Citace Původně odeslal xkrchnav
Ako poznám moje pajkovacie a iné schopnosti s elektronikou tak by som si veľmi netrúfal. A bohužiaľ sa v blízkom čase domov nedostanem, takže radšej by som bol, ak by stačilo to nejak rozbehať na tej USB karte. Je nejak možné že tá je nekompatibilná s doskou? Ja absolútne nechápem ten princíp, že to raz šlo perfektne úplne bez problémov a ovládačov a akoby zázrakom presne aj vedel model foťáku a kamery zistiť ten šrot. A teraz už ani ťuk.

áno ten USB radič bol do PCI. Ako môžem zistiť či ten bol správne funkčný? Žiaľ nemal som tam žiadne ďalšie USB zariadenie ako napríklad flash alebo myš, aby som to vyskúšal, či ide. Ale v Device manager to nehlásilo žiaden problém. Zarízení pracuje správne.
Radic USB do PCI by mel mit nejakej svuj ovladac, kterej jsi asi musel instalovat spolu s nim, ne? To ze ti pak Widle XP samy najdou USB mass storage zarizeni je vec jejich, na to maj v sobe uz ovladace a proto se ty zarizeni prave delaj v urcitym standartu USB mass storage, aby se bez problemu dalo pripojit cokoliv s timhle standartem pro USB.
Ten PCI USB radic by jak opakuju mel mit svoje drivery, nebo je i mozny, ze si ho tez rozpoznaji W XP a nainstalujou jeho ovladaci software.
A tez bych vyzkousel tu PCI kartu radice USB hodit do napr. vedlejsiho PCI slotu, i to muze nekdy pomoci v takovychto pripadech (sdilej se treba IRQ, coz se nemusi nekterymu zarizeni libit = mozne podobne chyby)
A na zkouseni USB portu je idelani do nej neco mit, co spolehlive a bez driveru pracuje jako treba USB mys, Flashdisk atd