Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Problém s rozpoznaním USB zariadenia (aj foťák aj kamera)

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Problém s rozpoznaním USB zariadenia (aj foťák aj kamera)

Zdravím,
    nedávno som bol po dlhšom čase doma, sťažovali sa mi, že nevedia pripojiť kameru a foťák čo si kúpili do počítača. Tak som si povedal, no zas to bude na mne. Ale ani mne sa to nepodarilo. Na prvý krát som kúpil USB kartu do PCI radšej 1.1 lebo vraveli, že moja doska je na 2 už moc stará (M726 ak si dobre spomínam. Robili sa tieto a MRT, pri čom ja som si do svojej M726 flashol bios z MRT kvôli UDMA). Pri prvej inštalácii nebol žiaden problém. Hneď to našlo foťák (OLYMPUS mini ten MJU tuším 4 MPx), a dalo sa aj kopírovať z neho a na neho fotky. Tak isto kamera. Akási Canon, ale žiaľ už presne neviem typ, viem že je novšia podporuje SD karty a miniDV. Aj tá šla na prvý krát. Ale opäť po zapnutí a vypnutí počítača to nešlo. Stále napísalo, že nájdené neznáme USB zariadenie. Povedal som si, že je to spôsobené starým Win (98SE). Tak na môj nehorázny stroj (PII 350, 128MB, 4 GB) som nahodil XPčko. Napočudovanie to šlo celkom rýchlo. Hneď všetko našlo dokonca bez CDčiek od foťáku a kamery ich obidve našlo, ale opäť po vypnutí a zapnutí počítača na ďalší deň sa to chovalo úplne rovnako. Neznáme zariadenie. A už ani za frasa tam nešli nahodiť ovládače tak aby pochopil, že to je úložné zariadenie. Ani manuálne ani po odinštalovaní USB karty.. no fakt neviem. Tá USB vec je nejaka OPTI, neviem už presne typ. Vďaka za každú radu, som rád ak ste mali trpezlivosť čítať tak dlhý príspevok .
    Naposledy upravil xkrchnav; 04.01.2006 v 07:56.

Standardní Re: Problém s rozpoznaním USB zariadenia (aj foťák aj kamera)

Pod operacnim systemem Win XP nepotrebujes bezne pro zarizeni oznacovany jako USB mass storage zadny drivery, system si jejich ovladac najde sam a umi je pak pouzit.
    Tvuj problem bude pravdepodobne typ desky, M726 je hoodne problematicka deska, kde rozchodit prave spravnou funkci veci jako UATA, USB, AGP atd. je skutecne lahudka.
    A dalsi vec je, ze z tveho popisu neni moc zrejme, zda ti po "zapnuti druhy den" bezi nebo nebezi ten USB radic (pravdepodobne PCI USB radic, to nespecifikujes - jelikoz do 726 se myslim daval takovej specialni bazmek, urcenej jen pro tuhle desku kde byl snad jeden nebo dva USB headery a z tech pak vest kabliky)
    Predne - jestli ti druhy den "nebezi" spravne nainstalovanej PCI USB radic, na 99% ti pak nepobezej ani dalsi jakykoliv zarizeni do nej zapojeny.Tedy nejdrive je potreba zprovoznit fyzicky ten PCI radic a pak teprve vubec muzes laborovat se zarizenimi do nej zapojenymi. Nicmene myslim, ze pokud jej zprovoznis, budou behat i pripojena USB zarizeni.
    A pokud se chces vyhnout podobnejm problemum, pak radim vymenu desky za nejakou treba BX desku, M726 i 726 MZR je dle myho jedna z nejproblematictejsich desek Respektive rozchodit se na ni da lecos, ale vetsinou to neni vubec jednoduchy a ani stabilni.
    Naposledy upravil tiktak; 04.01.2006 v 08:48.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Ja bych to jeste zkusil s tim integrovanym USB. Mi na nem usb zarizeni vcetne mass storage jedou.Ten bazmek na 726 se jmenuje atx form card, ale nemusis ho pouzivat, muzes tam pripojit normalni usb kabel jako ke kazde druhe desce. Dalsi piny jsou pro pripojeni ps2 myši a ir portu. Zajima te jenom zapojeni nad carou, nemam tu desku ted pred sebou, ale USB by se melo zapojovat od pinu1 , ktery je blize kraji desky.
    zapojeni je:
    +5V1 +5V2
    -D1 -D2
    +D1 +D2
    GND1 GND2
    ------------------
    KEY m(yš)+5V
    mclk m data
    GND mGND
    IRin reserved
    IRout +5V
    PC:Pentium E5200 @3GHz, 4GB Adata, MB Gigabyte GA-EP43-DS3L, VGA Radek HD5770, HDD WD Caviar black 1TB, 64GB Kingston SSDnow+, Enermax II 425W, cumbedna Samsung 2494HS
    Mobilita: IBM X31
    Zabava: Xbox 360

Junior Member
    Vliv
    0

Ako poznám moje pajkovacie a iné schopnosti s elektronikou tak by som si veľmi netrúfal. A bohužiaľ sa v blízkom čase domov nedostanem, takže radšej by som bol, ak by stačilo to nejak rozbehať na tej USB karte. Je nejak možné že tá je nekompatibilná s doskou? Ja absolútne nechápem ten princíp, že to raz šlo perfektne úplne bez problémov a ovládačov a akoby zázrakom presne aj vedel model foťáku a kamery zistiť ten šrot. A teraz už ani ťuk.

áno ten USB radič bol do PCI. Ako môžem zistiť či ten bol správne funkčný? Žiaľ nemal som tam žiadne ďalšie USB zariadenie ako napríklad flash alebo myš, aby som to vyskúšal, či ide. Ale v Device manager to nehlásilo žiaden problém. Zarízení pracuje správne.
    Naposledy upravil xkrchnav; 04.01.2006 v 12:52.

Citace Původně odeslal xkrchnav
    Ako poznám moje pajkovacie a iné schopnosti s elektronikou tak by som si veľmi netrúfal. A bohužiaľ sa v blízkom čase domov nedostanem, takže radšej by som bol, ak by stačilo to nejak rozbehať na tej USB karte. Je nejak možné že tá je nekompatibilná s doskou? Ja absolútne nechápem ten princíp, že to raz šlo perfektne úplne bez problémov a ovládačov a akoby zázrakom presne aj vedel model foťáku a kamery zistiť ten šrot. A teraz už ani ťuk.

áno ten USB radič bol do PCI. Ako môžem zistiť či ten bol správne funkčný? Žiaľ nemal som tam žiadne ďalšie USB zariadenie ako napríklad flash alebo myš, aby som to vyskúšal, či ide. Ale v Device manager to nehlásilo žiaden problém. Zarízení pracuje správne.
    Radic USB do PCI by mel mit nejakej svuj ovladac, kterej jsi asi musel instalovat spolu s nim, ne? To ze ti pak Widle XP samy najdou USB mass storage zarizeni je vec jejich, na to maj v sobe uz ovladace a proto se ty zarizeni prave delaj v urcitym standartu USB mass storage, aby se bez problemu dalo pripojit cokoliv s timhle standartem pro USB.
    Ten PCI USB radic by jak opakuju mel mit svoje drivery, nebo je i mozny, ze si ho tez rozpoznaji W XP a nainstalujou jeho ovladaci software.
    A tez bych vyzkousel tu PCI kartu radice USB hodit do napr. vedlejsiho PCI slotu, i to muze nekdy pomoci v takovychto pripadech (sdilej se treba IRQ, coz se nemusi nekterymu zarizeni libit = mozne podobne chyby)
    A na zkouseni USB portu je idelani do nej neco mit, co spolehlive a bez driveru pracuje jako treba USB mys, Flashdisk atd
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Citace Původně odeslal xkrchnav
    Ako poznám moje pajkovacie a iné schopnosti s elektronikou tak by som si veľmi netrúfal.
    No jde jenom o zastrčení konektoru, o pájení se nejedná. Zkus kdyz tak, jak ti radí tiktak, znovu nainstalovat tu pci kartu. Možná ještě můžes zkusit v biosu zakázat ten integrovaný usb řadič, pokud ho nepoužíváš. Pokud máš zapnutý nástroj na obnovení systému, zkus se vrátit do stavu před prvotní instalací pci řadiče. U několika řadičů už se mi stalo (u msi desek často přední porty), že myš jela a mass storage zařízení ne.

Edit: Jinak funkčnost těch usb portů můžeš ověřit nabootováním nějaké LIVE distribuce linuxu. Pokud to pojede tam, je to nejspíše nějaký problém ve woknech.
    Naposledy upravil scot666; 05.01.2006 v 08:20.
    PC:Pentium E5200 @3GHz, 4GB Adata, MB Gigabyte GA-EP43-DS3L, VGA Radek HD5770, HDD WD Caviar black 1TB, 64GB Kingston SSDnow+, Enermax II 425W, cumbedna Samsung 2494HS
    Mobilita: IBM X31
    Zabava: Xbox 360

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

sice to sem mozna nepatri..
    ale me nedavno zacal stejne haluzit CDMA modem Gtran na IBM T21. Z niceho nic mi na W2KSP4 zacal hlasit nezname USB zarizeni. Rekl jsem si fajn a udelal reinstal, a rovnou XP. Vsechno v pohode, nahodil jsem nejnovejsi drivery, a pripojil se na net. Nic vic jsem nemenil. Po dalsim zapnuti uz mi to hlasilo vyse zminenou chybu. Pritom mys, tiskarna cokoli jineho mi v tom USBcku funguje. Fakt nevim cim to muze byt. Obcas po nekolika restartech se to chytne, ale po nejake dobe samo odpoji, a vyhodi to tu samou hlasku. Myslim si, ze je na vine modem.. Jsou to hrozny sunty
    .

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Epox 8KRA2+ a problem s USB 2.0
    Založil Juraji v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 16.03.2005, 21:19
  2. Problem USB FRONT a MicroStar KT6 Delta-FISR
    Založil Zizi v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 09.02.2005, 10:39
  3. Problem s USB flash klucom (security device)
    Založil Quake v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.09.2003, 21:17
  4. ECS L7S7A2, Nefunguje USB a Card Reader + problem s grafikou
    Založil Lufa v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 17.07.2003, 19:23
  5. Problem s USB na i7205
    Založil homberg v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 06.05.2003, 01:45

Pravidla přispívání