Vsade sa pise ze ludia pouzivaju objektiv = niekolko usporiadanych cociek , ale mna zaujima ci by som nemohol pouzit jednoducho len jednu cocku (klasicku lupu). Mam rôzne velkosti a dlzky ohnisiek . Potreboval by som to pouzit pre 7´´ LCD s pomerom 16:9.

Vdaka za kazdu odpoved .

Optika pro zakladni skoly - jedna cocka take funguje jako objektiv, ale naplno se projevi snad vsecky zname opticke vady. Fungovat to bude, ale bude to neostre, rozmazane, maly kontrast a hlavne zkreslene. Porid si normalni objektiv, stoji v bazaru par korun. Na 7" LCD doporucuji ohnisko kolem 200-220 mm. (ovsem NESMI to byt filmovy objektiv)

Navic lupa neni klasicka cocka - cocek je pomerne dost druhu, a ne kazda je pouzitelna jako lupa (nebo na objektiv). Jsem zvedav, kdy nekdo vymysli reverzni dirkovou komoru - dirka misto objektivu
    Naposledy upravil petr22; 08.01.2006 v 17:30.

Standardní Benq FP51G - LCD 15"

Benq FP51G - LCD 15" nema nekdo zkusenost s timto displejem?Zdali nema FFC problem?dik za odpoved

Wink Re: Benq FP51G - LCD 15"

Citace Původně odeslal stepan
    Benq FP51G - LCD 15" nema nekdo zkusenost s timto displejem?Zdali nema FFC problem?dik za odpoved
    na 99% je ok. http://www.dvlachy.ic.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=83
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Na 100%

Ten clovek tam pise ze kabely jsou OK a velice snadno se rozebira

Takze s tim objektivom som to pochopil. Dakujem za vysvetlenie. Potreboval by som este vediet ci by som nemohol vyuzit objektiv so zvacovaku Opemus 5.Mam moznost ho kupit ale neviem ci by som okrem kondenzoru mohol vyuzit aj nieco ine .

Ten samy problem - zamysli se nad tim.

Jak velka je plocha svitkoveho filmu a jakou ohniskovou vzdalenost ma ten objektiv?

Za predpokladu, ze budes mit LCD o rozmeru 6x6cm a budes ho mit 80mm od objektivu, pak ho pouzit muzes.

Pokud chces zustat u fotovybaveni, potrebujes objektiv z velkoformatoveho fotaku s ohniskem 210 nebo 300m a co nejvetsi svetelnosti (cca 4 a vice)

tak už jsem experimentoval s balotinou a je to bomba. rozmíchal jsem jí v primalexu standard, nejprve 1:1, pak jsem dával víc a víc balotiny, až jsem zjistil že nejlepší je jí naředit s vodou, co nejhustší, kápnout trochu primalexu aby to drželo pohromadě jakž takž a je vymalováno. efekt je naprosto stejný jako u plátna s balotinou (mám doma na diaprojektor 1*1m). barvy a jas kontrast - perfekt, zatím nemám obraz ostrý po celé ploše, mám tam staré zrcadlo které je bohužel zoxidované a jsou na něm pruhy (jde vidět jenom když se přez něj promítá, pouhým okem vypadá ok) a navíc klasické zrcadlo dělá duchy. ale i tak na filmy paráda, nemají tak vysoké rozlišení tak nejde poznat že to není úplně ostré po celé ploše. navíc filmy hojně využívají depth of field - zaostřená je jedna věc, osoba, zbytek je jakoby za tak je to rozmazané.

takže balotinu doporučuju, navíc natřít to na zeď válečkem není problém jde to i rychle a zeď je rovná, jakékoliv rolovatelné plátno se krčí a vlní. efekt je takový že když je pokoj zatemněn žaluziemi (není tma ale takový polostín, slabé osvětlení ale jde u toho číst) tak je černá na zdi černější než na samsungu 710mp (600:1 12ms)!!! i barvy a celkový dojem z obrazu je lepší, nemluvě o velikosti. při promítání na balotinu může být klidně rozsvícené - já mám 4*50w světla v pokoji a ok, jen černá není černá, jinak všechno je krásně viditelné a čitelné. akorát čím je větší tma tím je černější černá, viditelnost je jinak stejná. odražené světlo září cca 2m od promítací plochy takže je tak akorát světlo v místnosti které neruší a je krásně vidět na písmenka na klávesnici i v noci. prostě paráda doporučuju, vyjde to na pár kaček a efekt je k nezaplacení, smazává to největší nevýhodu diy projektorů - malou svítivost. ale taky jsem pomohl zvětšit světelnost celého systému použitím kondensoru - rovnoměrné podsvícení od rohu do rohu, žádné tmavé rohy a sundáním antireflexní fólie lcd která taky nějaké to světlo pohltí

