Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: X-Fi vs. M-Audio vs. neco jineho

Senior Member Avatar uživatele Holda
    Věk
    40
    Vliv
    261

Standardní X-Fi vs. M-Audio vs. neco jineho

Jakou byste mi doporucili? Chtel bych to na muziku pres receiver. Zaroven tam chci mit sluchatka kvuli hram
    Proto by me zajimalo jak se to M-Audio popere s hrama. Diky moc

Standardní Re: X-Fi vs. M-Audio vs. neco jineho

M-Audio neznam (myslim ale ze EAX2.0 umeji - tj. pro dnesni hry temer nepouzitelne), ale na hry pres sluchatka je X-Fi jedina mozna volba. Podporuje vsechny nejnovejsi EAX-HD a navic prinasi nejaky novy mod pro sluchatka (neslysel jsem). Narozdil od rodiny Audigy by snad X-Fi mela mit pouzitelny zvuk i pro "netopyry", ale skutecny nazor lidi narocnejsich na zvuk kvalitu neznam, pocitam ale ze na pripojeni k recieveru bude stacit bohate.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Věk
    40
    Vliv
    261

m-audio je spolecnost zabyvajici se profi audiem.Hry jsou vedlejsi, spis jen tak na obcasne zahrani Generals nebo AOE2 a 3.
    Halne mi jde o kvalitu vystupu.Digitalni by mel byt stejny, obe maji myslim ENVY24 ale na analogu je to souboj mezi DAC AK4355 a CS4382 a to nevim co je lepsi... ty AK tusim pouziva ESI coz neco znaci...

Myslel jsem to tak, ze nemam zadnou zkusenost s M-Audio zvukovkama - jinak firmu M-Audio samozrejmne znam, blbe sem to formuloval
    Dnes je to bohuzel tak, ze EAX-HD maji pouze zvukovky od Creative, ostatni firmy maji vice ci mene povedene implementace EAX 1 a 2. Ja osobne znam EAX1 a 2 z SB Live (jenz by navic mela mit tu implementaci nejlepsi), oproti EAX-HD je to opravdu nebe a dudy.
    Tobe ale o hry tolik nejde a co se tyce kvality zvuku, to ti opravdu neporadim - ja osobne mam na sve soustave nevalne kvality Audigy2ZS a sem naprosto spokojenej. Kdybych do budoucna napr. zainvestoval do repraku a ta Audigy by mi prestala zvukove vyhovovat, koupil bych asi zvukovku druhou, kterou bych pouzival napr. jenom na prehravani z Foobara, na hry bohuzel jina alternativa nez Creative neexistuje.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Věk
    40
    Vliv
    261

prave, to me dost stve, nevim jak je na tom creative momentalne s kvalitou reprodukce hudby...taky mi vadi ten flexijack...proste malo konektoru si myslim

Citace Původně odeslal Holda
    prave, to me dost stve, nevim jak je na tom creative momentalne s kvalitou reprodukce hudby...taky mi vadi ten flexijack...proste malo konektoru si myslim
    nic nebrání pořídit dodatečně externí, či interní panel typu:
    http://cz.europe.creative.com/shop/category.asp?cate=14
    ale je to mastnota a chce to zvážit, co od toho člověk vlastně očekává
    Já mohu srovnat zvukovou reprodukci X-Fi Xtreme music a SB Audigy 2ZS a rozdíl JE slyšitelný....
    VF Turbo - nouzovka

