Zdravím,
nedávno som bol po dlhšom čase doma, sťažovali sa mi, že nevedia pripojiť kameru a foťák čo si kúpili do počítača. Tak som si povedal, no zas to bude na mne. Ale ani mne sa to nepodarilo. Na prvý krát som kúpil USB kartu do PCI radšej 1.1 lebo vraveli, že moja doska je na 2 už moc stará (M726 ak si dobre spomínam. Robili sa tieto a MRT, pri čom ja som si do svojej M726 flashol bios z MRT kvôli UDMA). Pri prvej inštalácii nebol žiaden problém. Hneď to našlo foťák (OLYMPUS mini ten MJU tuším 4 MPx), a dalo sa aj kopírovať z neho a na neho fotky. Tak isto kamera. Akási Canon, ale žiaľ už presne neviem typ, viem že je novšia podporuje SD karty a miniDV. Aj tá šla na prvý krát. Ale opäť po zapnutí a vypnutí počítača to nešlo. Stále napísalo, že nájdené neznáme USB zariadenie. Povedal som si, že je to spôsobené starým Win (98SE). Tak na môj nehorázny stroj (PII 350, 128MB, 4 GB) som nahodil XPčko. Napočudovanie to šlo celkom rýchlo. Hneď všetko našlo dokonca bez CDčiek od foťáku a kamery ich obidve našlo, ale opäť po vypnutí a zapnutí počítača na ďalší deň sa to chovalo úplne rovnako. Neznáme zariadenie. A už ani za frasa tam nešli nahodiť ovládače tak aby pochopil, že to je úložné zariadenie. Ani manuálne ani po odinštalovaní USB karty.. no fakt neviem. Tá USB vec je nejaka OPTI, neviem už presne typ. Vďaka za každú radu, som rád ak ste mali trpezlivosť čítať tak dlhý príspevok.