hanis

Jaky si tam nakonec nacpal kondenzor ?

Ad film - hloubka ostrosti je standardni opticka vlastnost objektivu, ono by to neslo udelat aby to bylo ostre vsecko Maximalne sirokouhlym objektivem.

2petr22: kondensor co jsem tam dal je 3cm tlustý uprostřed a 15cm v průměru a je 1cm od výbojky (ohnisko kondensoru je za výbojkou sice, ale funguje to perfektně, je to krásně osvícené z rohu do rohu, paráda). kondensor vytvoří kužel světla který končí 14cm pod fresnely, tzn že můžu fresnely posunout blíž výbojce, takže tam zkusím dát 220fl fresnel a využiju ještě víc světla (díky kondensoru, balotině a sundané fólii to není ani třeba, ale proč to nezkusit).

lcd jsem dal mimo střed, takže spodní pravý roh je mázlý a ostatní 3 rohy a všechno je ostré. jen jsem si přehodil lištu od windowsu zdola nahoru tak mi to vůbec nevadí že je ten roh neostrý (lištu bych musel přehodit i tak, obraz končí 20cm pod skříňkama co tam mám). jenom mám přes obraz neostré pruhy od shora dolů, je to idět i na tom zrcadle ty pruhy, koncem týdne dorazí fs miror a bude to úplná mafie, i když u filmů to vůbec nevadí, jsem s tím spokojen už teď a bude to ještě lepší. filmy 16:9 vypadají bombasticky, jen by to chtělo nějaké to hd rozlišení. kámoš co to viděl říkal že obraz to má lepší než v kině, určitě se vyplatilo zainvestovat do 1000:1 panelu, černá je skoro černá, barvy perfektní.

projektor jede od neděle téměř vkuse, teplota u výbojky je kolem 50°C a teplota vycházejícího vzduchu 30°C, lcd a fresnely jsozu studené (tahá to mezerou mezi nimi studený vzduch od okna), takže to chladí dobře, ventilátory neslyším jen trochu bzučí tlumivka.

celkový dojem se ani nedá popsat, je to lepší než jsem čekal a to jsem čekal hodně když jsem to stavěl z kvalitních dílů. má to výhody lcd (geometrie obrazu bez chyb, nebliká to, je to digitální) i crt (úhly viditelnosti 180° na zdi a vysoký kontrast obrazu). je to větší než plasma, a to o hodně, přitom velikost pixelu je stejná. plasma má lepší kontrast teoreticky ale to je všechno

hanis

Citace Původně odeslal Haniz
    kondensor co jsem tam dal je 3cm tlustý uprostřed a 15cm v průměru a je 1cm od výbojky (ohnisko kondensoru je za výbojkou sice, ale funguje to perfektně, je to krásně osvícené z rohu do rohu, paráda). kondensor vytvoří kužel světla který končí 14cm pod fresnely, tzn že můžu fresnely posunout blíž výbojce, takže tam zkusím dát 220fl fresnel a využiju ještě víc světla (díky kondensoru, balotině a sundané fólii to není ani třeba, ale proč to nezkusit).
    Nemas jeste nejaky plonkovni kondensor. Mam FC2 patice s HQI-TS 400W/D na strankach pises ze ty mensi by mohly pasovat. Popripade poradit kde si sehnal? Diky
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Mám dvě otázky:
    1) Na kondensor se používá čočka z jedné strany plochá az druhé vypouklá. Dá se na kondensor použít čočka, která je tam, kde by měla být plochá, mírně vypokulá dovnitř?