Senior Member
    Vliv
    290

Citace Původně odeslal Holda
    m-audio je spolecnost zabyvajici se profi audiem.Hry jsou vedlejsi, spis jen tak na obcasne zahrani Generals nebo AOE2 a 3.
    Halne mi jde o kvalitu vystupu.Digitalni by mel byt stejny, obe maji myslim ENVY24 ale na analogu je to souboj mezi DAC AK4355 a CS4382 a to nevim co je lepsi... ty AK tusim pouziva ESI coz neco znaci...
    predem se omlouvam, ale je to hloupost na hloupost:
    m-audio se mozna kdysi zabyvala profesionalnim, ci poloprofesionalnim audiem, ale cim dal tim vic se orientuje do consumer sektoru..
    digitalni vystup neni stejny, i kdyz se z dalky muze zdat
    Creative nema s Envy co docineni, Creative dela Creative pouzivani jejich DSP procesoru (Envy neni DSP procesor)
    na analogu to zdaleka neni souboj jen mezi prevodnikama, ale celym reseni analogovych obvodu na vystupu, tam je jeden ze zasadnich problemu Creative, nebo alespon vzdy byval.. M-Audio je na tom zpravidla o poznani lepe..

a poznamka na zaver: X-Fi pouziva zcela shodne osazeni D/A a analogove sekce jako Audigy2, z toho si lze malovat jisty obrazek..

Member Avatar uživatele hyde21
    Věk
    37
    Vliv
    251

Rozmyslam tiez ze predam moju audigy 2 value a chcem moje logitech Z-2300 pripojit na nieco lepsie
    rozmyslam tiez nad M-Audio Revolution ale teraz je otazka ci zobrat 5.1 verziu alebo 7.1 verziu lebo cenovy rozdiel medzi nimi nie je
    http://www.studio.sk/index.php?area=...at=255&id=1485
    http://www.studio.sk/index.php?area=...cat=255&id=440

a ako som sa snazil googlit tak vygooglil som iba par postrehov a dojmov typu Revolution 5.1 pouziva trosinku novsie prevodniky a tak by teoreticky mohlo aj lepsie hrat ale nie je to na 100%

dalej mi este pripada do uvahy tiez X-Fi Extreme Music ale neviem ako je na tom s kvalitou signalu ci by bol vobec rozdiel oproti Audigy 2V co mam teraz

diki za kazdu radu
    Naposledy upravil hyde21; 08.01.2006 v 18:43.
    -ABIT- KN8 SLI with heatpipe chipset cooling, AMD Athlon 64 Venice 3000+@2600Mhz 1,5V + Zalman CNPS 7000B-AlCu LED@1700rpm, Apacer 2x 512MB PC400 CL 2,5 @410Mhz (5-2-3-2; 2.9V), ASUS GeForce 7600GT 256MB DDR3 VIVO 560/1400/1,36V/2,02V@pencil mod 695/1680/1,52V/2,12V + ZALMAN Fatal1ty FS-V7 @2100rpm, SEAGATE Barracuda 7200.8 200GB 8MB SATA NCQ ST3200826AS + Samsung Spinpoint P120 2504C 250GB 8MB SATA II NCQ, M-Audio Revolution 5.1, Logitech Z-2300, _NEC DVD_RW ND-4551A 1-Z2, ENERMAX Noisetaker EG425AX-VE v2.0 420W, Thermaltake Armor VA8000SWA Silver Supertower, Razer Diamondback Plasma L.E.;

Citace Původně odeslal hyde21
    Rozmyslam tiez ze predam moju audigy 2 value a chcem moje logitech Z-2300 pripojit na nieco lepsie
    rozmyslam tiez nad M-Audio Revolution ale teraz je otazka ci zobrat 5.1 verziu alebo 7.1 verziu lebo cenovy rozdiel medzi nimi nie je
    http://www.studio.sk/index.php?area=...at=255&id=1485
    http://www.studio.sk/index.php?area=...cat=255&id=440

a ako som sa snazil googlit tak vygooglil som iba par postrehov a dojmov typu Revolution 5.1 pouziva trosinku novsie prevodniky a tak by teoreticky mohlo aj lepsie hrat ale nie je to na 100%

dalej mi este pripada do uvahy tiez X-Fi Extreme Music ale neviem ako je na tom s kvalitou signalu ci by bol vobec rozdiel oproti Audigy 2V co mam teraz

diki za kazdu radu

no.. ted jsem si koupil X-fi a nemuzu si ji vynachvalit.. predtim jsem mel live 5.1 a ted se mi zda zvuk uplne cisty jak kristal... a jeste 5.1 sluchatkovy mod na obycc sluchatcich se da... vsak usi mame taky jenom dvoje ze?
    CPU X2 4200+@2.92Ghz 1.375V Toledo + AC Freezer64 PRO MB ASUS A8N-E RAM 4x512 500 3-4-4-7-2T@450 VGA HIS X1800GTO@XT iceQ3@720/1480ZDROJ Seasonic SS-600HT 600W STORAGE Hitachi T7k250 250GB + 7K250 160GB@AAM SOUND CREATIVE X-Fi X-Treme Music + P580 5.1 DVD-RW LG GSA-H42L MONITOR Samsung 22" 2232BW MOUSE Mx310 500Hz MOD NET Hlucin.net WiFi 5Ghz 10MB/2MB/10ms/NO FUP

Budu mit sluchatka Grado SR-125 a rad bych si uzival hudbu i na PC, nejen na receiveru. Proto uvazuji o nahrade onboard zvukovky za nejakou kvalitni.
    Takze se mi vyrysovali 2 kandidati z nadpisu tematu:
    Creative Labs X-Fi Xtreme Music - 3331Kc,
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33630
    versus
    M-AUDIO Revolution 5.1 (je o chlup lepsi nez 7.1 a staci mi na sluchatka 5.1) - 2690 Kc,
    http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,88

Zajimaly by me nazory a zkusenosti. Z hlediska HI-FI vede M-Audio, ale z hlediska her Creative, posloucham a hraju tak 50:50, takze vaham kterou, cenove vede M-Audio, sel bych do ni, pokud nedostava ve hrach vyrazne na prd*l od Creativu.
    Diky za postrehy.
    CPU: Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz | Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 | RAM: A-Data 2x2GB DDR II 800MHz Extreme Edition | VGA: GigaByte Radeon HD3870 GV-RX387512H 512MB | Sound: SB Creative Labs X-Fi Xtreme Music | HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II | PSU: CORSAIR HX520 | Case: Eurocase 8830

Citace Původně odeslal podws
    Budu mit sluchatka Grado SR-125 a rad bych si uzival hudbu i na PC, nejen na receiveru. Proto uvazuji o nahrade onboard zvukovky za nejakou kvalitni.
    Takze se mi vyrysovali 2 kandidati z nadpisu tematu:
    Creative Labs X-Fi Xtreme Music - 3331Kc,
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33630
    versus
    M-AUDIO Revolution 5.1 (je o chlup lepsi nez 7.1 a staci mi na sluchatka 5.1) - 2690 Kc,
    http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,88

Zajimaly by me nazory a zkusenosti. Z hlediska HI-FI vede M-Audio, ale z hlediska her Creative, posloucham a hraju tak 50:50, takze vaham kterou, cenove vede M-Audio, sel bych do ni, pokud nedostava ve hrach vyrazne na prd*l od Creativu.
    Diky za postrehy.
    Tu M-Audio pouzivam prez receiver do repraku ovsem narozdil odtebe prez digitalni vystup.
    Bohuzel te zklamu ale na hry tato karta opravdu neni, v nastaveni sice disponuje Sensaura, X2,X3... mody ale v porovnani se soundblasterem nebe a dudy, takze jestli chces hrat hry tak tuhle kartu ti nemuzu doporucit.

EDIT: takze karta sice disponuje EAX2 ovsem ten nefunguje pri zapnutem digitalnim vystupu! takze kdo chce s M-Audiem hrat hry tak pripojit kartu analogove
    a zadalsi pri digitalnim vystupu karta frci jen vestereu ato jak ve hrach, tak i ve vicekanalove muzice. jediny Cyberlink Power DVD dokaze prehrat DVD v 5.1 zvuku i prez SPDIF. Zminuji to proto, ze integrovana nVidia soundstorm zvukovka tohle vsechno dokaze
    Naposledy upravil Fraj#r; 04.03.2006 v 14:36.
    ASUS A6T-AP017

Citace Původně odeslal Fraj#r
    Tu M-Audio pouzivam prez receiver do repraku ovsem narozdil odtebe prez digitalni vystup.
    Bohuzel te zklamu ale na hry tato karta opravdu neni, v nastaveni sice disponuje Sensaura, X2,X3... mody ale v porovnani se soundblasterem nebe a dudy, takze jestli chces hrat hry tak tuhle kartu ti nemuzu doporucit.

EDIT: takze karta sice disponuje EAX2 ovsem ten nefunguje pri zapnutem digitalnim vystupu! takze kdo chce s M-Audiem hrat hry tak pripojit kartu analogove
    a zadalsi pri digitalnim vystupu karta frci jen vestereu ato jak ve hrach, tak i ve vicekanalove muzice. jediny Cyberlink Power DVD dokaze prehrat DVD v 5.1 zvuku i prez SPDIF. Zminuji to proto, ze integrovana nVidia soundstorm zvukovka tohle vsechno dokaze
    Tak jsem dal na Tebe a sel do te X-Fi. Tady jsou me poznatky aneb srovnani X-Fi Extreme Music versus onBoard nVidia AC97:
    Nemyslim, ze jsem uz stary a hluchy , nicmene jsem rozdily prakticky nepozoroval. Neni to takovy skok, jaky jsem si predstavoval, papirove i merenim pomoci RMAA samozrejme X-Fi valcuje s prehledem. Mozna prostor je trochu vetsi a u OnBoard zvukovky je lehounce zvuk zastrenejsi a mene dynamictejsi.Mozna nekdo s trenovanyma netopyrima usima to slysi lip. Jak to prakticky neslysel. Zvuk mi taky prijde u X-Fi takovy pevnejsi.Poslouchal jsem pres Koss Porta Pro bez zapnuti serepeticek jako napr. Crystalizer. Testoval jsem pomoci originalnich CD i MP3 320kbps. Osobne nechapu, jak muze nejaky obvod vylepsit zvuk u MP3. Proste informace, ktera v tom zvuku neni je navzdy ztracena a zadny spesl obvod ji tam nevrati.Prislo mi subjektivne, ze Crystalizer maximalne tak zesili nizke a vysoke kmitocty. Nicmene investice nelituji, prece jen ten sum a ruzne parazitni zvuky, ktere se prenaseji (klasicky napr. hrabajici HDD) do zvukovky na desce, tady nejsou. To se projevuje hlavne pri vyssi hlasitosti, kde onBoard zvukovce dochazi dech. Nemam moznost vyzkouset primym porovnanim, takze pri kazdem poslechu musim prehodit v control panelu zvukovku a prepojit jack sluchatek.
    Mozna, ze ta AC97 je proste slusna, ale jsem rozcarovan, ze ten rozdil nebyl tak vyrazny.
    CPU: Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz | Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 | RAM: A-Data 2x2GB DDR II 800MHz Extreme Edition | VGA: GigaByte Radeon HD3870 GV-RX387512H 512MB | Sound: SB Creative Labs X-Fi Xtreme Music | HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II | PSU: CORSAIR HX520 | Case: Eurocase 8830

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. MSI KT6V - LSR a 6 beden audio ?????
    Založil Dejv v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 29.04.2004, 16:38
  2. Neco se mi podelalo na desce MSI K7T Turbo, help me please..
    Založil Raddekk v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 04.05.2003, 01:30
  3. Speed fan help - nebo radši něco jiného...
    Založil DANNY v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 08.04.2003, 19:47
  4. Je neco jineho nez SpeedFAN ?????
    Založil stepik v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 09.02.2003, 23:55
  5. 17 ´ AOC 7 GLR nebo něco jiného...
    Založil rosak v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 10.11.2002, 10:05

Pravidla přispívání