Citace Původně odeslal barakoas
potreboval bych pomoct!mam dva dny cerstve postavenej comp...ale jelikoz jsem do ted behal pouze na socket A...tak tohle je pro me zase neco zcela novyho...!Ted k problemu!mam dva HDD zapojeny do SATA a k tomu mam IDE suplik do kteryho bych rad sem tam strcil nejakej ten disk!ale ejhle!system mam samozrejme nainstalovanej na SATA disku...ale jakmile strcim do supliku disk tak me to najednou nechce bootovat!jako kdyby to nemohlo najit zadnej system!v Biosu mam nastavenej jako prvni systemovej disk!ale to vubec nepomaha!Tak jsem ten suplik skousel pripojit na SATA pres redukci a to dela jeste veci haluze....tak do tretice jsem to vrznul na ten SATA od Silliconu a jaks taks se to rozhejbalo....v biosu musi bejt nastavenej jako SATA ...ne raid!tak si vesele nahraju co potrebuju a ze ten disk vyndam!resetnu comp...a hopla...nacitani woken zamrzne a HDD porad sviti!tak jdu do biosu a tam dam Sillicon SATA disabled...a najednou to jede v pohode!az na jeden uz malinkej problemek!porad me sviti HDD kontrolka....pokud vratim do supliku disk...tak standartne poblikuje..!tipuji ze to bude zpusobovat ta redukce!nejradeji bych mel ten suplik zapojenej standartne do IDE!a tak se ptam jak to vyresit!Dik moc!necekal jsem ze s novym compem bude tolik problemu!kor s blbym suplikem!a to nemluvim o samovolnem vypinani compu pri spusteni treba speedfunu...ale to uz jsem psal jinde...
nastav boot na scsi a potom (nabihani sata radice, tusim ze ctrl+neco) vyber z jakyho disku se ma bootovat. me se jeste osvedcilo nastavit prave sata-raid, na sata mi delalo potize (mluvim o 2xsata + 1 ata disk). speedfun rulezzzz!