2) Haniz: Na tvých stránkách jsem nenašel, čím jsi nechál nasát tu hadru přes LCD při sundávání té ochranné fólie. Napiš mi to prosím, díky...
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

2Matio: no je to namočené prachobyčejnou vodou z kohoutku (H2O+nějaké ty chlory, vodní kameny atd), žádné rozpouštědla ředidla. Po sundání fólie nebyly žádné známky po lepidle, nejspíš je to tam nalisované a ta voda tu fólii změkčí tak že jde potom odloupnout. bez fólie jsem to nezkoušel, ale každopádně barvy a kontrast jsou perfektní, to se musí vidět. švagr staví to co já tak to vyzkoušíme s mým LCD bez fólie a s jeho s fólií a porovnáme, fotky dám pak na net, taky chci vidět ten rozdíl na vlastní oči. ta mírně vypouklá čočka by mě taky zajímala jestli funguje jako kondensor, fáral jsem nad tím když sem měl rozebraný objektiv, jsou tam 2 takové a spojka. můj názor je že to nějak fungovat bude, ale chce to vyzkoušet.

2xander: všechny kondensory jsou už zadané, ale stačí sehnat starší zvětšovák, ale musí být minimálně pro 6*6 negativy, ty mají velké kondensory. já ale sehnal kondensor 15cm ale z čeho je nevím, ale např. magnitarius 13*17 od meopty (70ti kilová věc) má dva 24cm kondensory, to už musí být nářez. já ten zvětšovák vydražil na www.aukce.cz, je to hodně v inzerci za pár kaček nebo jen za odvoz (má to kolem 20kg). nebo nějaký fotobazar, půda nebo sklep sousedů starousedlíků apod. no je to věc to diy, LCD poslední technologie a kondensor ze zvětšováku co pamatuje hitlera

Ten zvetsovak rozhodne Hitlera nepamatuje Navic se mi ho nechce rozebirat, protoze na nem delam fotky.

Jinak kondenzory (tzn drzak + dve stejne cocky) stoji v Praze u Pazdery 50 Kc

Citace Původně odeslal petr22
    Ten zvetsovak rozhodne Hitlera nepamatuje Navic se mi ho nechce rozebirat, protoze na nem delam fotky.

Jinak kondenzory (tzn drzak + dve stejne cocky) stoji v Praze u Pazdery 50 Kc
    Jake maji rozmery nevis?
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Takze dnes som dnes pobehal vsetky bazary ale ziadny vhodny objektiv sa mi nepodarilo objavit. Nema tu niekdo nahodou nejaky volny a pre mna vhodny 210mm az 300 mm objektiv na predaj ?

Me osobne by zajimal ten pro objektiv z LL. Byl delany na zakazku, takze parametry bude mit super. A hlavne je to velka krava, takze se do toho da narvat i 19" lcd.....cena myslim 200 dolaru.

Prevadzkujete tu niekto vybojku na predradniku NAV?
    Abit IC7-G :: P4 NW 2.8@3.2GHz + Zalman CNPS7000B-Cu :: 2 x 512 MB A-DATA Vitesta DDR 500 :: Sapphire ATI X800PRO VIVO :: DVD RW LG 4120B :: Enermax EG465AX-VE(G)FMA - 460W :: 3R System AIR

dik za ten displej,uz mi chybi na projektor jen ten displej a tenhle se mi zda z nabizenych nejvhodnejsi pomerem cena/vykon a hlavne diky tomu ze nama ffc problem.
    jeste by me zajimalo jaky zaruvzdorny sklo pouzivate do projektoru?Prosel jsem par sklenarstvi a vsude mi povedeli ze maj jen tepelne odolny sklo za 20k/m ,sklo chci tak 32*30cm tz.,ze by me to vyslo tak na 1,8k a to je celkem dost za sklo.Musel bych predelavat chlazeni v bedne abych tam dal mensi,tudiz levnejsi.Pry se delalo kaleny sklo co taky vydrzelo vetsi teploty ale uz ho pry nevyrabej z duvodu ze casto pukalo.dik za odpoved

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Tema uzaviram, jelikoz jeho delka je jiz prilisna a ubira na prehlednosti. Mate zde celou sekci, takze zakladejte nova temata s dotazy a v nich reste jednotlive veci zvlast.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání